Hirdetés
. Hirdetés

Új Fujitsu-tehetség a HPC csapatban

|

A Fujitsu bemutatta a PRIMERGY CX600 M1 rendszert, amely kifejezetten azzal a céllal készült, hogy napjaink jelentős párhuzamos számítási teljesítményt igénylő, nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) alkalmazásai által támasztott komoly követelményeket kiszolgálja - például a tudományos kutatás, termékfejlesztés és üzleti információelemzés területén.

Hirdetés

Az új rendszert a PRIMERGY CX600 M1 ház és a PRIMERGY CX1640 M1 szervercsomópont alkotja, ezek együttesen rendkívüli sűrűségű fürtök kialakítására alkalmasak, valamint igen versenyképes ár/teljesítmény arányt nyújtanak..

Az új moduláris szervert a kategória legjobbját jelentő komponensek jellemzik - például az akár 72 mag használatát biztosító Intel® Xeon Phi™ processzorokkal -, így a FUJITSU PRIMERGY CX600 M1 szerver ideális a szálak nagy fokú párhuzamosságát, nagy vektorokat és jelentős memória-sávszélességet igénylő HPC jellegű terhelésekhez.

A PRIMERGY CX600 M1 rendkívül nagy sűrűségű számítási teljesítményt biztosít egy 2U magasságú házban 8 független szerverrel, a szabványos 1U magasságú, kétfoglalatos rack szerverekhez képest kilencszeres számítási teljesítménnyel. Egy szabványos állvány akár 168 számítási csomópontot képes befogadni, így összesen eddig példátlan, több mint 500 TFLOPS/DP csúcsteljesítmény érhető el.

A PRIMERGY CX600 M1 szerverek Japánban, a tokiói és a tsukubai egyetemek számára nemrég megrendelt 25 petaflop teljesítményű szuperszámítógép-rendszer, az "Oakforest-PACS" alapját is jelentik. A 8208 számítási csomópontból álló rendszer a tervek szerint idén decemberben lép működésbe, és a világ egyik leggyorsabb szuperszámítógépe lesz.

 

Az új rendszerrel bővül a Fujitsu HPC-portfóliója, amely számítási hardvereszközöket, rendszerszoftvereket és felhasználói használatra kész middleware-t egyaránt tartalmaz. A FUJITSU PRIMEFLEX for HPC integrált rendszerének része, amelynek összes komponense előre definiált és ellenőrzött, és amelynek rendszerszoftverei és middleware elemei a projektekben történő azonnali használhatóság érdekében a gyárban előre telepítettek. A Fujitsu intuitív és innovatív webes HPC-munkahelyével - a HPC Gateway eszközzel - együttesen alkalmazva a felhasználók könnyen használható, ugyanakkor még nagyobb teljesítményű HPC-környezet előnyeit élvezhetik.

A megosztott infrastruktúra csökkenti az energiafogyasztást
A PRIMERGY CX600 M1 rendszer szervercsomópontjai közös, megosztott infrastruktúrát használnak, központi hűtőventilátorok és bekapcsolt állapotban csatlakoztatható tápegységek vannak beépítve a házba. Így csökken az energiafogyasztás, ugyanakkor az egyes csomópontok úgy szervizelhetők, hogy ez a többi csomópontot nem befolyásolja. Emellett a megosztott használatú komponensek teljes redundanciája biztosítja a rendszer nagyobb rendelkezésre állását.

Az ügyfelek választhatják a Fujitsu innovatív, közvetlenül a chipet hűtő melegvizes (45 °C) Cool-Central® Liquid Cooling hűtési rendszerét is, amely közvetlenül a rendszer CPU és feszültségszabályozó eszközéből viszi el a hőt. Ez már önmagában képes a felére csökkenteni az adatközpont hűtési költségeit, és nagyobb sűrűséget tesz lehetővé, így akár a legambiciózusabb HPC-projektek is megvalósíthatók anélkül, hogy a meglévő adatközpontokban bővíteni kellene az energiaellátást és a hűtési funkciókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.