Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Németh Ákos – Alkalmazkodó IT infrastruktúra 4iG módra

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. szeptember 6-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Vélemény
Ohad Epschtein, az Alfa Group vezetője - Változnak a hangsúlyok az irodapiacon
Lassú átrendeződés zajlik a hazai irodapiacon. Az amerikai és nyugat-európai szegmensre jellemző mélyrepülés nálunk nem érzékelhető, de a pandémia előtti pezsgésre és beruházási lázra is sokat kell még várni. Az előnyös lokációjú, emellett megfelelő ESG-stratégiával épült vagy felújított, alacsony fenntartású irodaházakra azonban a tapasztalatok szerint továbbra is jelentős kereslet van.

5 Címlapunkon
Németh Ákos, a 4iG Nyrt. IT Solutions üzletágának igazgatója - Alkalmazkodó IT infrastruktúra 4iG módra
Napjaink kiszámíthatatlan üzleti környezetében a változásokra gyorsan és okosan válaszoló vállalatok pályázhatnak sikerre. Az agilitás, a hatékony és rugalmas működés nélkülözhetetlen technológiai alapja az alkalmazkodóképes IT infrastruktúra.

7 NTT DATA Business Solutions - Átállás futószalagon
Tanúsított S/4HANA konverziós megoldásával az NTT DATA Business Solutions pár hónap leforgása alatt zökkenőmentesen átállítja a vállalatokat a felhőalapú ERP megoldásra, amit hazai projektek eredményei is igazolnak.

8 Tíz éve jutott be ilyen sok diák az informatikai karokra
A felsőfokú informatikai képzésre jelentkezők száma közel harmadával emelkedett, ezzel egyidejűleg a bejutási arány tíz éve volt utoljára ilyen kedvező, mint idén. Az IVSZ előrejelzése szerint a következő években az informatikus diplomások száma ezres nagyságrendben növekedhet, ami némi enyhülést hozhat a munkaerőhiány terén. A hazai informatikai karokon belül a gazdaságinformatika az utóbbi 14 év legdinamikusabban növekvő képzési területévé vált.

9 Példamutató szakemberek az IT-szektorban
A Vezető Informatikusok Szövetsége huszonkettedig alkalommal díjazta a különböző területeken dolgozó informatikai menedzserek kiemelkedő szakmai munkáját.

Hirdetés

10 Két ezüstérmet is szerzett a magyar csapat a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián
A németországi Magdeburgban rendezett informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását, a négytagú magyar diákdelegáció tagjai közül ketten ezüstéremmel tértek haza. A CEOI-n induló magyar középiskolások néhány nap múlva az idén Szegeden megrendezett világversenyen, a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) is megmérettették magukat.

11 HPE - Élményalapú felhőtől a rezsicsökkentésig
Egy infrastruktúra-szolgáltató válaszai az SAP felhasználók informatikai kihívásaira.

12 SAP NOW Hungary - AI-forradalom a vállalatirányításban
Mesterséges intelligencia, felhő és fenntarthatóság hármasfogata diktálja majd a tempót a közelgő SAP NOW Hungary konferencián. Pintér Szabolcsot, a szoftvercég hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatóját a technológiai trendekről kérdeztük, amelyekkel minden vállalatnak lépést kell tartania, ha nem akar lemaradni a versenyben.

15 Zöldebb a kommunikáció, mint a valóság
A jó példák mellett minden iparágban bőven vannak cégek, amelyeknek a fenntarthatóságra vonatkozó állításai fenntartással kezelendőek. Gyakori a vállalások módosítása, a határidők tologatása is. Örvendetes, hogy az Európai Unióban már történtek szabályozási lépések, de igazi eredményeket csak a világméretű konszenzus hozhat.

18 VMware Explore 2023 - Privát AI a felhőkben
Nehéz választás elé állítja napjainkban a vállalatokat a generatív mesterséges intelligencia. Az egyik lehetőség, hogy a nyilvános felhőben elérhető AI modellekre építik alkalmazásaikat, vállalva az adatkitettséggel és a bizonytalan forrásokon tanított modellek használatával járó kockázatokat.

20 IBM - Vállalatirányítás fenntarthatóan
Teljesítményüket ugyanolyan szigorral kell kézben tartaniuk a vállalatoknak a fenntarthatóság, mint a pénzügy területén, mutatott rá jelentésében az IBM és az SAP. Legtöbbjük azonban egyszerűen nem látja át üzleti adatait olyan mértékben, amekkora transzparenciára szükség lenne a valóban fenntartható működéshez. A megoldást minden szervezet adatgerince, az ERP rendszer hordozza.

22 Újragondolja a tulajdonlást a fintech szektor
Amikor részvényekről beszélnek az emberek, jellemzően a nyilvános tőzsdék kontextusában teszik azt. Nem meglepő, hiszen könnyebben hozzá lehet férni egy tőzsdén jegyzett cég részvényeihez, mint egy magánvállalatéhoz. A fintech szektor azonban igyekszik minél több befektetést elérhetővé tenni minél több ember számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.