Húszmilliárd forintos beruházást adott át Kirchhoff Esztergomban

|

Az esztergomi gyár a mostani bővülés előtt 28 600 négyzetméteren termelt, és további három hektár szabad területtel rendelkeznek.

A karosszéria- és alvázelemeket gyártó német tulajdonú Kirchhoff Hungaria Kft. Esztergomban avatta fel pénteken a cég új, 5600 négyzetméteres csarnokát, a húszmilliárd forintos beruházás része még egy dorogi 6300 négyzetméteres csarnok berendezése és termelésbe állítása.

Feldolgozóipari kibocsátásunk mintegy 25 százaléka az autóiparból származik, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy fel tudjunk készülni arra a változásra, amely az autóipart érinti a következő évtizedekben. A magyar autóipar termelési értéke tíz év alatt három és félszeresére nőtt, 2023-ban rekordot ért el, 11,6 százalékos növekedéssel meghaladta a 13 600 milliárd forintot.

Magyarországon 2500 német vállalat 222 ezer embernek biztosít megélhetést. Cserébe a Kirchhoff Hungaria Kft. beruházáshoz 920 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A vállalat húsz évvel ezelőtt, a Suzuki beszállítójaként települt Esztergomba, akkor egy műhelyben 25 ember dolgozott. Ma a cég húsznál több márkához szállít alkatrészeket, legnagyobb vevője a Suzuki mellett a Mercedes-Benz és a Volkswagen csoport. A mostani bővítéssel az eddigi 700 dolgozó mellé 100 új kolléga érkezik. Az esztergomi gyár a mostani bővülés előtt 28 600 négyzetméteren termelt, és további három hektár szabad területtel rendelkeznek.

Kirchhoff Hungaria Kft. a nyilvánosan elérhető adatok szerint 2022-ben 130,8 millió eurós árbevételt ért el 4,7 millió euró adózás előtti eredménnyel, 2023-ban 147 millió euró volt az árbevétel 3,9 millió eurós eredménnyel.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.