Hirdetés
. Hirdetés

Dell Technologies World 2023 - Szolgáltatásözön a felhőkből

|

Adataik és alkalmazásaik egyszerűbb menedzselésében segítik a vállalatokat hibrid és többfelhős környezetekben a Dell Technologies új APEX szolgáltatásai. A szállító éves konferenciáján debütáltak a peremhálózati infrastruktúra automatizálását és védelmét, valamint a generatív AI és a Zero Trust architektúra bevezetését megkönnyítő megoldások is.

Hirdetés

Felhőplatformokat, nyilvános felhőben elérhető tároló szoftvereket, nagy teljesítményű számítási infrastruktúrát és kliens eszközöket felölelő szolgáltatásokkal bővíti APEX portfólióját, jelentette be a Dell Technologies májusban Las Vegasban megtartott, éves konferenciáján. Az as-a-Service modellben és többfelhős környezetben elérhető megoldások többek között javítják az alkalmazások felügyeletét és növelik az adatok hordozhatóságát, nagyobb rugalmasság és kiszámítható költségek mellett teszik könnyebbé az eszközök és az alkalmazások menedzselését és elérését, így hatékonyabb működéshez és gyorsabb üzleti innovációhoz segítik a vállalatokat, mondta a szállító.

Teljesen integrált, kulcsrakész rendszerek portfóliójaként mutatkozott be például az APEX Cloud Platforms, amely a Dell infrastruktúráját, szoftvereit és felhőalapú technológiáit kapcsolja össze, hogy a felhőalapú működési modelleket a helyi, házon belüli és peremhálózati környezetekre kiterjesztve lehetővé tegye a következetes, többfelhős működést. Munkaterheléseiket a vállalatok így a teljesítmény, a költség és a biztonság vonatkozásában megszabott követelmények szerint mindig optimális környezetben helyezhetik el, és adataikat közös, többfelhős tárolórétegen keresztül hordozhatják a helyi környezetek, illetve a felhőkben működő tárolómegoldások között. A vállalati informatikusok és fejlesztők munkáját pedig az APEX portfólióhoz tartozó, ismert felügyeleti eszközök, a telepítést és az életciklus-kezelést szoftveralapú automatizálással gyorsító képességek teszik hatékonyabbá.

Együttműködő felhőplatformok

Konferenciáján bejelentett felhőplatform-portfólióját a Dell Technologies olyan szolgáltatókkal közösen fejlesztette, mint a Microsoft, Red Hat és a VMware. A Dell APEX Cloud Platform for Microsoft Azure például a szoftvercég felügyeleti eszközeivel segíti a teljes szoftverkörnyezet integrálását és automatizált életciklus-kezelését a hibrid környezetekben. Az Azure Arc hibrid és többfelhős felügyeleti megoldás támogatásával ez a platform különösen jó választás lehet a vállalati alkalmazások gyors modernizálásához.

Hirdetés

A Dell APEX Cloud Platform for Red Hat OpenShift a Kubernetes hibrid felhős alkalmazásplatform integrációs és automatizációs képességeivel teszi egyszerűbbé a konténeralapú alkalmazásfejlesztést és felügyeletet minden környezetben. A platformon a szervezetek egyszerre futtathatják szoftverkonténereiket és virtuális gépeiket többek között olyan munkaterhelésekhez, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és az analitika, amelyekhez a hibrid felhőben kiterjedt GPU-támogatással biztosíthatják a nagy számítási teljesítményt. A Dell APEX Cloud Platform for VMware pedig a vSphere felhőalapú virtualizációs platform bevezetéséhez ad nagyobb rugalmasságot a vállalatoknak a Dell skálázható és nagy teljesítményű, szoftveralapú tárolóira épülő, teljesen integrált rendszereken. Szélesebb APEX palettáján ezzel a szolgáltatással a Dell APEX Private Cloud és Hybrid Cloud megoldások kínálatát bővíti, mondta a szállító.

A Dell APEX Cloud Platforms szolgáltatások az idei év második felében válnak világszerte elérhetővé.

Felügyeleti navigátor és PC mint szolgáltatás

Las Vegasban premiereztek a szállító új tárolószolgáltatásai is. A Dell APEX Storage for Public Cloud a szoftveralapú, nagyvállalati tárolómegoldások teljesítményét kínálja a nyilvános felhőkben, amelyeket a vállalatok egységes megközelítéssel, a Dell és a Kubernetes felügyeleti eszközeivel menedzselhetnek.

A Dell APEX Block Storage for Amazon Web Services (AWS), az APEX Block Storage for Microsoft Azure és az APEX File Storage for AWS szolgáltatások is a nagyvállalati tárolók teljesítményét, skálázhatóságát és megbízhatóságát ötvözik a nyilvános felhőszolgáltatások méretgazdaságosságával és más előnyeivel, amelyek kiaknázásához az együttműködő partnerek fejlett adatmobilitást és következetes felügyelhetőséget biztosítanak a helyi tárolórendszerek és a nyilvános felhők között. A Dell APEX Block Storage szolgáltatással a tárolók teljesítményét és kapacitását növelhetik gyorsan a szervezetek kritikus fontosságú munkaterhelések futtatásához. A Dell APEX File Storage szolgáltatással pedig olyan teljesítményigényes munkaterheléseket támogathatnak, mint például a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a médiaszolgáltatás és szórakoztatás, valamint az élettudományi kutatás.

A blokk- és fájltárolók központi felügyeletét az ugyancsak most bejelentett, SaaS modellben használható Dell APEX Navigator for Multicloud Storage menedzsment megoldás könnyű konfigurálással, automatikus telepítéssel, monitorozással, valamint a helyi és a felhős környezetek közötti adathordozással teszi könnyebbé. A szintén szolgáltatásként elérhető Dell APEX Navigator for Kubernetes pedig olyan fejlett adatszolgáltatásokat ad a konténerezett tárolókhoz, mint az adatreplikáció, az alkalmazások hordozhatósága és megfigyelhetősége.

Konferenciáján jelentette be a szállító Dell APEX Compute szolgáltatását is, amely a virtualizált és a konténeralapú környezetek támogatásához skálázható és biztonságos csupasz vas (bare metal) számítási erőforrásokat kínál a vállalati adatközpontokban, a peremhálózatokon és a kolokációs létesítményekben.

A Dell APEX PC-as-a-Service (PCaaS) szolgáltatással pedig a szervezetek informatikai környezetüket egyszerűsíthetik, és tervezhető költségek mellett vezethetik be a legújabb kliens eszközöket. Ebben a modellben a vállalatok rugalmasan, egytől öt évig terjedő időszakra optimalizálhatják teljes PC portfóliójukat - az eszközök mellett a szoftvereket és a szolgáltatásokat is beleértve -, miközben azt igény szerint fel-, illetve leméretezhetik. A szállító szerint az első ügyféltapasztalatok szerint PCaaS szolgáltatása 50 százalékkal csökkenti a help desk terhelését és az új gépek telepítéséhez szükséges időt, a támogatás költségét pedig 30 százalékkal csökkenti.

Mindezen APEX szolgáltatások is nagyrészt 2023 második felében indulnak, egy részük azonban kezdetben csak a világ meghatározott régióiban - közöttük Európában - lesz elérhető.

Generatív AI a vállalati adatközpontban

Las Vegasban debütált a Dell NativeEdge szoftverplatform, amely a peremhálózati környezetek biztonságos üzemeltetését, telepítését és optimalizálását teszi egyszerűbbé. Segítségével a vállalatok akár sok ezer edge eszköz üzemeltetését ésszerűsíthetik a peremhálózattól kezdve a helyi adatközponton át a felhőkig. A Dell Technologies szerint ezzel az áramvonalasítással a szervezetek jelentősen lerövidíthetik a telepítéshez szükséges időt és csökkenthetik az üzemeltetési költségeket, így három év alatt 130 százalékos megtérülést érhetnek el beruházásukon.

A szállító ebben a kategóriában egy iparági megoldást is bejelentett a kereskedelem szereplőinek. A Dell Validated Design for Retail Edge az inVia Robotics közreműködésével kialakított, előre tesztelt, hitelesített és a Dell által támogatott infrastruktúrát kínál a raktárak intelligens automatizálásához és a vásárlói megrendelések gyors teljesítéséhez. A vállalatok ezt a megoldást Dell PowerEdge szervereken igény szerint Linux, Microsoft Azure Stack HCI vagy VMware Edge Compute Stack szoftverekkel is bevezethetik.

Mind a Dell NativeEdge szoftverplatform, mind a Dell Validated Design for Retail Edge az idei év augusztusától válik majd elérhetővé - előbbi 50 országban, utóbbi világszerte.

Helix-projekt néven a Dell Technologies és az NVIDIA infrastruktúrát fejleszt a generatív mesterséges intelligencia helyi, vállalati adatközpontokban történő bevezetéséhez. A technológia megbízható használatát beépített adatbiztonsági képességekkel is támogató, hitelesített referencia-architektúrák az APEX rugalmas fogyasztási modelljében, valamint hagyományos értékesítési csatornákon egyaránt 2023 júliusában fognak megjelenni.

Konferenciáján a szállító egy további kezdeményezését is ismertette. A Fort Zero-projekt szintén hitelesített, végponttól végpontig érő Zero Trust megoldást kínál majd a kormányzati és a versenyszféra szereplőinek a kiberbiztonsági kockázatok minimalizálásához a következő 12 hónapon belül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.