Hirdetés
. Hirdetés

Ütköző Windows 10 frissítések

|

Áprilisban esedékes az operációs rendszer következő nagy funkciófrissítése, az előző verzió azonban még csupán a Windows 10-es számítógépek alig több mint 20 százalékán fut.

Hirdetés

Nemsokára jön a Windows 10 operációs rendszer idén tavasszal esedékes következő változata, miközben a hibák miatt visszavont, majd újra kiadott tavaly őszi October 2018 Update verzió még alig terjedt el a PC-ken. Egyáltalán nem világos, hogy a Microsoft hogyan fogja kezelni a helyzetet, márpedig az AdDuplex adatai szerint az 1809-es verziószámú kiadás február végén még csupán a Windows 10-es személyi számítógépek 21 százalékán futott. Összehasonlításképpen: kiadása után ugyanennyi idővel a 2017-es második nagy funkciófrissítés, az 1709-es verzió már 85 százalékos részesedéssel rendelkezett.

Hirdetés

Az October 2018 Update gyenge terjedésének fő oka, hogy a Microsoft óvatosságból, a  további esetleges problémák elkerülése érdekében nem ösztönözte ugyanolyan elánnal a telepítést, mint a korábbi verziók esetében.

De akárhogyan is történt, az 1903-as verzió, a Windows 10 April 2019 Update kiadása közeleg, mind a kód jelenlegi állapota, mind az eredeti ütemezés ezt sejteti. Hacsak nem késlelteti szándékosan a megjelenést a Microsoft, nem később, mint április közepén megkezdődik a terjesztése. És itt van a bökkenő, mivel a mostani kiadásnál felborult a szokásos rend, vagyis hogy egy új változatot a kiadását követő hat hónapban - még a következő verzió megjelenése előtt - a lehető legtöbben telepítsék. Az 1809-es Windows 10 automatikus terjesztése a Windows Update-en keresztül három hónapos késést szenvedett, viszont ha nem halasztják el az 1903-as kiadását, a két legújabb frissítés eddig nem tapasztalt mértékben ütközni fog.

Így aztán lesznek olyanok, akik nagyon rövid ideig használják majd az 1809-es változatot, feltéve persze, hogy a Microsoft be akarja hozni a lemaradást, és a szokásos vehemenciával végzi az 1903-as változat terjesztését. Még többen pedig valószínűleg átlépnek majd az elátkozott 1809-es frissítésen, és közvetlenül az 1903-asra upgrade-elnek, megint feltéve azt, hogy a Microsoft lehetővé teszi ezt a számukra,

A két változat közötti jelentősen - hat hónapról két hónapra - lecsökkenő idő nagy valószínűséggel felbosszantja a felhasználókat, akiknek így rövid időn belül kell végigcsinálniuk a telepítéssel együtt járó macerát (kiesett használati idő, újraindítások, potenciális kompatibilitási és egyéb problémák stb.).

Ezért aztán az 1809-es kiadás elfelejtése lenne a Microsoft számára a legjobb módja annak, hogy visszatérjen a szokásos frissítési menetrendhez az October 2018 Update fiaskója után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.