Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 fejlesztési újdonságok

|

Úgy tűnik, az idén ősszel esedékes 19H2 csak egy afféle szervizcsomag lesz.

Hirdetés

Ha kíváncsiak lennénk arra, hogy a Windows 10 ősszel esedékes kiadása, a 19H2 kódnéven futó verzió milyen újdonságokat tartogat számunkra, a Microsofttól nem sokat tudhatunk meg.

Hétfőn azt a tájékoztatást adta a szoftvergyártó óriás, hogy a szeptemberben esedékes 19H2 teljesítménynövelő javításokkal, új vállalati funkciókkal és minőségi továbbfejlesztésekkel örvendeztet meg minket. Úgy tűnik a cél nem más, mint azon szolgáltatások tökéletesítése, amelyek már benne vannak az operációs rendszerben, különös tekintetttel a vállalatoknak szánt funkciókra, vagyis nem sok újdonságra számíthatnak az otthoni felhasználók.

Hirdetés

Az első 19H2-es teszt buildet (18362.1) hétfőn juttatta el a Windows Insider programban résztvevőknek a Microsoft, a következő buildek pedig kumulatív frissítésként érkeznek majd, nem pedig teljes buildként. Ugyanakkor nem garantált, hogy a tesztelők azonnal látni fogják a módosításokat, egyes funkciók ugyanis ki lesznek kapcsolva és csak később aktiválják őket.

Akik nem vesznek részt a Windows Insider programban, csak valamikor szeptemberben találkozhatnak először az őszi nagy frissítéssel a szokásos módon, miután a Microsoft elérhetővé teszi azt a nagyközönség számára. Az otthoni felhasználók várhatóan semmilyen komoly változást nem fognak tapasztalni a kezelés terén.

A Microsoft továbbra is évi két nagy funkciófrissítést ad ki, április és szeptember környékén, ahogy elkészülnek a verziók végleges változatával. De csak a tavaszi frissítés fog új funkciókat tartalmazni, míg az őszi kiadás egy afféle szervizcsomag lesz, amely kijavítja az időközben felfedezett hibákat, hiányosságokat. Úgy tűnik a Microsoft könnyíteni próbál a PC-gyártók és a nagyvállalati ügyfelek terhein, amelyeknek évente kétszer kell tesztelniük és telepíteniük a Windows 10 nagy funkciófrissítéseit.

Ami a jövő tavasszal esedékes nagy frissítést illeti, a 20H1 első buildjeinek a terjesztését már megkezdte a Microsoft. Még ezek is inkább továbbfejlesztéseket tartalmaznak, mint új funkciókat. Az eddig napvilágra került legfontosabb új szolgáltatása a 2020 áprilisában esedékes 20H1-nek a Linux kernelt magában foglaló Windows Subsystem for Linux 2.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.