Hirdetés
. Hirdetés

Graphisoft - Építés csapatban

|

Az előzetes verziók kiadós tesztelését követően teljes termékportfólióját frissítette a Graphisoft. Az új képességekkel az Archicad felhasználói könnyebben modellezhetik, dokumentálhatják és vizualizálhatják készülő épületeiket, ezáltal felgyorsíthatják a tervezés folyamatát.

Hirdetés

Merész jövőképet vázoltunk fel termékfejlesztési ütemtervünk tavalyi bejelentésekor, és az eredményeket máris szállítjuk - mondta Kiss Márton, a Graphisoft alelnöke a BIM (building information modeling) építészeti és multidiszciplináris tervezőszoftvereiről ismert cég októberben Budapesten megtartott Building Together | Connect online eseményén.

A szállító teljes termékpalettáján átívelő frissítésre azt követően került sor, hogy a felhasználók egy robusztus tesztprogram keretében kipróbálhatták és véleményezhették az Archicad, a BIMcloud, a BIMx és a DDScad előzetes változatait. A szoftverek most kibocsátott, végleges verziói egyebek mellett professzionális vizualizációs eszközökkel bővültek, valamint új képességekkel emelik magasabb szintre az összetett projektek kezelését és a multidiszciplináris tervezés körüli együttműködést.

Biztonságos együttműködés a felhőkben

Az Archicad 27 többek között a tervváltozatok kezeléséhez kapott új, beépített funkciót, amelyet végponttól végpontig érő, zökkenőmentes munkafolyamat támogat. Az új megoldással az építészek és a multidiszciplináris tervezőcsapatok az eddiginél hatékonyabban értékelhetik ki és mutathatják be ügyfeleiknek a tervopciókat, ezáltal lényegesen gyorsabban találhatják meg a legjobb alternatívát, mondta a szoftvercég.

Hirdetés

Továbbjavítva a projektek menedzselhetőségét az Archicad új verziójában a Graphisoft az attribútum-kezelő munkafolyamatot is a felhasználók által kért képességekkel bővítette. A frissítés a tervezőcsapatok hatékonyságát például több attribútum mappákba rendezésével, továbbfejlesztett konzisztenciával és új, intuitív módon használható eszközökkel - közöttük az elemek elhelyezését segítő távolságmutatókkal - növeli, amelyek a más tervezőplatformokról átváltó építészek beilleszkedését is megkönnyítik.

A BIMcloud révén a tervezőcsapatok tagjai projektmérettől, helytől és internet-sebességtől függetlenül valós időben működhetnek együtt. A privát és nyilvános felhőben, szabványos hardveren és SaaS (software-as-a-service) szolgáltatási modellben is elérhető megoldással a kisebb irodák is élhetnek a valós idejű, elosztott munkavégzés előnyeivel. A BIMcloud nemrég bejelentett többfaktoros azonosításával (multi-factor authentication, MFA) a felhőben végzett munkát még biztonságosabbá teszi.

Multidiszciplináris tervezés jobb folyamatokkal

Különböző eszközökön egyaránt használható 3D prezentációs és koordinációs alkalmazás a BIMx, amellyel a tervezők személyi számítógépen, tableten vagy telefonon is dolgozhatnak a stúdióban, az ügyfél irodájában vagy az építkezés helyszínén. Az app most beépített probléma-jelentő képességeket kapott, amelyekkel a felmerülő kérdések gyorsabban megválaszolhatók akár a projektegyeztető megbeszéléseken, akár az építkezéseken, mondta a Graphisoft.

A szoftvercég Archicad, BIMx és BIMcloud SaaS megoldását Archicad Collaborate néven egyetlen előfizethető csomagban is kínálja online áruházában, hogy a kedvező díjkonstrukcióval a kisebb tervezőirodák számára is hozzáférhetővé tegye termékeit, hangzott el az online eseményen.

További újdonság, hogy a DDScad intelligens mechanikai, elektromos és vízvezeték tervező (MEP) eszközeivel a mérnökcsapatok mostantól közvetlenül elérik a gyártó vállalatok termékadatait. A dobozból kivehető, használatra kész adatintegrációnak köszönhetően a MEP projektek a költségkeret tartása mellett gyorsabban elkészülhetnek, miközben a tervezőmérnökök a BIM projekteken dolgozó kollégákkal is zökkenőmentesen együttműködhetnek.

Friss képességeivel maga az Archicad is hatékonyabbá teszi a multidiszciplináris csapatokban dolgozó építészek és mérnökök munkáját. A MEP Modeler legújabb verziója a modellezés beépített munkafolyamataival teszi gördülékennyé az együttműködést, a Structural Analytical Model továbbfejlesztett eszközei pedig a nagy, összetett projektek esetében is jelentősen csökkentik a szerkezeti tervezés átfutási idejét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.