Hirdetés
. Hirdetés

Graphisoft - Okos építkezés információkból

|

Az Archicad 26 bejelentése mellett a cég felhőalapú és mobil BIM szoftvereit, valamint a felhasználói közösséget támogató szolgáltatásait is frissítette.

Hirdetés

Építészek, mérnökök és kivitelezők munkáját segítő épületinformációs modellező megoldásának új verziójával ünnepelte a Graphisoft fennállásának negyvenedik évfordulóját.

Hiszünk egy olyan világban, amelyben az épületek jobbá teszik az emberek életét, ahol ezeket az épületeket digitalizált, egymással könnyen és hatékonyan együttműködő, multidiszciplináris csapatok tervezik és emelik - mondta nyitó előadásában Huw Roberts, a Graphisoft vezérigazgatója a globális termékbejelentő eseményen, amelynek júliusban a cég budapesti székháza adott otthont.

A jövőkép valóra váltását, a nagyszerű épületek tervezését és kivitelezését a vállalat immár négy évtizede támogatja élvonalbeli BIM (building information modelling) szoftvermegoldásaival, hozzájuk tartozó, integrált szolgáltatásokkal, valamint az építészek, a mérnökök és a kivitelezők tanulását, együttműködését és tudásmegosztását segítő platformjaival és programjaival. Termékfejlesztési ütemterve (lásd az első képen) ennek megfelelően az építészettől kezdve a multidiszciplináris tervezés és együttműködés támogatásán át az ökoszisztémák erősítéséig, az együttműködő felek termelékenységének javításáig ível.

Hirdetés

Mostantól a Graphisoft mindezt új technológiai architektúrával, az Adaptive Hybrid Frameworkkel is támogatja, amely a cég várakozásai szerint fel fogja gyorsítani az új termékek, szoftveres képességek és szolgáltatások szállítását az íróasztaltól kezdve a felhőn át a mobil eszközökig.

- Stratégiánk lényege, hogy egy adaptív hibrid keretrendszeren keresztül folyamatossá tegyük az innovációt, rugalmasan, ugyanakkor stabil, könnyen használható, jövőbiztos megoldásokban szállítsunk nagyszerű képességeket minden tervezési szakterület számára az integrált, multidiszciplináris csapatokban - mondta Kerecsen Zsolt, a Graphisoft alelnöke.

Együttműködés minden platformon

Budapesti termékbejelentéseivel a Graphisoft a stratégiai fejlesztési ütemterv minden sávjában előrelépett, kibocsátotta az Archicad új, 26-os verzióját, valamint frissítette BIMcloud, BIMx és DDScad megoldásait. A tervezés, a dokumentálás és az együttműködés jelentősen továbbfejlesztett és automatizált munkafolyamatainak, valamint az azonnali használatra kész, professzionális színvonalú vizualizációs megoldásoknak köszönhetően az építészek és mérnökök még hatékonyabban dolgozhatnak, így több időt és figyelmet fordíthatnak az értékteremtő tervezésre, mondta a cég.

Az Archicad intuitív módon kezelhető, beépített eszközeivel az építészek megtervezhetik, vizualizálhatják, dokumentálhatják és kivitelezésre átadhatják projektjeiket. A BIM megoldás 26-os verziójában továbbfejlesztett képességekkel az építészcsapatok a nagy és összetett projekten az eddiginél is összehangoltabban és gördülékenyebben dolgozhatnak, a projektek menedzselése helyett a tervezésre összpontosíthatnak.

Huw Roberts, a Graphisoft vezérigazgatója

Az építészek és a statikusok együttműködését az Archicad 26 például a szerkezeti analitikai modellezés továbbfejlesztett munkafolyamataival is segíti, míg a munkaállomáson és a weben is megtekinthető, újabb textúrákat és berendezési tárgyakat felvonultató, látványos 3D vizualizációk a tervek jóváhagyatását gyorsíthatják. A BIM megoldás új verziójában emellett továbbfejlesztett munkafolyamatok szolgálják a dokumentációk gyors és pontos elkészítését is.

Munkamódszereik hirtelen módosítására kényszerültek az építészeti tervezőirodák is a világjárvány kezdetén - a helytől független munkavégzéssel pedig nőtt az online együttműködés, az irodai infrastruktúrához való távoli hozzáférés igénye. A BIMcloud, a Graphisoft felhőben hosztolt, SaaS (software as a service) modellben elérhető megoldása biztonságos módon kapcsolja össze az otthoni és a céges irodát az építkezési területtel, és valós idejű hozzáférést ad a megosztott projektekhez. A szolgáltatás legújabb fejlesztései az érzékeny adatok még fokozottabb védelmén túl a tárkapacitás optimalizálását célozzák, így az eddiginél is nagyobb fájlok, illetve még több fájl kezelését támogatják

Az íróasztalon, mobil eszközökön és a weben egyaránt használható BIMx prezentációs és kollaborációs eszköz a tervezőirodák, az ügyfelek és az építkezési területek közötti távolságot íveli át. A Graphisoft az Archicad 26-ban a BIMx 3D vizualizációs képességeit is továbbfejlesztette, amelyek mindhárom platformon elérhetők a tervek valósághű bemutatásához.

Miután egyesült a Data Design Systemmel, a Graphisoft fejlett épületgépészeti modellező képességeket adott megoldásaihoz - az idén zárult cégegyesítés után a DDS immár Graphisoft Building Systems néven működik. Megoldása, a DDScad intelligens MEP (gépészeti, elektromos és vízszerelési) tervezőeszközökkel, integrált számításokkal és a dokumentálás átfogó funkciókészletével támogatja az épületgépészeti rendszerek kialakítását.

MERDEKA 118: fotórealisztikus vizualizáció Archicad-ben Kép: FENDER KATSALIDIS

Ihlető tudásmegosztás

A Graphisoft legfontosabb szolgáltatásait is továbbfejlesztette, amelyek automatikus frissítésekkel, exkluzív eszközökkel, személyre szabott technikai támogatással és szerepkör-specifikus képzési programokkal segítik az Archicad felhasználókat munkájukban. A Graphisoft Forward szolgáltatáscsomag az Archicad 26 megjelenésével például újabb hatékonyságnövelő eszközökhöz ad hozzáférést. A Library Part Makerrel az építészek általuk paraméterezett ajtók, ablakok és más objektumok könyvtárait hozhatják létre, kódírás nélkül. Az Additional Surface Catalogue pedig friss tartalmakkal segíti a tervek valósághű bemutatásához és gyorsabb elfogadtatásához szükséges, modern vizualizációk elkészítését.

Egyéni tanfolyamokkal és képzési tervekkel, valamint az iparági szerepekre és felelősségi körökre szabott oktatócsomagokkal segíti a felhasználókat a Graphisoft Learn program. Az online, igény szerinti ütemezéssel követhető, illetve hibrid és élő Learn programok végzősei világszerte elismert tanúsítványokat kapnak, amelyekkel erősíthetik versenyképességüket az iparág munkaerőpiacán.

A Graphisoft Community tagjaként pedig az Archicad, a BIMcloud, a BIMx és a DDScad felhasználói tudásukat és tapasztalataikat oszthatják meg egymással egy korszerű, az Archicad Talk és a Help Center képességeit ötvöző felületen. A szakmai közösségi platform most új tartalmakkal szolgál, amelyek gyakorlati példákon keresztül mutatják be az Archicad 26 új funkcióit. Ugyanitt a Graphisoft Insights az új megoldásokról, szolgáltatásokról, eseményekről, pályázatokról, képzésekről és esettanulmányokról ad gyors áttekintést egyetlen helyen.

- Mindazok számára alapvető fontosságú erőforrás a Graphisoft Community, akik útmutatást keresnek, ötleteiket osztanák meg, vagy másokat is bevonnának a közös gondolkodásba - mondta a budapesti termékbejelentés alkalmával Gordana Radonic, a Graphisoft globális közösségért felelős igazgatója. - Felhasználóink itt egyszerre segítik és inspirálják egymást abban, amihez a legjobban értenek, a nagyszerű épületek létrehozásában.

A virtuális épület 40 éve

A Graphisoftot Bojár Gábor és Tari István Gábor alapította 1982-ben, Budapesten. A vállalat két évvel később lépett piacra Archicad épületinformációs modellező szoftvermegoldásával, amely összehangolt 2D és 3D tervezőeszközeivel már ekkor túlmutatott a rajztábla egyszerű digitalizálásán.

Úttörőnek számító virtuális épület megközelítése évekkel később Building Information Modelling, azaz BIM néven vált meghatározóvá az iparágban. A Graphisoft - immár a Nemetschek Group részeként - ma is az innováció éllovasa, megoldásait több ezer építész használja 29 lokalizált változatban a világ 120 országában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.