Hirdetés
. Hirdetés

Ingram Micro - Juniper Networks: Biztonságos hálózatok intelligenciával

|

Az Ingram Micro és a Juniper Networks új disztribútori megállapodást kötött a közép- és kelet-európai vállalatok kiszolgálására. Az együttműködés eredményeként az Ingram Micro térségbeli partnerei egyedi igényekre szabott hálózati, adatközponti és biztonsági megoldásokat tervezhetnek, építhetnek és telepíthetnek ügyfeleiknél a Juniper Networks technológiájával.

Hirdetés

A Juniper Networks biztonságos, mesterséges intelligencia által vezérelt hálózatok vezető szállítója, amelyek élvonalbeli analitikai, biztonsági, AI- és automatizációs képességekkel valódi üzleti eredmények eléréséhez segítik a vállalatokat és a szolgáltatókat. A globális IT piacon évek óta sikeresen együttműködő Juniper Networks és Ingram Micro a múlt év negyedik negyedében jelentette be új disztribútori megállapodását, melynek nyomán az Ingram Micro Közép- és Kelet-Európában is AI vezérelt, vezetékes és vezeték nélküli hálózati, felhő-képes adatközponti, valamint hálózatbiztonsági megoldásokkal bővíti Juniper Networks kínálatát.

Mindennek részleteiről, a régiós disztribútori együttműködés hazai piaci vonatkozásairól Bert Zelekent, a Juniper Networks európai, közel-keleti és afrikai partneri és disztribúciós értékesítési vezetőjét, valamint Virágh Attilát, az Ingram Micro Magyarország ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

ComputerTrends: Milyen piaci változásokra válaszolnak ezzel a lépéssel, és milyen előnyöket várhatunk térségünkben az új megállapodástól?

Bert Zeleken: A Juniper Networks partnerei és forgalmazói nagyban hozzájárulnak termékeink és megoldásaink piaci sikeréhez, ezért mindig további együttműködésre, erős kapcsolataink bővítésére törekszünk. Az új évben a mesterséges intelligencia által vezérelt hálózatok képességeinek a továbbfejlesztésére fogunk összpontosítani, így létfontosságú, hogy megfelelő forgalmazókkal dolgozzunk, eddigi közös sikereinket 2024-ben is gyarapíthassuk. Integrált, AI vezérelt hálózati megoldásaink portfólióját következetesen bővítjük, hogy az IT üzemeltetőknek a legjobb felhasználói élményt adjuk. Az Ingram Micróval ezt a kínálatot most Kelet-Európára is kiterjesztjük, partnereink ezzel is kitűnhetnek a piacon, megkülönböztethetik szolgáltatásaikat, és nagyobb értéket adhatnak ügyfeleiknek.

Bert Zeleken, a Juniper Networks európai, közel-keleti és afrikai partneri és disztribúciós értékesítési vezetője

Megállapodásunk eredményeként az Ingram Micro Magyarország partnerei egyedi igényekre szabott hálózati, adatközponti és biztonsági megoldásokat tervezhetnek, építhetnek és telepíthetnek ügyfeleiknél a Juniper Networks technológiájával. A disztribúciós együttműködés részeként kiterjedt technikai és üzleti támogatást, valamint oktatást és más erőforrásokat is biztosítunk, amelyek révén az Ingram Micro partnerei bővíthetik a Juniper Networks kínálatához fűződő tudásukat és szakértelmüket.

Virágh Attila: Az Ingram Micro a technológia ígéretének valóra váltásában, az általuk gyártott, értékesített vagy használt technológia értékének maximalizálásában segíti a vállalatokat. Globális infrastruktúránk, technológiai szolgáltatásaink átfogó és mély spektruma sok ezer szállító, és viszonteladó partner hatékony és sikeres működését teszi lehetővé. A világ vezető IT disztribútorának leányvállalataként az Ingram Micro Magyarország kétszáznál több gyártó termékeivel, stabil anyagi háttérrel, oktatóközponttal, professzionális szolgáltatásokkal és kedvező finanszírozási lehetőségekkel szolgálja ki ügyfeleit több mint két évtizede, így a hálózati megoldások terén is nagy tudással és tapasztalattal rendelkezünk.

Hirdetés

Olyan IT gyártókkal kötünk disztribúciós szerződést, amelyek a maguk területén kimagasló technológiai színvonalat képviselnek, elsőrangú technikai támogatást nyújtanak, és termékkategóriájukban vezető szerepet töltenek be világszinten. A Juniper Networks megoldásai tökéletesen illeszkednek portfóliónkba, stratégiai céljaink és törekvéseink közösek. Nagy lehetőséget látunk meglévő partneri együttműködésünk közép-kelet-európai kiterjesztésében, amelytől a magyar piacon is hasonló eredményeket várunk, mivel a Juniper Networks AI vezérelt hálózati megoldásai a hazai a vállalkozásokat is napjaink legnagyobb hálózati kihívásainak megválaszolásában fogják segíteni.

CT: Térségünk digitálisan átalakuló szervezetei számára melyek a legnagyobb hálózati kihívások, és együttműködésükkel hogyan fogják segíteni megválaszolásukat?

Bert Zeleken: Jelenleg a szervezetek a képzett szakemberek és más erőforrások hiányával küzdenek, ezért egyértelmű, hogy digitális transzformációjuk további előrehaladásával másképp kell megközelíteniük a hálózatkezelést és hatékonyabb hálózatokat kell bevezetniük, hogy csökkentsék az IT csapatok terhelését. Az Ingram Micróval együttműködve az adatközponti hálózatok tervezését, telepítését és üzemeltetését automatizáló Juniper Networks Apstra szándékalapú hálózatfelügyeleti szoftverünkkel és testre szabott megoldásokkal segítjük a vállalatokat átalakulásukban a közép- és kelet-európai régióban is.

Mesterséges intelligenciával vezérelt, helyi adatközpontokat építő ügyfeleink jobb ellenőrzést, szigorúbb biztonságot és alacsonyabb költséget érnek el, mint amit a nyilvános felhők kínálnak. Partnereink pedig, akik kiaknázzák az ebben rejlő potenciált, szolgáltatásaikat az adatközpontok területére is kiterjeszthetik, ezáltal növelhetik értékesítési lehetőségeiket.

Virágh Attila: Magyarországon kétfős dedikált Juniper Networks mérnökcsapattal indulunk, amelyet a terveink szerint bővíteni fogunk. A gyakorlatban azonban ez már most is több mint húszfős szakembergárdát jelent, mivel más gyártóink termékmenedzserei, mérnökeink, értékesítőink és viszonteladó partnereink szintén foglalkoznak hálózatokkal, adatközpontokkal és biztonsági megoldásokkal. Hazai viszonteladó partnereink rendelkezésére áll emellett az Ingram Micro nemzetközi csapata, kompetencia központja, valamint összes professzionális szolgáltatása és oktatási programja is, a Juniper Networks megoldások oktatásában, vizsgáztatásában és demózásában is segítjük őket. Partnereink megismerkedhetnek a Juniper Networks teljes portfóliójával, és ügyfeleiknek egyedi igényekre szabott, átfogó megoldásokat szállíthatnak, amelyek a legbonyolultabb hálózati kihívásokra is választ adnak. Piacismeretünk és viszonteladói hálózatunk is adott a teljes portfólió potenciáljának kiaknázásához, így mostantól a Juniper Networksszel közösen fejlesztjük tovább ezt a csatornát, hogy megragadhassuk a konkrét üzleti lehetőségeket, amihez minden kompetenciát és erőforrást fel tudunk vonultatni.

Virágh Attila, az Ingram Micro Magyarország ügyvezető igazgatója

CT: A hálózati trendek tükrében milyen várakozásokkal tekintenek az új év elé, mit terveznek 2024-re?

Bert Zeleken: Partnereink a generatív mesterséges intelligencia és a nagy nyelvi modellek további fejlődésével mind több AI vezérelt megoldást fognak bevezetni ügyfeleiknél, amelyekkel a vállalatok még intelligensebb, a változásokra gyorsabban és rugalmasabban válaszoló hálózatokat alakítanak ki. Várható, hogy az itteni partnereink is fontolóra veszik iparági fókuszú, speciális csapatok, üzleti egységek létrehozását, amelyek a hálózatfrissítés iránt fokozott igényt mutató vertikumok, például a kereskedelem, az egészségügy vagy az oktatás kiszolgálására összpontosítanak. Sok partnerünk követi ezt a stratégiát, amely más régiókban már sikert aratott.

Virágh Attila: Minden hazai viszonteladó partnerünket várjuk a Juniper Networks hálózati, adatközponti és biztonsági megoldásainak értékesítéséhez, nemcsak a gyártó neve hallatán sokak által elsőként asszociált távközlési szektorban, hanem azon túl is, az összes iparágban. Tervezzük, hogy az év folyamán különböző eseményeken is bemutatjuk az üzleti lehetőségeket, de minden partnerünket arra bátorítunk, hogy keressen bennünket, kérdéseit szakembereink személyesen fogják megválaszolni.

A Juniper Networks termékek hazai értékesítését is bevált, értéket hozzáadó disztribúciós modellünkben kezdjük meg, a legkorszerűbb szolgáltatásokkal, a termékek konfigurálásával, árajánlat készítéssel, rendeléskövetéssel és pénzügyi megoldásokkal fogjuk segíteni a viszonteladó partnereinket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.