Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton

|

Az önkormányzat 173,7 millió forint támogatást nyert el a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton, a fejlesztéstől új munkahelyek létrejöttét várják - jelentette be a Nógrád vármegyei város önkormányzata.

Az európai uniós támogatás segítségével 2,69 hektáron alakították ki az új iparterületet a meglévő nyugati ipari park bővítésével, a korábbi sportpálya hasznosításával - írták a közleményben.
A volt sportpályát és az eddig kihasználatlan területet közművesítették, a Kábelgyári utat pedig felújították, kiszélesítették, javítva ezzel a teljes ipari park megközelíthetőségét is.

Közölték: teljesült a projekt átfogó célja, azaz a vállalkozások munkahelyteremtő képességének ösztönzése, illetve a helyi gazdaság működését segítő helyi és térségi feltételek biztosítása.

Ehhez az önkormányzat a betelepülő vállalkozások telephelyeinek kialakításával és fejlesztésével, az ipari park elérhetőségének javításával, a vállalatközi együttműködések infrastrukturális hátterének biztosításával járult hozzá.

A beruházás Balassagyarmat önkormányzata és a Nógrád Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi együttműködésben valósult meg.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.