Hirdetés
. Hirdetés

Broadcom - A folyamatos innováció a vállalkozások védelmének kulcsa

|

A Broadcom elkötelezett a Symantec és a Carbon Black egyesített portfóliójába való befektetés mellett, hogy ügyfeleink folyamatosan a támadók előtt járhassanak.

Hirdetés

A kiberbiztonsági megoldások esetében elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, innováció. Aki olvassa ezt a cikket, tudja, miért: maguk a támadók is gyorsan újítanak. Új módszereket találnak az áldozataik megtámadására: rosszindulatú eszközkészleteket vetnek be a zsarolóvírus-támadások indítására, sőt, a mesterséges intelligencia (AI) segítségével megkerülik a hagyományos biztonsági védelmet, ellopják az érzékeny adatokat, zsarolják a vállalkozást, és a szervezet folyamatos működésének képességére jelentenek fenyegetést.

Ezeknek az új fajta problémáknak a megoldásához újabb innovációkra van szükség, Ezért vagyunk annyira izgatottak a Broadcom legújabb fejlesztése miatt. Az elmúlt hónapban a Broadcom egyesítette a Carbon Blacket és a Symantecet. Ez a lépés a világ legigényesebb kiberbiztonsági környezeteinek gyorsan fejlődő igényeit szolgálja.

Kiemelkedő technológiák: az egységes biztonság jövőképe

Ez a lépés nagy múltú biztonságtechnikai cégeket egyesít, amelyek mindegyike a mérnöki tevékenységet előtérbe helyező, innováció-központú márka. Mindegyikük gazdag múltra tekint vissza az úttörő megoldások fejlesztésében és piacra vitelében.

A Symantec számos kiberbiztonsági utat taposott ki, mind a saját fejlesztésű termékeivel, mind pedig azzal, hogy vezető, előre mutató megoldásokat épített be portfóliójába. A Symantec saját díjnyertes végpontvédelme és a következő generációs vírusirtó (NGAV) segít azonosítani a fenyegetéseket, mielőtt azok kárt okoznának. A Vontu felvásárlása adatvesztés-megelőzési (DLP) megoldásokkal egészítette ki védelmi megoldásait, amelyeket ma már az iparág legjobbjaként tartanak számon. A Blue Coat Systems felvétele a portfolióba a felhasználók számára vezető Secure Web Gateway (SWG) védelmet hozott. A Symantec szintén felrázta a piacot, amikor bevezette Adaptive Protection technológiáját, amely az üzleti működés folyamatos biztosítása mellett védekezik a Living-off-the-Land támadások ellen.

A Bit9 volt az a piaci szereplő, aki kialakította az application control technológiát, és felvásárolta a Carbon Blacket, ami végül úttörő szerepet játszott a végpontokon történő veszélyek észlelésében és reagálásában (EDR). A Broadcom portfóliójának kiegészítése ezzel a két alapvető képességgel azt jelenti, hogy a biztonsági csapatok proaktívabb biztonsági megoldásokat alkalmazhatnak, és egyszerűbben támogathatják a zero trust technikákat is. Ezek a védelmek kifizetődnek: A Forrester Total Economic Impact™ tanulmánya a Carbon Blackről három év alatt 427%-os megtérülést számított ki egy átlagos Carbon Blacket használó ügyfélre.

Az innovációra felkészült, erőteljes portfólió

Ez azonban nem csak a múltban elért eredményekről szól, mivel a Broadcom Enterprise Security Groupban továbbra is folytatjuk a fejlesztést a portfólió egészében, hogy azok mindenben megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

  • A Carbon Black Application Control mostantól azonosítja a Windows-alkalmazások sebezhetőségeit (CVE-k), így a biztonsági csapatok proaktívan enyhíthetik a környezetüket érintő sebezhetőségeket.
  • A Broadcom növelte a SOC termelékenységét is, lehetővé téve a csapatok számára, hogy eseményadatokat áramoltassanak bármely harmadik féltől származó SIEM eszközbe a Symantec SWG rendszerből.
  • A Carbon Black hitelesítési események továbbításával egészítette ki EDR-megoldását, az eseményjelentéssel és az érzékelőműveletek kizárásával a biztonsági csapatoknak részletesebb lehetőséget biztosítva a végpont- és EDR-megoldások hangolására és a teljesítmény növelésére.
  • Annak érdekében, hogy segítsen az ügyfeleknek csökkenteni az üzleti kockázataikat, a Broadcom bővítette a Symantec DLP képességeit a felhőinfrastruktúra és az adatok igény szerinti, valós idejű kockázatfeltárásával és elemzésével.

Ez csak néhány példa a portfólión belüli legújabb innovációkból. Azt mutatják, hogy ezek az egymást kiegészítő megoldások hogyan működnek együtt oly módon, hogy ügyfeleink rendszerei biztonságosabbá váljanak, és megbízhatóbban tudjanak működni.

Hirdetés

Faltól falig terjedő biztonság a modern fenyegetések elleni küzdelemhez

Egy olyan időszakban, amikor a szervezetek az egyszerűséget és a mindent egyben magába foglaló biztonsági platformok erejét keresik, ez az egyesített portfólió most az egyik legszélesebb körű biztonsági rendszer, amely ma elérhető. A Broadcom pénzügyi ereje és globális elérhetősége által támogatva egyedülállóan alkalmasak vagyunk arra, hogy adatközpontú, hibrid kiberbiztonságot nyújtsunk. És mindez egyetlen megbízható forrásból származik.

  • A Symantec és a Carbon Black is az adatokat helyezi a biztonsági megközelítése középpontjába. A Symantec DLP erőssége éppen a szenzitív információk felismerésének hatékonyságában rejlik, az adatokban gazdag végpont- és hálózati telemetria pedig a Carbon Black kiváló felismerését szolgálja, ezáltal ezek a technológiák nagyban segítenek a gyors és magabiztos megoldásban probléma esetén.
  • Az egyesített portfólió termékei egyedülálló és elismert threat intelligence forrásokat nyújtanak - a világ egyik legnagyobb polgári biztonsági threat intelligence hálózatának felhasználásával (Global Intelligence Network) -, gazdagabb kontextust és kiterjedt telemetriát biztosítanak, amelyek segítségével könnyebben és pontosabban azonosíthatja azokat a fenyegetéseket, amelyek a legnagyobb kockázatot jelentik az adataira, eszközeire és embereire.

  • A mobil és távoli munkavégzés egyre nagyobb támadási felületet hoznak létre, de kombinált megoldásaink lehetőséget biztosítanak arra, hogy lezárják ezeket a végpontokat és eszközöket, így több megoldást is nyújtanak arra, hogy a környezet nagyobb részén alkalmazzon alapértelmezett tiltó házirendeket.
  • A hibrid és on-prem környezetek esetében segíthetünk megfelelni a compliance, jogi és egyéb szabályozási előírásoknak. Szintén segítünk biztosítani az érzékeny adatok védelmét a távmunka kihívásai mellett is, és kiterjeszteni a zero trust védelmet minden eszközre és alkalmazásra.

 

Pénzünk az innovációba fektetve

A Broadcom innovációba való befektetése elősegíti annak a küldetésének megvalósítását, hogy mindenkor a mérnöki teljesítményre koncentrálhasson. A Broadcom 2009 óta évente 23%-kal növelte a K+F költségvetését. Csak a 2023-as pénzügyi évben a Broadcom összesen 5,3 milliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre. Ez az innováció-központú stratégia eredményezte a Broadcom mára több mint 23 000 szabadalmat tartalmazó portfólióját.

A Broadcom erőforrásai segítenek minket abban, hogy megoldásainkat elég gyorsan innováljuk ahhoz, hogy Ön a következő újszerű támadás vagy kifinomult támadás előtt járjon. A Symantec és a Carbon Black portfólióinak egyesítése azt jelenti, hogy egyablakos hozzáférést kap olyan védelemhez, amely minden végponttól, hálózattól és alkalmazástól egészen a támadók által leginkább megszerezni kívánt, rendkívül érzékeny adatokig terjed. Együtt több védelmet tudunk biztosítani egy megbízható forrásból.

Egy nemrégiben megjelent elemzői blog arra bátorította a Broadcom Enterprise Security csoportot, hogy "valami egységeset nyújtson, ami értéket hoz az ügyfelek számára". Biztosak lehetnek benne, hogy pontosan ezt fogjuk tenni; és mindezt úgy, hogy az innováció lesz az élenjáró - méghozzá hatalmas léptékben.

Mert amikor a kiberbiztonságról van szó, az innováció a minden.

***

Forrás: https://www.broadcom.com/blog/continued-innovation-is-the-key-to-protecting-enterprises

Cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. június 6-ai nyomtatott lapszámában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.