Itt a megoldás a Horizon programban való sikeres részvételhez

|

Az innovációs ügynökség programot indít.

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) legújabb szolgáltatása, az Enterprise Horizon program információátadással támogatja az innovatív vállalkozásokat a világ legnagyobb kutatás-fejlesztés és innovációs programjában, a Horizon Európában való sikeres részvételben.

A NIÜ stratégiai célja támogatni az innovatív vállalkozásokat abban, hogy a nemzetközi innovációs ökoszisztéma szerves és aktív részévé váljanak, ezt segíti a Horizont Európa program, amely az Európai Unió 95 milliárd eurós keretösszegű tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) célú, közvetlen pénzügyi támogatásokat biztosító alapja.

Bódis László, a NIÜ vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta a Horizon program erősen kompetitív pályázati rendszer, amelyben a legjobb európai innovátorok - vállalatok, egyetemek, kutatók -, nemzetközi konzorciumaik kapnak támogatást innovációs projektjeik megvalósítására. A NIÜ támogatja, hogy az innovatív vállalkozások a nemzetközi piacokon is sikeressé váljanak, ezért indították az XPAND után az Enterprise Horizon programot.

A NIÜ által kidolgozott felkészítési rendszerben a részvétel ingyenes, a személyes és az online workshopok során további kapcsolatok és partnerségek kiépítésére nyílik lehetőség, valamint a hazai jó példák, nyertes projektek tapasztalatai is bemutatásra kerülnek. A több lépcsős felkészítő program során bemutatásra kerül a Horizon Europe program struktúrája, a vállalkozások számára pályázható felhívások, azok feltételei, illetve a sikeres pályázást támogató tippek és trükkök - írják a közleményben.

A tájékoztatás szerint a program három, egymásra épülő felkészítő alkalomból áll, amelyeket külön-külön is igénybe lehet venni, de a Horizon Europe pályázatokban még nem jártas vállalatoknak javasolt a három képzési szinten egymást követően részt venni.

Részletezik, hogy a program első szintje, a Start a Horizon Europe pályázati rendszerről ismeretekkel nem rendelkező pályázókat célozza meg. A Progress a második, haladó szint, ahol már elvárás, hogy a résztvevőknek legyenek ismeretei a Horizon Europe pályázati rendszerről, és tudják körvonalazni, milyen pályázat, felhívás lehet érdekes számukra. Ezen a kurzuson részletesebben ismerhetik meg az egyes pályázati struktúrák felépítését, specifikus elvárásait, egyedi értékelési rendszereit, pénzügyi és elszámolhatósági kérdéseit. A Submit keretében egyéni pályázatok, illetve pályázati kezdeményezések támogatása valósul meg egy Horizon szakértőkből álló mentorállomány közreműködésével.

A programra való jelentkezés 2024. június 10-én, hétfőn indul. További információ a https://niu.hu/project/enterprise-horizon oldalon olvasható - tájékoztatott a NIÜ.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.