Innovációs programot indít Üzbegisztánban a Quantum Leap

|

A kezdeményezést a közép-ázsiai országban, az InnoWeek Tashkenten is bemutatták.

Innovációs programot indít Üzbegisztánban egy magyar inkubátorcég, a Quantum Leap - közölte a társaság szakmai partnere, az európai központú a Startup Campus.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával kifejlesztett InnoGEN Youth Program Uzbekistan célja a közép-ázsiai régióban megvalósított innovációmenedzsment és technológiatranszfer folyamatának kidolgozása.

A kezdeményezést a közép-ázsiai országban, az InnoWeek Tashkenten is bemutatták, a Startup Campus egyúttal tárgyalásokat kezdett Üzbegisztán felsőoktatási, tudományos és innovációs minisztériumával, amely az első komoly érdeklődő a kezdeményezés iránt.

Az InnoGEN hozzájárulhat a térségfejlődéséhez, a régiók közötti üzleti és technológiai kapcsolatok fejlesztéséhez. A programban magyar és német egyetemek is részt vesznek, az üzbég egyetemi hallgatóknak pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy találkozzanak innovatív európai vállalkozásokkal, kapcsolatokat építsenek, megismerjék az Európában bevált gyakorlatokat - tették hozzá.

A Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Kft. anyagi és szakmai segítséget biztosít a kezdő vállalkozások számára, befektetőként vagy tanácsadóként támogatja őket abban, hogy tőkét szerezzenek a projektjeikhez.

Nyilvános beszámolója alapján a győri székhelyű cég 2022-ben csaknem 4 millió forint, 2021-ben 8,2 millió forint árbevételt ért el. Tavaly csaknem nyereség nélkül, előtte 2,5 millió forint nyereséggel zártak.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.