Negyedik gyártócsarnokát építi az Europtec Zalaegerszegen

|

Műtéti és diagnosztikai eszközök forgácsolt műanyag alkatrészeinek gyártására koncentrálnak.

Mintegy 5 millió eurós beruházással építi negyedik gyártócsarnokát Zala vármegye székhelyén a svájci hátterű Europtec Kft. A műanyag precíziós alkatrészeket gyártó cég 33 éve működik Zalaegerszegen, ahol 180 dolgozót foglalkoztat. Hét évvel ezelőtt adták át a harmadik csarnokot, a most zajló építkezés után pedig nyáron avatják fel a negyediket.

A társaság ügyvezetője, Belső Gábor elmondta: tíz évvel ezelőtt léptek be az egészségipar területére; az új beruházást teljes egészében a műtéti és diagnosztikai eszközök forgácsolt műanyag alkatrészeinek gyártására szánják. A 2500 négyzetméteres gyártócsarnok költsége mintegy 5 millió euró, de az ehhez kapcsolódó, hat év alatt tervezett beruházás összértéke 12 millió euró lesz.

A beruházáshoz a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség és a magyar állam jóvoltából egymilliárd forint támogatást nyertek el. Az új gyártósorok 80-100 fős létszámbővítést tesznek lehetővé.

Mint ismeretes, Zalaegerszegen tíz évvel ezelőtt 3,2 milliárd forint volt az évente beszedett iparűzési adó, ami tavaly már 7,5 milliárdra emelkedett. A munkanélküliség ráta az akkor 7,5 százalékról mára 2,5 százalékra mérséklődött, így most inkább a megfelelő munkaerő megtalálása jelenti a kihívást a városban.

Az Europtec Kft. nettó árbevétele 2022-ben 4,55 milliárd forint, adózott eredménye 740 millió forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.