Hirdetés
. Hirdetés

Bhagwat Swaroop: Azonosságvédelem egységesen - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. június 22-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény: Szücs-Winkler Róbert, vezető, denxpert EHS&S software Kft.Mi segíthet a fenntarthatóság felé vezető úton?

5 Címlapon: Bhagwat Swaroop - Azonosságvédelem egységesenA bizalmat nem előlegező (zero trust) megközelítést a vállalatok háromnegyede kritikusan fontosnak tartja a kibervédelem erősítésében, állapította meg felmérésében a One Identity. Mégis, a szervezetek mindössze 14 százaléka mondhatja el magáról, hogy a gyakorlatban zero trust stratégiát alkalmaz. 

7 Idén is bárki jelölheti az IVSZ díjára az év digitalizációs projektjeit, digitális innovációit és szakembereit
Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is odaítéli a Gyurós Tibor-díjakat, amelyekkel az év digitalizációs projektjét és digitális innovációját, valamint év IT-menedzsere és az év digitális oktatás nagykövete munkáját ismerik el. Az elismerésre 2022-ben is bárki jelölhet - a QR-kód beolvasásával - projektet, innovációt és szakembert.

8 Hannover Messe 2022 - Okos gyár zölden
Sem járványok, sem háborúk nem állíthatják meg az ipar átalakulását, hirdette a Hannover Messe, amely a COVID két éve után idén újra személyes részvétel mellett zajlott. Éppen ellenkezőleg, a digitalizáció folyamatát okos és zöld megoldásokkal tovább kell gyorsítanunk a fenntarthatóság növeléséhez.

10 IDC - A fenntarthatóság ára
Minden gazdasági bizonytalanság ellenére kétszámjegyű növekedés várható az európai IoT-piacon, amely az IDC szerint különösen az e-járművek töltése és a mesterséges intelligenciával támogatott videómegfigyelés terén lesz látványos. Világszinten eközben az ESG-szolgáltatásokra fordított költés is hasonló ütemben bővül.

11 LegalTech melléklet - A jogi technológiák hatása az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésre, a társadalomra és a jogászi munkára
Ződi Zsolttal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársával, a Legal technology and its impact on the access to justice, society, and the legal industry konferencia szervezőjével beszélgettünk.

16 Yettel - Versenyben az optikával
Már 5G hálózatra épülő otthoni és irodai internetszolgáltatást is igénybe vehetnek a hazai lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek. A nagysebességű internetelérés lekörözi a rézalapú vezetékes szolgáltatást, sőt az optikával is felveszi a versenyt.

18 Lenovo - Digitális átalakulás szolgáltatásként
Egyre több feladat hárul az IT-vezetőkre hagyományos szerepkörükön túl, az üzleti modellek és a stratégia átalakításában, állapította meg a Lenovo globális CIO felmérése. Az új elvárások teljesítéséhez azonban többségük a vállalatuknál bevezetett technológiát is nagyrészt korszerűsítené, vagy egyenesen lecserélné.

20 Havasi Ferenc: Hogyan upgradeljük a motivációnkat informatikusként?
Első hallásra az informatika és a motiváció két nagyon távoli terület: az informatika erősen reál tudomány, a "kockák" világa, míg a motivációt leginkább a pszichológiához, önismerethez kötjük, ami pedig humán terület.

22 Javában zajlik a tokenizációs forradalom
A legtöbb digitális eszköz árfolyama jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban. Nemrég egy kisebb lélektani határ is átszakadt: a teljes piaci kapitalizáció tavaly év eleje óta először esett ezermilliárd dollár alá. Eddig is sokan érveltek a kriptovaluta-befektetések ellen, mostanra még soványabb lett a támogatók tábora. 

23 Országimázs a metaverzumban
A technológiai startupok és óriásvállalatok mellett az állami szervek is felfigyeltek a metaverzumban rejlő potenciálra. Egyre több országban aknáznák ki a kiterjesztett és virtuális valóság biztosította lehetőségeket. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hiteles vállalásokról, vagy csak hírverésről van szó. A kettő között azonban nem feltétlenül kell választani. Számos ország pozicionálja magát technológiai vezérként, miközben valódi támogatás nyújt gazdaságának és társadalmának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.