Hirdetés
. Hirdetés

PwC-jelentés: A vezetők 81 százaléka számít recesszióra a következő hat hónapban

|

A zavaros időkben való vezetés már túlságosan is megszokottá vált a vezetők számára.

Hirdetés

A PwC új jelentése szerint a vezetők 90 százaléka aggódik a makrogazdasági feltételek miatt, beleértve a monetáris szigorításokat, a magasabb tőkeköltségeket és a bérek inflációtól való lemaradását. Ugyanakkor 82 százalékuk továbbra is bízik abban, hogy képesek lesznek végrehajtani a digitális átalakítási kezdeményezéseket, és 77 százalékuk szerint pedig elérhetik a rövid távú növekedési célokat.

Az infláció fenyegető veszélyt jelent, de a nagy költségvetési megszorítások pontosan azt a bizonytalan helyzetet alakíthatják ki, amelyet a vállalatok el szeretnének kerülni. A felmérés szerint a vezetők a gyors cselekvés helyett inkább a recesszió lehetséges időzítésére és súlyosságára való tervezésre összpontosítanak. Azon gondolkodnak, hogyan lehetne csökkenteni a költségeket létszámcsökkentés nélkül, például automatizálással és menedzselt szolgáltatásokkal a hatékonyság érdekében. A CIO-k továbbra is tervezik a digitális átalakulásba való befektetést - számolt be a VentureBeat.

Hirdetés

Az inflációs félelmek mellett a vezetők aggódnak amiatt is, hogy a bérek növekedése nem tart lépést a növekvő költségekkel, és a teljes munkaidős alkalmazottak számának csökkentését tervezik. Valójában a CHRO-k 81 százaléka tervezi, hogy legalább egy taktikát alkalmaz a létszámcsökkentés érdekében, például elbocsátásokat, önkéntes nyugdíjba vonulást vagy azt, hogy nem pótolják a felvételi tilalom idején távozó embereket.

A hibrid munka helyzete továbbra is téma a vezetők körében. Kétharmadukat aggasztja a vártnál lassabb munkába való visszatérés. Sokan igyekeznek helyszíni képzési, coaching- és mentorálási lehetőségeket bevezetni a munkavállalók vonzása érdekében. A vezetők számára kihívást jelent az iroda szerepének újragondolása azáltal, hogy olyan kultúrát teremtenek, amely elősegíti az irodában való megjelenést.

Bár a recessziótól való félelem fenyeget, még nincs minden remény veszve. A vezetők a növekedésre összpontosítanak, és arra törekszenek, hogy egy esetleges recesszióba egészségesen lépjenek be, és egészségesebben távozzanak. Miközben tudatában vannak költségszerkezetüknek, ez egy nagyobb beszélgetés része arról, hogy hogyan fogják átalakítani vállalkozásukat a jövőre nézve, nem pedig a jelenlegi gazdasági körülményekre való hirtelen reakció. Az eredményt az fogja meghatározni, hogy mennyire jól és gyorsan tudják végrehajtani. A hatékony stratégiai tervezés, a növekedésbe való befektetés és a folyamatos rugalmasság fogja a vállalatokat átsegíteni a növekvő aggodalmakon.

A PwC jelentése több mint 650 vállalatvezető, köztük 91 pénzügyi vezető és 94 CHRO megkérdezésével készült.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.