Szeptembertől új rendszerben kérhetnek K+F minősítést a vállalkozások

|

Cél, hogy Magyarország 2030-ra az innováció területén Európában a legjobb 10, a világon pedig a legjobb 25 ország közé kerüljön.

Változnak a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenység minősítésének eljárási szabályai, az eddigi hatósági eljárás helyett 2023. szeptember 1-jétől szakértői eljárás keretében kérhető a minősítés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnál.

A vállalkozások a K+F minősítés megszerzésével ezután is adókedvezményhez juthatnak.

A változás - a tudásalapú gazdaság megerősítését célzó Neumann János Program újabb konkrét lépéseként - a párhuzamosságok elkerülésével javítja a kutatás-fejlesztés és innováció ösztönzésének hatékonyságát - írják a közleményben.

Hangsúlyozták, a tudástermelő egyetemek és a tudásfelhasználó gazdaság összekapcsolását segíti a Kulturális és Innovációs Minisztérium kiemelt stratégiai intézkedéscsomagja, a Neumann János Program. A program - a meglévő intézményi struktúrák továbbfejlesztésével és új, célzott programok indításával - a tudásalapú gazdaság megerősítésére fókuszál.

Cél, hogy Magyarország 2030-ra az innováció területén Európában a legjobb 10, a világon pedig a legjobb 25 ország közé kerüljön.

Mint ismeretes, 2023. szeptember 1-jétől a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint kijelölt szerv felel a K+F minősítés folyamataiért. A hatékonyságot szem előtt tartva és a párhuzamosságok felszámolása érdekében így egy kézben összpontosulhatnak a KFI területtel kapcsolatos legfontosabb eljárások, továbbá az eddigi hatósági eljárás helyett a szakértői eljárás lesz általános.

A K+F minősítési eljárásról és az igénylésről további információ található a hivatal honlapján.
https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/kuldetes-kozfeladatok/kf-minosites - tájékoztatott az NKFIH.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.