Átadták a Vertikál Group korszerűsített dombóvári üzemét

|

A projekttel a cég a hazai hulladékgazdálkodási piacon az elsők között valósíthatja meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját.

Átadták a Vertikál Group Nyrt. dombóvári üzemét, ahol 2,5 milliárd forintos fejlesztést valósítottak meg a Gazdasági és Innovációs Operatív Program Plusz 1,115 milliárd forintos támogatásával - közölte a műanyagiparral és környezetgazdálkodással foglalkozó cég.

A fejlesztés célja az volt, hogy csökkentsék a vásárolt műanyag alapanyagok mennyiségét, és nagyobb mértékben használják fel a saját technológiával előállított, újrahasznosított anyagokat.

A fejlesztés során a Vertikál olyan anyagok begyűjtését és újrafeldolgozását valósította meg, amelyek nagy részét hasznosítás nélkül helyeznék el, és megsemmisítésük jelentős környezeti terheléssel járna. Azt írták, a projekttel a cég a hazai hulladékgazdálkodási piacon az elsők között valósíthatja meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját.

Tájékoztatásuk szerint a társaság az üzemben 4580 négyzetméteren végzett átalakítást, amellyel funkcióváltásra került sor az épületekben. Az ingatlanokon egy 377 kilowatt csúcsteljesítményű, hibrid napelemes rendszert telepítettek, így megújuló energia fedezi a termelés és az üzemen belüli építmények energiaigényét, ami 40 százalékos megtakarítást jelent.

A projekt részeként három fröccsöntőgéppel bővült a társaság gépparkja, ezzel a gyártási technológia legalább 20 százalékkal rövidebb ciklusidővel működik, ami csökkenti a termékek fajlagos költségeit. Közlésük szerint a cég évente mintegy kétmillió darab ipari és lakossági felhasználású, prémium és háztartási műanyag alkatrészt gyárt.

A társaság 2023. július 1-től, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel együttműködve öt régióban, 300-nál több településen több mint egymillió lakosnak végez szolgáltatást. A cégcsoport 487 dolgozót foglalkoztat, a dombóvári üzem létszáma a korábbi 46 helyett a beruházás után 100-ra nőtt. Az nyrt.-nek 2022-ben 7,4 milliárd, 2023-ban 12,5 milliárd forintos nettó árbevétele volt, a 2023-as 765 millió forint adózott eredményt a "növekedési célokkal összhangban" eredménytartalékba helyezték.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.