Hirdetés
. Hirdetés

Computerworld Lapozó - Nincs idő hibázni

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2021. december 1-jei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A járványidőszak, valamint az ebből következő kijárási és utazási korlátozások, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára okoznak nehézségeket. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból

Vélemény
Karagich István, ügyvezető Blochamps Capital
A mesterséges intelligencia hatása
Érdekes megállapításokat foglalt össze a Wealth Management iparág folyamatait vizsgáló Blochamps Capital tanácsadócég 2021 nyári Digitalizációs vagyonkezelési körkép portréja.

Címlapon
L&P Solutions - Nincs idő hibázni
Évente több nagy szoftverkiadást is végeznek a nemzetközi vállalatok és csoportok, hogy versenyképességüket erősítve lépést tartsanak a gyors digitalizációval. A fejlesztések előkészítése mellett azonban a kapcsolódó regressziós tesztek is jelentős emberi erőforrásokat kötnek le, miközben eredményességük - a hibázás kockázata miatt - legalábbis kétséges. Megoldást a tesztek automatizálása ad, de belevágni csak szakértővel szabad.

Budapest BI Fórum 2021 - Adatírástudók előnyben
Bár a technológia fejlettsége lehetővé tenné, hogy minden alkalmazott BI eszközökkel dolgozzon, és ennek ma már a költség sem lenne különösebb akadálya, az üzleti intelligencia vállalati penetrációja továbbra is alacsony szintű. Szélesebb szervezeti elterjedéséhez a tényeken alapuló döntéshozást értő és értékelő vállalati kultúra fejlesztése is szükséges.

OpenText World 2021 - Fenntartható tartalomfelhő
Az információ elérését, kezelését és védelmét minden eddiginél átfogóbb eszközkészlettel támogatja az OpenText Cloud Editions új, 21.4-es verziója. Felhőalapú tartalomkezelő platformját mostantól évente négyszer frissíti, jelentette be éves konferenciáján a kanadai szállító, amely kutatási-fejlesztési erőforrásait is átcsoportosítja, friss fenntarthatósági programjával pedig a klímasemlegességet célozza.

Változásra hangolva
Az IVSZ szakmai zsűrije 2021-ben Nyisztor Józsefnek ítélte az év menedzserének járó Gyurós Tibor-díjat. A Training 365 oktatóközpont ügyvezető igazgatóját vezetői tapasztalatairól és a szakterület aktuális kérdéseiről faggattuk.

Microsoft - Kiberhigiénia vállalatoknak
Még hatékonyabban támadnak a nemzetállami szereplők a kibertérben, a szolgáltatásalapú modellre váltó kiberbűnözés pedig az automatizálást emberi intelligenciával okosan kombináló gazdasági vállalkozássá érik, mutatott rá éves biztonsági jelentésében a Microsoft. Alapvető kiberhigiénés intézkedésekkel a vállalatok a védelem első vonalában elháríthatnák a fenyegetések zömét, erős azonosítást mégis csupán ötödük használ.

Egyszerűsítés a felhőben
Nemzetközi szinten is érdeklődést keltett egy hazai fejlesztésű DevOps szoftver, amely a cég melléktermékéből - a DevOps szolgáltatásból - nőhet ki fókusztermékké.

Hatékonyabban működünk, mint a pandémia előtt
Az előző évhez hasonlóan a 2021-es esztendő is tele van kihívásokkal az e-kereskedelmi szereplők számára. Csányi Zoltán, a száz százalékban magyar tulajdonú Dressa webáruház ügyvezető igazgatója szerint azok a piaci szereplők, akik állták a sarat, a pandémia után hatékonyabban működhetnek, mint előtte. Még úgy is, hogy a járványhelyzet alapjaiban változtatta meg az emberek vásárlási szokásait, ami egyértelmű hatással volt a webáruházakra is.

Mit kell tudniuk a CIO-knak az adatszövetekről?
A vállalatoknál az adatok jelentik azt az üzemanyagot, amely meglátásokat generál. Gyorsabb csalásriasztást, az ügyfelek jobb megértését és a szervezet számára potenciális értékforrások mélyebb feltárását segíti elő.

Wadmin: a magyar piacra tervezett webshoplogisztikai program
Hatalmas kereslet lett az elmúlt években egy rendszerezett webshop logisztikai program iránt, mely igény kielégítésére alkotta meg az Exagent Group a Wadmin felületét.

Influenszer marketing a fintech szektorban
A közösségi média manapság az emberek mindennapjainak részévé vált. Rengetegen töltenek órákat blogposztok olvasásával, képfolyamok görgetésével és videónézéssel, ezeket a tartalmakat pedig gyakran nem gigászi büdzsével dolgozó cégek gyártják, hanem egyszerű emberek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.