Hirdetés
. Hirdetés

Czeglédi Tamás - A Blockchain Koalíció eddigi lépései, jövőbeni célok, tervek - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. október 19-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Lencsés Tamás, ügyvezető, EOS Magyarország
2015-ös szintre esett vissza a fizetési fegyelem Magyarországon

5 A Blockchain Koalíció eddigi lépései, jövőbeni célok, tervek
Interjú a Blockchain Koalíció szakmai vezetőjével, Czeglédi Tamással.

8 Fujitsu ActivateNow 2022 - Transzformáció fenntarthatóan
Kvantumszámítógép-szimulátortól kezdve zöld processzortechnológián át a mobilhálózatok szénlábnyomát csökkentő, okos virtualizációig fenntarthatóságot növelő megoldásokat vonultatott fel éves konferenciáján a Fujitsu. Elindult a vállalat CaaS szolgáltatása is, amely szuperszámítógépekhez ad hozzáférést a felhőben.

10 OpenText World 2022 - Információs felhőtitán
A Cloud Editions új verziójában átfogó, varratmentesen integrált információmenedzsment megoldásokat mutatott be az OpenText éves konferenciáján. Core Content nyilvános felhőben elérhető tartalomszolgáltató platformját a vállalat a Google Workspace kollaborációs szolgáltatásaival is összekapcsolja a hibrid munkavégzés támogatásához.

Hirdetés

12 A hatékonyan együttműködő csapat felépítése
Vajon a Scrum Masterek és Product Ownerek miként tudnak egy valóban hatékonyan együttműködő, igazi csapatot felépíteni, ahol a légkör családias, a munka azonban professzionális? Mert a kettő működhet együtt. Marton Péter - aki jelenleg szoftverfejlesztési területen tölt be vezető pozíciót - válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

14 Hogyan védje szellemi tulajdonát egy vállalat?
A szellemi alkotások jogállásáról, vállalaton belüli menedzseléséről, illetve az IT területén felmerülő esetekről dr. Dudás Ágnes szerzői- és iparjogvédelmi szakértőt kérdeztük.

16 Hétszámjegyű fizetés a logisztikai menedzsereknél
Ma már a második menedzservonalban kapnak helyet a logisztikai vezetők. Magas szintű képzésük épp annyira fontos, mint az őket alkalmazó vállalatok támogató magatartása. Néhány anomália felszínre került a Coviddal, a tanulságok a gazdasági válság idején is kamatoztathatóak. A korszerű informatikai eszközök óriási segítséget nyújtanak a logisztikai vezetőknek.

18 Márkus Norbert: Áttekintés a web-akadálymentesítés helyzetéről az Európai Unióban
Az elmúlt két évben a pandémia miatt sok száz millió ember mindennapjainak vált részévé a távmunka, az elektronikus ügyintézés vagy a távoktatás, és egy időre szinte minden tudományos, kulturális és sportrendezvény közönségének is át kellett költöznie az online térbe. Ezzel együtt az akadálymentességi problémák is fokozottabban jelentkeztek, hisz egyre több fogyatékkal élő vagy idős ember kezdett el olyan digitális lehetőségeket használni, amelyek helyett korábban más megoldásokat választott.

21 IDC - Infrastruktúra felhőollóban
Hagyományos telepítésű szerverek és tárolók helyett felhőinfrastruktúrára költenek egyre többet a szervezetek, derül ki az IDC legújabb, negyedéves jelentéséből. Szolgáltatók, vállalatok és kormányzatok világszerte szélesre nyitották pénztárcájukat - leszámítva egyetlen régiót.

22 Fizetési megoldásokkal kísérletezik a Meta
Gyűlnek a viharfelhők a közösségimédia- és üzenetküldési alkalmazások körül. Mint az lenni szokott, a gazdasági visszaeséseket elsősorban a marketingbüdzsék sínylik meg. Márpedig a Facebook, Twitter és társaik egyik legfőbb bevételi forrását a felületeiken megjelenő reklámok adják. Mivel a vállalatok nem várhatnak tétlenül egy újabb gazdasági fellendülésre, többen új vizekre eveznek.

23 Tömegeket segít hitelhez a fintech szektor
A jelenlegi gazdasági környezetben a hitelezési piac szereplői egy nagy dilemmával találják magukat szembe. A lakossági és a vállalati szektornak egyaránt nagyobb szüksége van külső forrásokra a megélhetési és a működési költségek emelkedése miatt. Ezzel egy időben az általános hitelképesség romlik és a hitelek drágulnak, amelynek következtében visszaesik a hitelezés. Erre a problémára nyújt megoldást a fintech szektor.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.