Építészeti akusztikai tervezőrendszert fejlesztett az Entel több mint 182 millió forintból

|

A mesterséges intelligencia módszereivel és gépi tanulással pedig képes kiváltani a tervezési feladatok nagy ráfordítási igényű munkarészeit.

Mesterséges intelligencia által vezérelt integrált építészeti akusztikai tervezőrendszert fejlesztett 182,5 millió forintból az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. A cég a projekt megvalósításához a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivataltól (NKFIH) 126 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A közlemény szerint egy olyan új, komplex akusztikai tervezőrendszer fejlesztését tűzték ki célul, amely lehetővé teszi valamennyi (épület- terem- és gépészeti) akusztikai szakág együttes kezelését. A mesterséges intelligencia módszereivel és gépi tanulással pedig képes kiváltani a tervezési feladatok nagy ráfordítási igényű munkarészeit.

Kiemelték, hogy a 2021 júniusában indult pályázati projekt idén június 1-jével sikeresen lezárult, és elkészült a kollaboratív akusztikai tervezőrendszer első verziója, amelyet a közeljövőben széles körben elérhetővé tesznek épület-, terem- és gépészeti akusztikai tervezésre.

Az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. 1990-ben alakult és már több mint 155 országban vannak ügyfelei. Az akusztika területén szolgáltatásai között fontos helyet foglal el a tervezés, tanácsadás. Mérnöki tevékenységei között kulcsfontosságú a szoftver- és hardverfejlesztés, a jelfeldolgozás, a kül- és beltéri akusztika, a zajcsökkentés, a numerikus szimulációk, valamint a stúdiótechnikai szoftverfejlesztés területe.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. nettó árbevétele 2022-ben 278 millió forint volt, egy évvel korábban 445 millió forintot tett ki. A cég tavaly 17,9 millió forint nyereséggel zárt, 2021-ben 170,7 millió forint volt az adózott eredménye.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.