Hirdetés
. Hirdetés

Fritsch Róbert: Összetartó és jól működő közösség az MVISZ - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. augusztus 24-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Vélemény: Laczkó Kristóf, stratégiai és operatív igazgató, ELO Digital Office
Az intelligens automatizáció hatása napjaink munkahelyeire
Jelenlegi, technológia-vezérelt világunkban szinte minden cég eljutott már valamilyen szinten a vállalati feladatok, illetve folyamatok automatizációjához. A mesterséges intelligenciával és gépi tanulással bővített intelligens automatizáció (IA) kritikus szerepet játszik a modern munkahelyek hatékonyságának és termelékenységének javításában.

5 Címlapon: Fritsch Róbert, elnök, Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége
Összetartó és jól működő közösség az MVISZ
Interjú Fritsch Róberttel, a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetségének elnökével az elmúlt időszak rendkívüli kihívásairól, a szakmai közösség munkájáról, valamint a jövőbeli trendekről és tervekről.

8 A szervezet lelke
Akkor működik jól egy szövetség, ha tagjai nemcsak szakmai munkát végeznek, hanem közösségben gondolkodnak, együtt dobban a szívük. Jó példa erre az MVISZ, amely idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, ügyvezető titkárának, Fainné Lacsny Évának neve pedig már jó ideje összeforrt a szakmai szervezet munkásságával és sikereivel.

11 Hibrid munkavégzés és az agilitás
Az agilis módszertan analóg eszköztárának digitális transzformációjával és az egyetemi előadótermekből közvetítő, automatizált irányítópulttal támogatja a szintet lépő hibrid munkavégzést és hibrid oktatást az LSK Hungária. Leveli Andrást, a vállalat üzlet- és termékfejlesztési igazgatóját a hibrid modell kihívásairól és az agilis módszerekhez illeszkedő, legújabb fejlesztésekről kérdeztük.

12 Veréb Elemér: Üllő és kalapács között
AIOps - kulcs a digitális transzformációhoz.

13 OTRS Spotlight: Ügyfélszolgálat - mi erősíti és hogyan segíti az üzletet a változékony időkben
A világgazdaságban tapasztalt gazdasági recesszió miatt az új üzletkötések nehézkessé válnak. Az ilyen időszakokban a jó ügyfélszolgálat nemcsak stabil és jó ügyfélkapcsolatokat, hanem további
keresztértékesítést (cross-selling) és felülértékesítést (up-selling) is biztosíthat. A legutóbbi, OTRS
Spotlight című kutatásban az OTRS Group 500 nemzetközi ügyfélszolgálati munkatársat kérdezett meg világszerte.

14 Csak nyerni lehet az automatizációval
Minden eddigi válságon is túltesz egy, a háttérben egyre jobban erősödő globális trend, amelyről az Innodox Technologies Zrt. vezérigazgatójával, Nagy Dominique-kal beszélgettünk.

16 Mesterséges intelligencia - tanszéki szinten
Projektvezérelt kutatás, kutatásvezérelt oktatás, valamint a kettőt összekapcsoló innováció. Így fest egy modern tanszék működési modellje.

17 Minőségi szakemberképzés
Fontos, hogy az egyetemi oktatók és hallgatók bekerüljenek az innováció nemzetközi vérkeringésébe. Ebben segíthetnek az akadémia, az egyetem és az ipar között létrehozott hidak.

18 Deloitte - Transzformációs titkok és tanácsok
A sikeres vállalatok a társadalmi, gazdasági és technológiai zavarokban a digitális átalakulás lehetőségét keresik és lelik meg a gyorsabb innováció és a hatékonyabb működés által - mutatott rá a Deloitte éves CTRO tanulmányában. Az ilyen zavarok azonban egyre gyakoribbak és nagyobb hatásúak, ezért a mind nehezebben előrejelezhető körülmények között a transzformációnak is át kell alakulnia.

20 McKinsey - Ügyfélszolgálatok fordulóponton
Az ügyfélélmény ma már stratégiai fontosságú az üzlet számára - állapította meg éves felmérésében a McKinsey. De miközben az elvárásokkal együtt a megkeresések száma is gyorsan növekszik, az ügyfélszolgálatok nemcsak szakemberhiánnyal, hanem gyakran a működésüket támogató technológiával is küzdenek.

22 A fintech lehet a mankó a személyes pénzügyek kezelésében
Már tényként kezelhető, hogy a pénzügyi tudatosság jó ideje nem volt olyan fontos, mint napjainkban. Arra viszont nincs egyértelmű válasz, hogy ki felelős a megfelelő pénzügyi edukációért - a család, az oktatási rendszer vagy a pénzügyi szektor.

23 IDC - Piacok a kevert valóságban
A munkahelyek átalakításához és az alkalmazotti élmény javításához az európai vállalatok száz milliárd dollárt költenek az emberi képességeket kiterjesztő technológiákra, adott előrejelzést az IDC. A beléptetést és a hozzáférés-kezelést modernizáló biometrikus azonosító megoldások piaca szintén dinamikus növekedés elé néz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.