Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi és mobilhálózati újdonságok 2020-ban

|

Anand Oswal, a Cisco Enterprise Networking Business alelnöke felvázolta vállalata hálózatokkal kapcsolatos előrejelzéseit az elkövetkező évre.

Hirdetés

Először is a vezeték nélküli technológia - főként a Wi-Fi 6 -  belép a vállalati környezetekbe egyrészt az alkalmazottak által, másrészt a céges hozzáférési pontok cseréje révén. A legújabb Apple, Samsung és más gyártmányú okostelefonok már Wi-Fi 6-képesek, és folyik a Wi-Fi 6 technológiájú hozzáférési pontok telepítése a vállalatoknál és az otthonokban. 

Hirdetés

Az 5G technológiájú telefonok még nem terjedtek el tömegesen, de ebben változást fog hozni 2020, igaz főként a fogyasztók körében és az év vége felé. 2020-ban még több ember fog használni Wi-Fi 6-ot, mint 5G-t.

Nagy előrelépés fog történni jövőre a tekintetben, ahogyan az emberek használják a Wi-Fi hálózatokat. A Cisco által vezetett OpenRoaming projekt potenciális növekedése egyszerűbbé teszi majd résztvevő Wi-Fi hálózatokhoz való csatlakozást.

A HotSpot 2.0/ IEEE 802.11u technológiákra épülő OpenRoaming révén a felhasználók zökkenőmentesen tudnak átkapcsolni a vezeték nélküli hálózatok és az LTE között. A projektpartnerek között megtalálható a Samsung, a Boingo és GlobalReach Technologies.

2020 az új frekvenciasávok bevezetésének az éve lesz, megkezdődik a 24 gigahertztől 100 gigahertzig terjedő milliméteres hullámtartomány használatba vétele az ultragyors, de kis hatótávolságú 5G technológia esetében, és elindul a 3,5 gigahertzes Citizens Broadband Radio Service (CBRS). Ez új privát hálózatok kiépüléséhez vezethet, amelyek LTE és 5G technológiát használnak főként dolgok internete (internet of things, IoT) alkalmazásokhoz.

Ami az 5G szolgáltatásokat illeti, néhány elindul majd 2020-ban, de szinte egyik sem lesz olyan ultra nagy sebességű, mint amit a technológia lehetővé tesz. És mivel az 5G kezdetben nem szolgáltatja majd az ígért sebességet, a nagy sebességű vezeték nélküli forgalom jó részét Wi-Fi hálózatokon keresztül szolgáltatják.

Hosszú távon azonban a Wi-Fi 6 és az 5G megnövelt teljesítményének köszönhetően nagyszabású és hosszú ideig tartó innovációs korszak veszi kezdetét a hálózati területen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.