Hirdetés
. Hirdetés

Dell Technologies World 2022 - Adatvédő felhők

|

Menedzselt kiberbiztonsági szolgáltatásokkal bővítette APEX portfólióját, és többfelhős helyreállítási megoldásokat jelentett be nagy felhőplatformokhoz a Dell Technologies.

Hirdetés

A szállító tárolószoftvereit is félezernél több fejlesztéssel frissíti az intelligens automatizálás, az adatmobilitás és a biztonság terén. Az új képességeket a meglévő ügyfelek a felhőkben, valamint házon belüli és peremhálózati környezetekben is plusz költség nélkül használhatják.

A vállalati adatok és alkalmazások egyszerre több adatközpont, kolokációs létesítmények, nyilvános felhők és egyre inkább peremhálózatok között terülnek szét, ezért napjaink informatikai környezete minden eddiginél összetettebb, kezelése pedig egyre nagyobb kihívást jelent. Sok szervezet számára az as-a-service és a felhőalapú fogyasztási modellekre való áttéréssel a kritikus üzleti adatok védelme is példátlanul bonyolulttá válik - méghozzá a folyamatosan változó, gyorsan fejlődő fenyegetések kereszttüzében. A helyzet komolyságára utal a Gartner jelentése is, amely szerint a vállalatok idén világszinten 168 milliárd dollárt fognak információbiztonsági és kockázatkezelő megoldásokra költeni - közel tizedével többet, mint a tavalyi évben.

Hirdetés

- Ügyfeleink a bonyolultság csökkentéséhez várnak segítséget, és olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel adataikat a nyilvános felhőktől kezdve adatközpontjaikon át a peremhálózatokig egységesen menedzselhetik - mondta Chuck Whitten, a Dell Technologies operatív társigazgatója a gyártó Las Vegasban május elején megtartott, éves konferenciáján. - Szoftverek és szolgáltatások portfólióját építjük számukra, amely a helyi, házon belüli és a többfelhős környezeteket egyaránt egyszerűbbé teszi.

Kibertrezor és helyszínelő intelligencia

Minthogy a kibervédelem mind nagyobb prioritást kap a szervezetek életében, a Dell ezt a palettát új menedzselt szolgáltatásokkal és a nyilvános felhőkben elérhető megoldásokkal bővíti, amelyek megkönnyítik a kibertámadások utáni gyors helyreállítást. A tervezett menedzselt szolgáltatások közül elsőként az APEX Cyber Recovery Services lesz elérhető, amelynél az adat-visszaállítást szolgáló digitális páncélterem működését napi szinten a Dell felügyeli. A vállalatok az as-a-service modellben elérhető megoldás több, szabványos konfigurációja közül választhatnak, és arra a szakértelemre támaszkodhatnak, amelyet a gyártó közel kétezer, elszigetelt trezormegoldás eddigi bevezetése során épített ki.

Adatvédelmi megoldásait a nyilvános felhőkben is gyorsabban elérhetővé teszi, jelentette be konferenciáján a Dell. A most debütáló PowerProtect Cyber Recovery for Microsoft Azure szolgáltatás a gyártó Microsoft Azure Marketplace-en elérhető, széles kínálatát bővíti. Segítségével a vállalatok izolált digitális páncéltermet telepíthetnek a nyilvános felhőben, amellyel jobban védhetik adataikat a zsarolóvírusos támadásokkal és más fenyegetésekkel szemben. Biztonsági eseményt követően a szolgáltatás többféle lehetőséget kínál, az adatok igény szerint ugyanazon adatközponton belül, egy új Azure magánhálózaton, vagy a támadásban egyáltalán nem érintett Azure környezetben is visszaállíthatók.

Szélesítette Amazon Web Services-zel meglévő együttműködését is a Dell a CyberSense for Dell PowerProtect Cyber Recovery for AWS szolgáltatás bejelentésével. Az új megoldással a vállalatok adaptív analitikai képességeket kapnak metaadatok és teljes fájlok vizsgálatához, valamint gépi tanulást és helyszínelő eszközöket vethetnek be a gyorsabb helyreállítás érdekében. Az adatbázisok és a fájlok monitorozásával a szolgáltatás azonnal észleli a kibertámadást, és azonosítja az adatok legutolsó, sértetlen állományát a gyors és biztonságos visszaállításhoz.

A Dell APEX Cyber Recovery Services az Egyesült Államokban már elérhető, és a tervek szerint az év folyamán a világ más térségeibe is eljut. A PowerProtect Cyber Recovery for Microsoft Azure és a CyberSense for Dell PowerProtect Cyber Recovery for AWS egyaránt 2022 második felében startol világszerte.

Project Alpine programjának januári bejelentését követően a Dell most azt is demózta, hogy tárolószoftverei miként használhatók az AWS és az Azure nyilvános felhőjében. A gyártó szerint a helyi és a felhős adatkörnyezetek erősségeit biztonságosan ötvöző megoldásokkal a vállalatok például zökkenőmentesen mozgathatnak át adatokat a felhőbe ott elérhető analitikai szolgáltatások használatához, illetve alkalmazásaikat is újraírás nélkül hordozhatják, azokat mindenütt következetesen futtathatják.

Las Vegasban a Dell bejelentette továbbá, hogy nagyvállalati tárolómegoldásait összekapcsolja a Snowflake Data Cloud adatfelhőjével. A két cég együttműködésének köszönhetően a vállalatok igény szerint a helyi tárolókon és a nyilvános felhőkben is elemezhetik adataikat, így könnyebben eleget tehetnek az adatszuverenitási és más megfelelési követelményeknek, miközben gyorsabban juthatnak értékes felismerésekre. A Dell és a Snowflake a termékek integrálásán és a közös értékesítési stratégián is az év második felében fog dolgozni.

Tárolószoftverek felhős csúcsokon

Nagyobb analitikai teljesítményhez, gyorsabb felismerésekhez, hatékonyabb többfelhős adatkezeléshez és nagyobb biztonsághoz segíti a vállalatokat a több mint félezer fejlesztés is, amelyet Jeff Clarke, a Dell Technologies alelnöke és operatív társigazgatója jelentett be a konferencián a PowerStore, PowerMax és PowerFlex tárolómegoldásokhoz. A fejlesztések a Project Alpine részeként a gyártó nagyvállalati tárolószoftvereit teszik elérhetővé a nyilvános felhőben - a meglévő ügyfelek számára minden további költség nélkül.

A Dell PowerStore a vegyes munkaterhelések teljesítményét akár 50 százalékkal, a logikai tárkapacitást pedig akár 66 százalékkal fogja növelni. A legújabb szoftverben megjelenő (metro) adatreplikációs funkcióval a vállalatok például külső appliance tepeítése nélkül, mindössze pár kattintással magas rendelkezésre állású tárolóarchitektúrát alakíthatnak ki. Az új szoftververzió a fájlreplikáció natív támogatásával érkezik, és külső fájlmonitorozó rendszerekkel is integrálható a zsarolóvírusok elleni hatékonyabb védekezéshez. Továbbfejlesztett VMware-integráció javítja a vVols tárterületek válaszidejét és teljesítményét, és az új képességek támogatják a vVols tárterületek replikációját is. Emellett a tároló bővítőkeretei is teljes körű NVMe támogatást kapnak.

Üzletkritikus tárolóként a Dell PowerMax hamarosan még nagyobb védelmet fog adni a kibertámadásokkal szemben. Segítségével a vállalatok többek között olyan digitális páncéltermeket alakíthatnak ki hagyományos és nagygépes környezetekben, amelyek megakadályozzák, hogy a rosszindulatú szoftverek kárt tegyenek az adatokban. A CloudIQ szolgáltatás zsarolóvírus elleni funkciói például gyorsan felismerik a kibertámadásokat, ezzel csökkentik a potenciális károkozás mértékét, és felgyorsítják a helyreállítást. A PowerMax ehhez akár 65 millió módosíthatatlan snapshot (secure snapshot) elkészítését is támogatja, miközben a szintén új 4:1-es adatcsökkentési garanciával növeli a tárolás hatékonyságát. A nyilvános felhőkkel kialakított integrációnak köszönhetően a vállalatok könnyen és gyorsan mozgathatják a snapshotokat a környezetek között. A két új, NVMe-alapú PowerMax modell pedig megduplázza a teljesítményt, így akár 50 százalékkal rövidítheti a kritikus alkalmazások válaszidejét.

A Dell PowerFlex szoftveralapú tároló infrastruktúra a hagyományos és a modern munkaterhelések konszolidálását hamarosan új fájlszolgáltatással fogja támogatni, amely egyetlen platformon belül egységes blokk- és fájltároló funkciókat tesz lehetővé. Minden nagyobb Kubernetes platformot támogat, ami Amazonon, Google-ön, Microsofton, Red Haten, SUSE-n és Vmware-en elérhető, a PowerFlex ezzel a többfelhős és a DevOps működést is lényegesen egyszerűbbé teszi a vállalatoknak.

A Dell PowerStore, PowerMax és PowerFlex tárolómegoldásokhoz készült, új szoftveres képességeket a vállalatok várhatóan az idei év harmadik negyedében fogják elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.