Hirdetés
. Hirdetés

HPE - Szuperszámítás a felhőkben

|

Tizenkét hálózati, HPC, számításfelügyeleti és adatszolgáltatással bővítette a HPE GreenLake-palettáját. A felhőtől a peremhálózatig ívelő platform immár félszáz szolgáltatása új, egységes kezelőfelületet kapott, és nagy disztributorok online piacterein is megjelent.

Hirdetés

A HPE GreenLake többfelhős felhasználást támogat minden környezetben, a házon belüli adatközpontban, a peremhálózaton, a kolokációs létesítményekben és a nyilvános felhőkben egyaránt. Hibrid, edge-to-cloud platformként alkalmazásaik és adatkörnyezetük korszerűsítésében segíti a vállalatokat, és szolgáltatásai - a szállító legfrissebb pénzügyi jelentése szerint - világszerte keresettek. 2022 első negyedében 788 millió dollár előfizetésből származó, ismétlődő bevételt hoztak, az as-a-service megrendelések száma pedig az előző év azonos időszakához képest 136 százalékkal növekedett.

- Szolgáltatásainak egyszerűségét, egységességét és mélységét, valamint partnerhálózatát tekintve a HPE GreenLake egyedülálló a hibrid felhőpiacon - mondta Antonio Neri, a cég elnök-vezérigazgatója a friss szolgáltatások március végi bejelentésekor a vállalat szintén új, houstoni székházából bejelentkezve. - Ma még jobban megkülönböztetjük versenytársaitól, és a HPE GreenLake-et az adatból kiinduló, azt első helyre emelő modernizáció eszményi platformjaként pozicionáljuk.

Hirdetés

Az eredetileg 2018-ban - akkor még HPE GreenLake Hybrid Cloud néven - bemutatott, majd tavaly márciusban megújított platformra ma már több mint 50 felhőszolgáltatás épül, amelyekkel a vállalatok többek között az egészségügyi adatok és az elektronikus fizetések kezelését, a gépi tanulást és az egységes analitikát támogató környezetet alakíthatnak ki, továbbá elérhető rajta az SAP HANA adatplatformja és más partnercégek felhőszolgáltatásainak széles köre.

Folyamatos fejlesztéseivel a HPE ezért egyrészt a platform használatát igyekszik egyszerűsíteni. Az Aruba Central felhőalapú, mesterséges intelligenciával felruházott hálózatmenedzsment megoldás és a GreenLake platform most bejelentett konvergenciája is ezt szolgálja. A közel kétmillió eszközt felügyelő és napi kétmillió API hívást kezelő Aruba több mint 120 ezer felhasználója mostantól a HPE GreenLake platformon közvetlenül rendelhet igény szerinti szolgáltatásokat. A vállalatok új, egységes kezelőfelületről, könnyen áttekinthető nézetben érhetik el a HPE teljes portfólióját átfogó felhőszolgáltatásokat, egypontos bejelentkezéssel, adatvédelemmel, biztonsággal, a törvényi megfelelés támogatásával és az üzemeltetést segítő nagy rugalmassággal együtt.

Adatos szolgáltatások agilitással

Nyolc új szolgáltatással bővült a HPE GreenLake Aruba hálózati technológiára épülő NaaS (network as a service) palettája, amelyekkel a vállalatok egyszerűbben és gyorsabban vezethetnek be hálózati megoldásokat, és a hálózati költségeket is jobban összehangolhatják az üzlet tényleges igényeivel. A vezetékes, vezeték nélküli, szoftveralapú fiókirodai és más használati eseteket lefedő szolgáltatásokat a vállalatok rendkívül gyorsan és nagy rugalmassággal vezethetik be, a HPE partnerei pedig azokat viszonteladóként vagy menedzselt szolgáltatásként értékesíthetik.

Továbbfejlesztett képességeket kaptak a platform blokktároló, adatvédelmi és biztonsági mentési szolgáltatásai. Önkiszolgáló módon, rendkívül gyorsan adhatnak tárolókapacitást az üzletkritikus alkalmazásokhoz is az adatbázis-adminisztrátorok a HPE GreenLake for Block Storage szolgáltatással, amely - a szállító szerint ebben a modellben egyedülálló módon - beépített, 100 százalékos adatelérési garanciát is tartalmaz. Az új blokktároló szolgáltatásban elérhető, szándékalapú hozzárendeléssel a szervezetek az IT üzemeltetésre fordított idő akár 98 százalékát szabadíthatják fel.

Továbbfejlesztette a HPE hibrid környezetekben működő biztonsági mentését is. A Backup and Recovery Service virtuális gépekhez is elérhető, és heterogén infrastruktúrán is bevezethető. Segítségével a vállalatok házon belül nagyon gyorsan helyreállíthatják adataikat, miközben a hosszú távú biztonsági mentéseket a nyilvános felhőben tárolják. A HPE zsarolóvírus-támadások ellen védő megoldását is megváltoztathatatlan adatmásolatokkal bővítette, amelyek a Backup and Recovery Service-szel helyben vagy az Amazon Web Services (AWS) felhőjében is elkészíthetők.

Újabb HPC képességekkel frissítette a HPE GreenLake for High Performance Computing szolgáltatását, amelyekkel a vállalatok AI, ML és más, kifejezetten adat- és feldolgozásigényes munkaterheléseikkel is könnyebben megbirkózhatnak. A teszteléshez, illetve a még rugalmasabb skálázáshoz mostantól elérhető kisebb, 10 node-os konfigurációk egyúttal a belépési küszöböt is lejjebb vitték, így a nagy teljesítményű, szuperszámítógépes technológia a szervezetek szélesebb körében hozzáférhetővé válhat.

A most bejelentett HPC fejlesztések közé tartoznak például a kibővített GPU képességek, amelyek a platform kínálatához újonnan hozzáadott HPE Apollo 6500 Gen10 rendszerrel integrálhatók. Általuk NVIDIA A100, A40 és A30 Tensor Core grafikus processzorokkal, 2-4-8 gyorsítós lépésekben növelhetik a vállalatok az adatintenzív projektekhez rendelkezésre álló teljesítményt. Az új Hopper architektúrára épülő és még nagyobb teljesítményű NVIDIA H100 Tensor Core GPU hamarosan szintén hozzáférhető lesz ebben a szolgáltatásban.

A GreenLake for High Performance Computing része immár a HPE Slingshot Ethernet technológiája, hálózati szövete, amely nagy átviteli sebességet és torlódáselhárítást ad a szuperszámítógépes és AI megoldásokhoz, valamint az elérés gyorsaságát növelő HPE Parallel File System Storage tárolómegoldás is. A többfelhős API konnektorokon keresztül pedig a HPC munkafolyamatok hangolhatók össze és automatizálhatók a különböző környezetekben működő erőforrások között.

Tavalyi Discover konferenciáján mutatta be előzetesen a HPE GreenLake for Compute Ops Management felhőalapú felügyeleti konzolját, amely - 90 napos próbaidőszak erejéig - mostantól ingyenesen kipróbálható, júniustól pedig előfizethető lesz. A szállító egyik ügyfele ezzel a megoldással például a szerverek munkaidőn kívüli frissítésének időtartamát négy óráról 45 percre rövidítette.

GreenLake és HCI

A HPE GreenLake szolgáltatásai áprilistól olyan vezető disztributorok felhős piacterein és e-kereskedelmi platformjain is közvetlenül elérhetők, mint az ALSO Group, az Arrow Electronics, az Ingram Micro és a TD Synnex. Rajtuk keresztül a GreenLake-hez több mint 100 ezer viszonteladó partnercég is hozzáfér, amelyek többek között előre definiált felhőszolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, a rendelés és a számlázás folyamatának automatizálásával.

Ugyancsak most jelentette be a HPE GreenLake for Microsoft Azure Stack HCI szolgáltatását, amellyel a hibrid IT környezetekre támaszkodó vállalatoknak ad nagyobb rugalmasságot. Az új, hiperkonvergens megoldás a szoftvercég technológiájával integrált rendszer, amelyet a HPE előre konfigurált a gyorsabb bevezetéshez, és GreenLake platformján használatalapú elszámolás mellett, szolgáltatásként szállít.

Friss fejlemény továbbá, hogy a HPE a világ egyik legnagyobb, felhő- és szolgáltatófüggetlen adatközponti, kolokációs és hálózati szolgáltatójával, a Digital Realtyvel is globális megállapodást kötött. Együttműködésük nyomán a vállalatok hat kontinensen több mint 285 kolokációs adatközpontban futtathatják a HPE GreenLake bármely szolgáltatását olyan alkalmazásokhoz, amelyek például rendkívül rövid válaszidőket feltételeznek, ezért megkövetelik a felhő közelségét, vagy adatszuverenitási okokból nem teszik lehetővé az ország határain kívül található felhőadatközpontok használatát. A két szolgáltató szerint az ügyfelek egyetlen szerződéssel és zökkenőmentes számlázással bármelyik kolokációs létesítményt igénybe vehetik, és integrált szolgáltatásmenedzsmentre számíthatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.