Hirdetés
. Hirdetés

Remek megoldást talált mobillopások ellen az Apple

|

Olyan technikában gondolkodnak, ami titokban lefényképezi a tolvajt, és ujjlenyomatot vesz róla.

Hirdetés

A jelek szerint az Apple igencsak érdeklődik egy olyan biztonsági technológia iránt, amely az illető tudta nélkül fényképet készít, és ujjlenyomatot vesz a mobilt elcsaklizó személyről. A szabadalom a héten jelent meg, és az Apple valószínűleg használni szeretné az eljövendő iPhone-okban és iPadekben.  A leírás egy olyan rendszert vázol, amely bizonyos feltételek esetén biometriai azonosítókat gyűjt az iPhone felhasználójáról. Ilyen feltétel lehet például, ha egy jogosulatlan személy megpróbálja megkerülni az eszköz védelmi rendszerét. A szabadalmi leírás az azonosítók között megemlíti  az ujjlenyomatot, a fényképet, a videót és a hangfelvételt is.

A megoldás azonban egyelőre törvényi és technikai akadályokba ütközik.  Az Apple jelenlegi TouchID ujjlenyomatolvasó technológiája nem tud kósza érintések alapján pontos ujjlenyomatot venni. Ráadásul a biometrikai azonosítók titkos gyűjtése és tárolása némiképp ütközik a cég adatvédelmi elveivel. Úgyhogy a mérnököknek és a jogászoknak még lesz egy kis munkájuk, mire az új védelmi technika konkrét termékekben is testet ölt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.