Hirdetés
. Hirdetés

Windows-hibaállapot kijelzőt kérnek a Microsofttól

|

A várhatóan 2019-ben induló szolgáltatásra nagy szükség lesz, miután a szoftvergyártó óriás hibák miatt kénytelen volt visszavonni a Windows 10 October 2018 Update változatát.

Hirdetés

Egy Windows-szakértő, a többek között a PatchMangement.org levelezőlistát moderáló Susan Bradley arra ösztökéli a Microsoftot, hogy hozzon létre egy dashboardot vagy weboldalt, ahol nyomon lehet követni az operációs rendszerrel kapcsolatos problémákat, olvashatjuk testvérlapunk, az amerikai Computerworld cikkében. Kívánsága nyitott fülekre talált, ugyanis a Microsoft a múlt héten bejelentette, hogy létrehoz egy "Windows frissítés állapot dashboardot", de pontos indulási időpontot nem adott meg, csak azt mondta, hogy jövőre.

Hirdetés

Más szakértők korábban szintén hasonló kéréssel fordultak a szoftvergyártóhoz: a ZDNetes Ed Blott november elején nehezményezte, hogy a Microsoft hetekig nem szólalt meg, miközben a Windows 10 October 2018 Update, más néven az 1809-es változat javítgatásával volt elfoglalva. "A Windows mint szolgáltatás korszakban teljességgel érthetetlen, hogy alkalmanként problémák lépnek fel" - írta Blott. "Márpedig a vásárlóknak joguk van azonnali és pontos információkhoz, ha ezek a problémák előfordulnak, és a Microsoft nem teljesíti ezt a kötelezettségét" - tette hozzá. "

Bott elítélte, hogy nem létezik ilyen információs szolgáltatás a Windows problémáival kapcsolatban, és megállapítja, hogy az olyan megoldások, mint az Azure és az Office 365 rendelkeznek állapotjelzõkkel. A Windowst futtató felhasználóknak órákat kell eltölteniük a problémákkal kapcsolatos információk felkutatásával, nehezményezi a szakember.

Bradley fel is hozott egy példát arra, hogy a vásárlóknak, köztük a vállalati informatikusoknak hogyan kell több forrásból összegereblyézniük az igényelt információkat. "Az utoljára november 8-án frissített KB4462933 jelű javítófolt kiadásakor nem listázta ismert problémaként a fájl társítás hibát. November 8-án frissítették (elismerve a hibát), de több KB-dokumentumon kellett átrágnunk magunkat, hogy megtaláljuk a változtatásokat." - írta a szakember.

Botthoz hasonlóan Bradley is azt firtatta, hogy miért nem hozott még létre a Microsoft egy konszolidált dashboardot, portált vagy weboldalt a Windows 10-zel kapcsolatos kérdések és problémák centralizált tárgyalása érdekében, rámutatva egy megoldások az ismert problémákra jellegű oldalra, amely az Outlookhoz készült.

Blogposztjában maga John Cable, a Windows fejlesztési főnöke írta, hogy dolgoznak a dashboardon: "Jövőre tervezzük egy Windows frissítési állapot dashboard indítását, amely több információt fog szolgáltatni minden olyan problémáról, amely gátolja a frissítést."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.