Hirdetés
. Hirdetés

Teljesen megszűnik a Windows 7 és a Windows 8 támogatása - most már tényleg itt az ideje továbblépni

|

Nem titok, hogy a Windows 11 elterjedése meglehetősen lassan halad. A Microsoft nyilvánosan nem valószínű, hogy ezt mondaná, de a vállalat kétségtelenül rendkívül csalódott amiatt, hogy hányan váltottak át operációs rendszerének legújabb verziójára.

Hirdetés

Mindez azonban 2023-ban megváltozhat. Sokan vannak olyan emberek és vállalkozások, akik annak ellenére ragaszkodtak a Windows 7-hez vagy a Windows 8-hoz, hogy a mainstream támogatás már 2020-ban megszűnt. De azután, hogy elérkezik 2023. január 10-e, a Microsoft már nem is kínál fizetős kiterjesztett biztonsági frissítéseket. És mivel az Edge és a Chrome már nem támogatja a kiöregedett operációs rendszereket, tényleg eljött az ideje, hogy aki eddig nem tette, Windows 11-re váltson.

Természetesen néhány ember és vállalat számára a Windows 7 vagy Windows 8 mellett való kitartás oka sokáig a kompatibilitás volt. A Windows 11 hardverkövetelményei olyanok, hogy a Windows 7-et vagy 8-at futtató rendszerek valószínűleg nem kínálnak egyszerű frissítési lehetőséget, és ott van még a hardverfrissítéseket megakadályozó költségvetési korlátok kérdése is.

Azok az otthoni felhasználók pedig, akik a Windows 7 vagy 8 rendszereken maradtak, ezt már jó ideje saját felelősségükre teszik, mivel a hivatalos biztonsági frissítéseknek egy ideje már vége. A kiterjesztett biztonsági frissítésekért való fizetés lehetősége azt jelentette, hogy a Windows 11 bevezetésére nem igazán felkészült, hajlandó vagy képes vállalatok még egy kis időt nyerhettek maguknak, de ennek a mentőkötélnek néhány héten belül végéhez érnek.

Hirdetés

Ezen felül a Microsoft megerősítette, hogy a Microsoft Edge és a WebView2 támogatása a Windows 7 és a Windows 8/8.1 esetében megszűnik. A vállalat szerint a Windows 7 Extended Security Update (ESU) és a Windows 8/8.1 támogatásának 2023. január 10-én történő megszűnésével, valamint a Google Chrome Windows 7 és Windows 8/8.1 támogatásának megszűnésével a Microsoft Edge böngésző 109-es verziója és a WebView2 Runtime 109-es verziója lesz az utolsó megfelelő verzió, amely támogatja ezeket az operációs rendszereket. Emellett a WebView2 SDK 1.0.1519.0 és újabb verziói már nem támogatják a Windows 7 és Windows 8/8.1 operációs rendszereket.

Mind a Microsoft Edge 109-es verziója, mind a WebView2 Runtime 109-es verziója a tervek szerint 2023. január 12. hetében jelenik meg. Bár a Microsoft Edge és a WebView2 Runtime 109-es és korábbi verziói továbbra is működni fognak ezeken az operációs rendszereken, ezek a verziók nem kapnak új funkciókat, jövőbeli biztonsági frissítéseket vagy hibajavításokat.

Az érintettek számára nem sok lehetőség áll rendelkezésre. A Microsoft nyilvánvalóan azt szeretné, ha mindenki Windows 11-re váltana, még akkor is, ha ez új hardver vásárlását jelenti, de a vállalat egyetlen tanácsa, hogy "frissítsenek Windows 10-re vagy újabb verzióra" - írja a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.