Hirdetés
. Hirdetés

Idén 15. alkalommal rendezte meg éves konferenciáját az ISACA Magyarországi Egyesület

|

A szervezet idén már 15. alkalommal rendezte meg éves nagy konferenciáját 2024. május 29-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.

Hirdetés

Az ISACA Magyarországi Egyesület vagy más néven ISACA Budapest Chapter, a nemzetközi ISACA (korábbi nevén Information Systems Audit and Control Association) magyarországi szakmai szervezete. Az Egyesület 1991-ben alakult meg, jelenleg közel 700 fő természetes személy tagja van, akik az ipari-, a pénzügyi- és a szolgáltató vállalatok IT vezetői, üzemeltetői, biztonsági szakemberei és ellenőrei, illetve a téma iránt érdeklődő szakemberek, valamint magánemberek.

Az Egyesület célja a magyarországi szakemberek képzése, fejlődésének biztosítása workshopokkal, tanfolyamokkal és rendezvényekkel, hogy rajtuk keresztül még nagyobb hangsúlyt kapjanak az információs rendszerekkel kapcsolatos tevékenységek (audit, control, security, data privacy), ezekből egyre többen profitálhassanak szakmailag. A megszerezhető szakértői minősítések köre fokozatosan bővül, megszerzésük pedig valós piaci értéket teremt és előnyt jelent a szakmai elhelyezkedés során. A szervezet kiemelt figyelmet fordít a szakértői utánpótlásra is, így ingyenesen biztosítja az ISACA diáktagság lehetőségét, amivel a felsőoktatásban (BSc, MSc, PhD vagy posztgraduális képzésen, nappali és levelező tagozaton, vagy távoktatásban) tanulók teljes jogú ISACA tagságot kaphatnak. Emellett az ISACA Budapest Chapter önálló Mentoring Programot indított, amelyben az információbiztonság iránt érdeklődő fiataloknak és szakmát váltóknak ajánl segítséget a témában való tájékozódáshoz, továbbá az ISACA minősítések megszerzésében is támogatja a Mentoring Programra jelentkezőket. A programban önkéntesen lehet részt venni mentor és mentorált oldalról is. Az Egyesület egyik célja, hogy a jelentősebb felsőfokú képzési intézményekkel dolgozzon, valamint segítse a kapcsolatot a szakmai gyakorlatot kínáló intézmények, vállalatok és az elhelyezkedni kívánó mentoráltak között, amelyhez folyamatosan várják az érdeklődő intézmények, vállalatok jelentkezését.

Hirdetés

Az ISACA saját szervezésű vizsgafelkészítő tanfolyamokat is tart magyar és angol nyelven egyaránt, amelyek jó lehetőséget kínálnak a kapcsolódó vizsgák teljesítésére. A legközelebbi tanfolyam 2024. szeptemberben lesz, ami a Certified Information Security Manager (CISM) minősítéshez tartozó tudásanyagot tartalmazza. Jelentkezni az ISACA Budapest Chapter oldalán a Képzések menüpont alatt lehet.

Az ISACA Budapest Chapter 2011 óta kétéves rendszerességgel elkészíti az Információbiztonsági Helyzetkép ingyenesen elérhető digitális formátumú kiadványát, amelynek célja, hogy a tapasztalatokat megosztva fejlessze az információbiztonsági szakmai közösség tudatát, gyakorlati és valós eseményeket, széles körben alkalmazott megoldásokat és problémamegoldási módszereket mutasson be annak érdekében, hogy az ISACA tagok és a kiadvány olvasói ezeket sikerrel használhassák fel munkájukban. 2021-ben indított új felmérése, a Fizetési Helyzetkép eredményeképpen sikerült egy ezidáig nem látott részletgazdagságú képet adni a szakma fizetési viszonyairól, az alkalmazotti és szabadúszói oldalról egyaránt.

Az egyesület havi rendszeres, "Virtuális második szerdai" online előadásai nagy sikerrel mutatnak be minden hónapban szakmai témákat, általában 120-180 online résztvevő számára.

A szervezet idén már 15. alkalommal rendezte meg éves nagy konferenciáját 2024. május 29-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. A rendezvény remek alkalom volt a kollégákkal, üzleti partnerekkel és informatikai biztonsági szakértőkkel való összejövetelre egy szakmai környezetben, mindemellett hasznos és érdekfeszítő előadásokkal is találkozhattak a résztvevők két szekcióban is.

Idén a fő téma természetesen a sokakat lázba hozó NIS 2 irányelv, és az általa támasztott követelményeknek való megfelelés volt, amelyről nem lehet eleget beszélni. Az előadók között nemcsak a konferencia támogatóinak képviselői oszthatják meg tudásukat, hanem más ISACA Chapter-ek neves szakértői is rendszeresen megjelennek, így idén is több külföldi társszervezet kollégáját kértük fel a nyitóelőadások megtartására. Szintén ezen a rendezvényen mutattuk be az ISACA új Digital Trust Ecosystem Framework-öt (DTEF) is, amely hasznos kiegészítőjévé válhat a COBIT-nak és más keretrendszereknek. A rendezvény részletes programja elérhető a konferencia honlapján, valamint az ISACA közösségi médiafelületein.

A rendezvényen való részvétel az ISACA tagok számára továbbra is ingyenes volt, azonban újdonságként az Egyesület számukra is lehetőséget biztosított "támogatói jegy" vásárlására, amellyel a konferencia szervezését segíthették elő - köszönetképpen pedig megajándékoztuk őket egy különleges és hasznos meglepetéssel, amelyet a helyszínen vehettek át.

Cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. június 6-ai nyomtatott lapszámában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.