Hirdetés
. Hirdetés

Ingram Micro - Migráció a felhőbe, kompetenciával

|

Mára bevett gyakorlattá vált a számítási felhő használata, mivel a szervezetek mérettől függetlenül felismerték a szolgáltatási modell jelentős előnyeit - a költözés azonban összetett feladattal és komoly kihívásokkal szembesíti őket. Az Ingram Micro az AWS premier fokozatú disztribútoraként a legmagasabb szintű felhőmigrációs kompetenciával segíti a vállalatokat a projektek sikerre vitelében.

Hirdetés

Infrastruktúra-költségeik átlagosan 20 százalékos csökkenését tapasztalják, az új funkciókat pedig 43 százalékkal gyorsabban tudják bevezetni az Amazon Web Services felhőjébe költöző vállalatok, állapította meg tanulmányában (The business value of migrating to AWS) a Hackett Group. A tanácsadó cég szerint a felhő emellett 66 százalékkal növeli a rendszergazdák hatékonyságát, miközben a biztonsági incidensek számát 45 százalékkal csökkenti.

A biztonság minden felhővel kapcsolatos beszélgetés egyik központi témája, ezért különösen fontos szempont, hogy az AWS Cloudba költöző szervezetek biztonsági szintjük emelkedését tapasztalják. A vállalatok zöme ma már egyetért abban, hogy a publikus felhő a legbiztonságosabb, legrugalmasabb és leginkább költséghatékony megoldás működésük támogatásához.

A felhős migrációjuk sikerre viteléhez azonban a megfelelő felhőplatformon túl felkészült és tapasztalt partner útmutatása is szükséges. Az Ingram Micro mindebben a legmagasabb szintű kompetenciákkal támogatja a szervezeteket világszerte, így a hazai piacon is. Az értéknövelt szolgáltatásairól ismert, vezető disztribútor idén májusban megtartott Global Cloud and Innovation Summit konferenciáján jelentette be, hogy az Amazon Web Services Partner Network (APN) hálózat tagjaként megszerezte a legmagasabb, Premier Tier Services Partner fokozatú minősítést - két hónappal korábban pedig az AWS disztribútorok körében a világon elsőként az AWS Migration Competency besorolást is kiérdemelte.

A fejlemények itthoni hatásáról Virágh Attilát, az Ingram Micro Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját és Papp Nórát, a cég kelet-közép-európai (CEE) Cloud üzletágvezetőjét kérdeztük.

Computerworld: Milyen előnyökre számíthatnak hazai partnereik és ügyfeleik a Premier fokozatú AWS disztributori minősítés nyomán?

Virágh Attila: Az AWS Premier Tier Partner státusz eléréséhez a partnereknek szigorú jóváhagyási folyamaton kell keresztülmenniük, amely az akkreditációkat és a minősítéseket is magában foglalja. A felhőszolgáltatóval kialakított kapcsolatuk iránti jelentős elkötelezettségüket is tanúsítaniuk kell, és széleskörű ismeretekkel rendelkezniük az ügyfélmegoldások AWS-en történő bevezetésében. A Premier fokozatú partnereknek megfelelő AWS vizsgákkal rendelkező, magasan képzett műszaki tanácsadókból álló csapatot is fenn kell tartaniuk, akik bizonyítottan nagy tapasztalattal bírnak a projektmenedzsment és a professzionális szolgáltatások terén.

Globális vállalati szinten az Ingram Micro több mint háromszáz AWS minősítéssel rendelkezik, emellett az utóbbi években több AWS kompetenciát és AWS szolgáltatás-szállítói minősítést is szerzett, beleértve az AWS Migrációs Kompetenciát, az AWS Felhőfelügyeleti Eszközök (CMT) Kompetenciát, valamint az AWS DevOps tanácsadói kompetenciát és az AWS Config szolgáltatás-szállítói besorolást is. Premier fokozatú partneri minősítésünk a legmagasabb szinten ismeri el és tanúsítja, hogy az AWS disztribútoraként az Ingram Micro világszerte felgyorsítja az AWS partnerek és a független szoftverszállítók (ISV-k) növekedését, segíti őket ügyfeleik jobb kiszolgálásában és AWS gyakorlatuk fejlesztésében.

Az Ingram Micro óriási üzleti értéket, báziserőt és piaci hozzáférést biztosít az APN közösség számára. AWS Premier Tier Partner státusunk megerősíti, hogy a legjobb AWS specifikus szakértelmet és tapasztalatot, a megvalósításban bevált gyakorlatot kereső partnerek még nagyobb bizalommal fordulhatnak hozzánk.

CW: Hogyan működik az AWS Migrációs Kompetencia a gyakorlatban, miként segíti a hazai projektek megvalósítását?

Papp Nóra: Az Ingram Micro által megszerzett AWS Migrációs Kompetencia a gyakorlatban azt jelenti, hogy cégünk mély és széleskörű műszaki tudásról és professzionális szolgáltatási szakértelemről tett tanúbizonyságot a vállalatok AWS-re történő áthelyezésében, a komplex migrációs projektek minden szakaszában, beleértve a feltérképezést, a tervezést, az áttelepítést és az üzemeltetést is.

Helyi, régiós és globális professzionális szolgáltatási csapattal is rendelkezünk, szakembereink napi szinten, szorosan együttműködnek. Magas rendelkezésre állást, üzembiztonságot, rugalmas méretezhetőséget és ehhez dinamikusan alkalmazkodó árképzést kínáló felhőszolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket, akiket az AWS Migration Acceleration Program (MAP) révén az egyszerű és optimális migráció bemutatásában, tervezésében, végrehajtásában és után követésében egyaránt támogatunk.

Az Ingram Micro nem csupán a felhőszolgáltatásokkal most ismerkedő szervezetek átállását segíti, hanem az SAP, az Oracle és a Microsoft rendszerek és a bennük kialakított munkafolyamatok migrációját is kiemelkedő kompetenciákkal támogatja. Globális és régiós professzionális szolgáltatási csapataink mellett ebben lokális menedzselt szolgáltatások nyújtására is felkészült, képzett, magyar nyelvű helyi szakembergárdával is támogatjuk partnereinket és ügyfeleiket.

Az Ingram Micro Kiválósági Központján (Center of Excellence) keresztül nyújtott, kibővített migrációs szolgáltatásaink portfóliója mélyreható szakmai tudást, fejlett technikai készségeket és nagy üzleti értéket kínál partnerhálózatunk tagjainak, akik AWS képességeik, versenyerejük és nyereségességük növelésére törekednek. Minden iparágban egyre több vállalat lép előre a digitális átalakulás útján és optimalizálja tovább működését, ezért a migrációs szolgáltatások iránti kereslet is folyamatosan növekszik.

Az International Data Corporation (IDC) szerint* a vállalati alkalmazásokból származó bevétel világszinten a 2022-ben regisztrált 279,6 milliárd dollárról 2026-ra 385,2 milliárd dollárra fog növekedni, ami erre az időszakra 8 százalékos éves átlagos piacbővülést vetít előre. Az elemző szerint a partnerhálózatokat alkotó cégek üzleti lehetőségeit fokozza, hogy a vállalati alkalmazásokra fordított költés szinte teljes növekedése a publikus felhőbe történő beruházásokból fog származni, amelyek értéke 2026-ra várhatóan eléri az összbevétel közel kétharmadát.

AWS Migrációs Kompetenciánkkal így minden eddiginél nagyobb előnyöket kínálunk partnereinknek és ügyfeleiknek, beleértve a megbízható és biztonságos felhőszolgáltatások szélesebb körű elérését és a gyorsabb értékteremtést.

Virágh Attila: A felhőmigráció kérdése egyre élénkebben foglalkoztatja a hazai vállalatokat is, ezért a növekvő érdeklődésre válaszolva webkonferenciáink, oktatásaink és más megjelenéseink mellett a múlt év végén már második alkalommal tartottunk telt házas rendezvényt ebben a témában. Az Ingram Micro által szervezett és szponzorált AWS Migration Roadshow hazai eseménye a további ismeretterjesztést és partnereink leendő ügyfelekkel való találkozását is szolgálta. Hazai és külföldi szakértők előadásain keresztül a közönség a helyben telepített és felügyelt (on-premise) szervereket kiváltó, felhőalapú kiszolgálásra való eredményes áttérés különböző aspektusai mellett az AWS Compute szolgáltatás előnyeit is megismerhette.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Amazon Web Services kiemelt gyártóink közé tartozik, és büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon elsőként és ilyen nagy sikerrel szervezhettük meg az AWS Migration Roadshow kétnapos helyi rendezvényét. Meggyőződésem, hogy együttműködésünkhöz hasonlóan ez az esemény is meghatározó jelentőségű nemcsak a hazai, hanem a régiós piac számára.

CW: Június elején az Amazon Web Services megnyitotta magyarországi irodáját. Milyen hatása lesz a felhőszolgáltató közvetlen hazai jelenlétének?

Virágh Attila: AWS Migrációs Kompetenciájával, a felhőszolgáltató Premier fokozatú partnereként az Ingram Micro kikövezi az utat, amely a gyorsan bevezethető és tervezhető költségek mellett használható, üzleti agilitást és állóképességet adó, rugalmas és biztonságos felhőszolgáltatások világába vezet. Örömmel üdvözöljük a magyar irodát, amely szerintünk is nagyban hozzájárul majd az AWS további hazai piaci sikereihez és a partneri hálózat bővítéséhez.

* IDC, Worldwide Enterprise Applications Software Forecast, 2022-2026: Digital Era Software on the Rise, Doc #US48563522, December 2022

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.