Hirdetés
. Hirdetés

Bankot a felhőbe? - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. május 25-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A pandémia, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Vélemény: Lajber Kristóf, ELTE Informatikai Kar, Savaria Műszaki Intézet
Kinek van joga, milyen adathoz?

5 Címlapon: Bankot a felhőbe? - Interjú Csontos Attilával, az Accenture bankszektorért felelős vezetőjével.
Bár a felhő nem elengedhetetlen előfeltétele digitális átalakulásuknak, döntő érvek szólnak amellett, hogy a pénzügyi szektor szereplői erre a modellre is építsenek transzformációjukban.

8 Dell Technologies World 2022 - Adatvédő felhők
Menedzselt kiberbiztonsági szolgáltatásokkal bővítette APEX portfólióját, és többfelhős helyreállítási megoldásokat jelentett be nagy felhőplatformokhoz a Dell Technologies. A szállító tárolószoftvereit is félezernél több fejlesztéssel frissíti az intelligens automatizálás, az adatmobilitás és a biztonság terén. Az új képességeket a meglévő ügyfelek a felhőkben, valamint házon belüli és peremhálózati környezetekben is plusz költség nélkül használhatják.

10 IBM Think 2022 - Szuperszámítógép kvantumcentrikusan
Még idén négyszáznál, jövőre pedig ezernél több qbites rendszerekkel jelentkezik, majd 2025-re ezt a számot is megnégyszerezi, mondta az IBM éves konferenciáján. A cég szerint ezzel beköszönt a kvantumcentrikus szuperszámítógépek kora, amelyekben a QPU-k a központi és a grafikus processzorokkal egy számítási szövetbe szőve dolgoznak a legnagyobb üzleti, tudományos és társadalmi problémák megoldásán.

12 IDC - Költéskalauz digitalizációhoz
Markáns kétszámjegyű növekedéssel erősít rá a világ digitalizációs költésére 2022-ben, és a tempót a következő négy évben is tartani fogja az IDC friss előrejelzése szerint. Az idei, közel kétezer milliárd dolláros költés harmada azonban három fejlesztési területre irányul, és több mint fele mindössze négy iparághoz kötődik.

14 Üzleti intelligencia a gyakorlatban
A digitális forradalom egyik nagy nyertese az üzleti intelligencia, amely egyre nélkülözhetetlenebbé válik a vállalatirányításban. Kisokosunk összefoglalja a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

16 Energiamegtakarítás hőakkumulátorral
A magyar fejlesztésű hőakkumulátoros energiatárolóval akár 50 százalékkal is csökkenthető az adatközpontok, telekommunikációs bázisállomások, irodaházak, hotelek, gyárcsarnokok vagy hűtőházak energiafogyasztása. Külföldről is nő az érdeklődés.

18 Okos városok, új városi ökoszisztémák
A mesterséges intelligencia, a big data és a dolgok internete igen gyorsan olyan közeget hoz létre, ahol az emberek és a technológia új és intelligensebb módon lépnek kapcsolatba egymással.

20 Mehlhoffer Tamás, ESG kommunikációs szakértő: PET-palackposta, avagy hogyan lettem az ESG hírvivője?

22 Fintech megoldások, amelyek megvédhetik befektetéseinket az inflációtól
A jelenlegi magas inflációs környezetben a befektetések fontosabbá válhattak, mint eddig bármikor. A megfelelő eszközöket kiválasztani azonban nehéz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.