Automata raktárral és kerékgyártó gépekkel bővült az esztergomi Neuzer

|

A gépsor napi 800 kereket képes elkészíteni, és az elektromos kerékpárok széles kerekét is tudja kezelni.

Az ország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, az esztergomi Neuzer Kft. 750 millió forintból automatizált raktárcsarnokot épített és új kerékgyártó gépeket állított üzembe. A projekt közel 300 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Multi Program keretében, 18 új munkahelyet teremtett.

Az üzem gyártócsarnoka mellett 1820 négyzetméteres magasraktárat építettek, 4560 szabványos raklapnyi kapacitással, intelligens raktári irányító- és nyilvántartó rendszerekkel. A korábbi 8000 négyzetméteres raktár már nem biztosította a gyártáshoz szükséges alkatrészek határidős beérkezését.

A gyártásban speciális kerékgyártó részleget alakítottak ki, három kerékfűző és két centírozó berendezés beállításával. A gépsor napi 800 kereket képes elkészíteni, és az elektromos kerékpárok széles kerekét is tudja kezelni. A gyártás fejlesztésével csökken a függés a külföldi, elsősorban távol-keleti beszállítóktól.

A raktárcsarnok tetejére 160 darabból álló, 60 kilowattóra névleges teljesítményű napelemrendszert telepítettek, amely az épület világítási, hűtési és fűtési energiaigényének 100 százalékát biztosítja.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. évente közel 50 ezer kétkerekűt gyárt. Elektromos kerékpárból 2021-ben 18 ezer, 2022-ben 27 ezer, 2023-ban 31 ezer darabot adtak el. A vállalat termékeinek több mint felét külföldön értékesíti, legnagyobb piacaik: Belgium, Hollandia, Németország, Románia, Svédország, Szlovákia, és Szlovénia.

A társaság 143 főt foglalkoztat, árbevétele 2022-ben meghaladta a 7,6 milliárd forintot, 2023-ban a recesszió ellenére 6 milliárd forintot meghaladó árbevételt értek el.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.