Hirdetés
. Hirdetés

Rendkívül ígéretes új funkció a Windows 10-ben

|

Izoláltan futtathatjuk a nem megbízható forrásból származó programokat az operációs rendszerbe integrált Windows Sandboxban.

Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette a Microsoft a Windows Sandbox szolgáltatást, amely lehetővé teszi programok elszigetelt környezetben való futtatását, így azok semmilyen változtatást nem hajthatnak végre a számítógépen. Az egyfajta virtuális gépként működő funkciót a Windows 10 operációs rendszerbe integrálják, először a Windows 10 Pro és Enterprise kiadások jövő tavasszal megjelenő, egyelőre 19H1 néven emlegetett frissítésében találkozhatunk vele. A tesztprogramban résztvevők pedig már most is.

Hirdetés

Hivatalos blogbejegyzésében a Microsoft arról ír, hogy olyan esetekre hozták létre a funkciót, amikor futtatni akarunk egy letöltött fájlt, és félünk, hogy kárt okoz a számítógépünkön, vagy a Windows egy "tiszta" telepítésére van szükségünk, de ezért nem akarunk külső szoftverrel létrehozni egy virtuális gépet.

A Windows Sandbox egy izolált, átmeneti asztali környezet, ahol úgy futtathatjuk a nem megbízható forrásból származó szoftvereket, hogy nem kell félnünk attól, hogy maradandó károsodásokat okoznak a rendszerben. Minden, a Windows Sandboxban telepített program a környezeten belül marad, és nincs hatással a gazdagépre. Amikor bezárjuk a Windows Sandboxot, a teljes szoftver, fájljaival, beállításaival együtt végérvényesen törlődik.

A Windows Sandbox a Windows része, minden szükséges alkotóelemét tartalmazza az operációs rendszer. Minden egyes futtatásakor a Windows egy tiszta, új példányát valósítja meg. Semmit sem hagy maga után az eszközön, a bezárása után minden törlődik. Hardver alapú vizualizációt használ a kernel izolációjához, valamint okos memóriakezelést és virtuális GPU-t.

Futtatásához a Windows 10 Pro vagy Enterpise 18305-ös vagy későbbi buildjére, AMD64-es architektúrára, a virtualizáció BIOS-ban való engedélyezésére, legalább 4 gigabájt RAM-ra (8 gigabájt ajánlott), legalább 1 gigabájt szabad lemezterületre (SSD ajánlott) és legalább 2 CPU magra van szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.