Hirdetés
. Hirdetés

IBM - Áttörés a hibrid felhőben

|

Migrációs előnyök számokban.

Hirdetés

Az IBM a felhőszolgáltatók közül elsőként felhő-infrastruktúrával és menedzselt technológiai szolgáltatásokkal is gyorsítja a munkaterhelések migrálását a RISE with SAP csomag részeként. Térségünkben a Kék Óriás új ügyfélmérnöki csapatokkal is segíti a vállalatok digitális átalakulását célzó, közös innovációt.

Üzletkritikus munkaterheléseiket házon belüli SAP megoldásaikból a felhőbe vivő vállalatoknál az IBM technológiai és tanácsadói szolgáltatásokkal is támogatja a hibrid felhős megvalósítást a törvényekkel szigorúan szabályozott iparágakban és más területeken egyaránt.

Hirdetés

A hibrid felhős stratégiára váltó szervezeteknél a vállalati működés gerincét alkotó munkaterhelések és alkalmazások migrálása csak rendkívül biztonságos és megbízható felhőkörnyezetben kivitelezhető. A két cég partneri együttműködésének kibővítésével az IBM a RISE with SAP csomag részeként olyan választható eszközöket és szolgáltatásokat kínál, amelyekkel a vállalatok a helyben telepített SAP szoftverek munkaterheléseit gyorsan és biztonságosan vihetik az IBM Cloudba.

A RISE with SAP program a felhőalapú ERP rendszert iparági bővítő modulokkal és jó gyakorlattal, analitikával és folyamatintelligenciával, valamint a német szoftvercég és partnerei által adott, további szolgáltatásokkal csomagolja egybe, így a német szoftvercég szerint átfogó megoldást kínál az üzletkritikus rendszerek innovatív és kockázatmentes átalakításához.

Áttörés néven (BREAKTHROUGH with IBM for RISE with SAP) az IBM megoldások és tanácsadói szolgáltatások portfólióját is bejelentette, amelyek az SAP S/4HANA Cloudba vezető út gyorsabb megtételében segítik a vállalatokat. A rugalmasan skálázható platformra épülő megoldások és szolgáltatások intelligens munkafolyamatokkal áramvonalasítják a műveleteket a tervezést és a megvalósítást egyaránt segítő, az üzlet átfogó átalakítását támogató modellben. A vállalatok igény szerint a nyilvános felhőbe is migrálhatják SAP megoldásaik munkaterheléseit, programján keresztül ezt is mély iparági szakértelemmel támogatja, mondta az IBM.

Migrációs előnyök számokban

Februári bejelentése alapján az IBM a felhőszolgáltatók közül elsőként gyorsítja felhő-infrastruktúrával és menedzselt technológiai szolgáltatásokkal a munkaterhelések migrálását a RISE with SAP csomag részeként. A két cég közleménye szerint a prémium szállítói együttműködés tovább növeli az SAP ügyfelek választási lehetőségét, és még nagyobb támogatást ad a szervezeteknek, amelyek RISE with SAP csomagjukat az IBM Cloud platformján futtatnák.

A házon belüli adatközpontban bevezetett vállalatirányítási rendszerről az IBM Cloudban futó, felhőalapú SAP S/4HANA megoldásra váltó szervezetek jelentős üzleti előnyökre számíthatnak az elemzés (Business Benefits Possible by Choosing the Right Cloud Provider to Run SAP Workloads) szerint, amelyet az International Data Corporation (IDC) az IBM megbízásából készített.

A tanulmány alapjául szolgáló felmérés szerint az SAP S/4HANA rendszerre migráló vállalatok 90 százaléka bevételnövekedést ért el, a válaszadók több mint 80 százaléka pedig egyúttal működési költségeinek csökkenését is tapasztalta. Tíz megkérdezett szervezet közül kilenc mondta, hogy termelékenysége nőtt a migrációt követően. Mindez hozzájárult a beruházás megtérüléséhez.

Világszerte több száz vállalatnál projektek ezrein dolgozott már az IBM és az SAP, amelyekben a rendszerek és az üzleti folyamatok korszerűsítésekor a nyílt, hibrid felhős megközelítést alkalmazta. Az S/4HANA vállalatirányítási megoldást az IBM nemcsak az SAP fél évszázados partnereként, hanem felhasználóként is támogatja, és a RISE with SAP programba beruházva saját infrastruktúráját is átalakította. A csomag prémium kategóriás beszállítójaként az IBM Hybrid Cloud többek között IBM Power alapú IaaS infrastruktúra-szolgáltatásokkal növeli a magánfelhős kiadásban bevezetett SAP S/4HANA Cloud teljesítményét, rendelkezésre állását és biztonságát.

Közös innováció Kelet-Európában

A vállalatok digitális átalakulását az IBM Client Engineering csapatainak bővítésével is gyorsítja Közép- és Kelet-Európában. A szállító január végén jelentette be, hogy Prágában, Varsóban és Moszkvában felálló, új mérnökcsapatai technológiai kiválóságot és agilitást visznek a közös innovációba, hogy még jobb ügyfélélménnyel szolgáljanak, és előmozdítsák az újító fejlesztéseket a régióban.

Tervezők, technológiai fejlesztők, megoldásmérnökök, adattudósok, valamint biztonsági, DevOps és más szakemberek alkotják az IBM Client Engineering csapatait, amelyek az ügyfelekkel együttműködve gyorsan, még a szerződés aláírása előtt választ találnak az üzlet legnagyobb kihívásaira. Térségünkben a szerbiai Flamel.AI startup cég az IBM csapatával például egy asztali szerepjátékhoz készített mesterséges intelligenciára épülő webalkalmazást mindössze 7 hét leforgása alatt. Az IBM Cloud és az IBM Watson technológiájával létrehozott alkalmazás gazdagabb élményt szerez a játékosoknak, akár 75 százalékkal rövidebb felkészülési idő mellett.

AZ OTP Csoporthoz tartozó bolgár DSK Bank pedig ugyancsak a Client Engineering csapatával készített minimálisan életképes terméket (MVP-t) a pénzintézet integrációs rétegének bővítéséhez. A DSK Bank és az IBM részéről több mint 20 szakember dolgozott együtt, hogy agilis és DevOps módszereket alkalmazva, közösen hozza létre az architektúrát és az eszközöket, amelyeket a pénzintézet az MVP befejezését követően azonnal élesíteni tudott. A megoldás magját a valós idejű eseménykezelő Confluent Platform és az IBM Cloud Pak for Integration alkotja, amelyet az IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC) replikációs szoftverével együtt a Red Hat OpenShift konténreplatformján telepítettek. A DSK Bank szerint az IBM Client Engineering csapatával közösen létrehozott MVP-n üzleti és technológiai oldalról is gyorsan kiértékelhették a kezdeményezés várható eredményét, ami jelentősen növelte a fejlesztési folyamat és az üzlet hatékonyságát.

Ügyfelekkel közös innovációs projektjeikben az IBM Client Engineering csapatai például mesterséges intelligenciára épülő megoldással 4 hét alatt átalakították egy biztosító jogosultságelbíráló folyamatát, míg egy felhőt, menedzselt szolgáltatásokat és automatizálást korábban nem használó vállalatot 3 hét alatt Red Hat OpenShift platformra költöztettek az IBM Cloudban az infrastruktúra és az alkalmazásfelügyelet korszerűsítéséhez. A kormányzati szektorban pedig egy szigorú adatkormányzási követelmények szerint működő szereplőnek demonstrálták, hogy analitikai munkaterheléseit IBM technológiával nyolcszor gyorsabban, feleakkora költség mellett futtathatja biztonságos környezetben, az adatok mozgatása vagy másolása nélkül.

Az IBM Client Engineering egyedülálló keretrendszer, amellyel az innováció a vállalatok középpontjába állítható, felgyorsítható és skálázható, mondta a bejelentéskor Wolfgang Wendt, az IBM közép- és kelet-európai vezérigazgatója. Az ügyfélmérnöki csapatokkal közösen a szervezetek egyfajta vállalkozói "akváriumot" hoznak létre, amelyben az újítás várható eredményét hamarabb és pontosabban láthatják, mint az egyébként lehetséges volna.

Ugrásszerű növekedést tapasztalt egyébként az IBM Client Engineering az elmúlt évben, az ügyfelekkel közös innovációs projektek száma, amely 2020-ban még a 300-hoz közelített, tavaly már 2500 fölé emelkedett. Közrejátszott ebben, hogy a járványhelyzetben a szervezeteknek hirtelen virtuális működésre, hibrid munkára és online kiszolgálására kellett átállniuk, és az egyébként időigényes döntéseket is gyorsan kellett meghozniuk, hogy válaszolhassanak - és lehetőleg jó válaszokat adjanak - a megváltozott körülményekre.

A gyorsabb digitális átalakulást célzó innovációból persze az üzlet rugalmas állóképességének fokozásán túl sok más előny származhat. Az IDC szállítói megbízásra készült tanulmánya (The Business Value of Using IBM AI-Powered Automation Solutions) szerint azok a vállalatok, amelyek az IBM mesterséges intelligenciával támogatott automatizációs megoldásaival (például Cloud Pak for Automation, IBM Automation Services, Integration) alakították át üzletüket, a hatékonyság és a termelékenység jelentős növekedését tapasztalták. Az alapul szolgáló felmérés szerint a transzformáció eredményeként a fejlesztői és az analitikai csapatok is 30 százalékkal nagyobb termelékenységet értek el, míg az IT infrastruktúrát üzemeltető csapatok hatékonysága 34, az üzleti folyamatokat menedzselőké 24 százalékkal nőtt. Az AI alapú automatizálás beruházási költsége így már az első év végére megtérült a vállalatoknál, öt év alatt pedig több mint ötszörösen visszahozta az árát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.