Hirdetés
. Hirdetés

IT-Trendek - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. december 20-án megjelent megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz:

A tartalomból:

4 A digitális bizalom ereje a való világban
A növekvő kockázatok és fenyegetések terhelte üzleti környezetben a digitális bizalom a szervezetek számára elengedhetetlenül fontos tényezővé vált. A DigiCert szakértői üzleti reggeli keretében világítottak rá a legfontosabb kihívásokra, a legjobb gyakorlatokra és stratégiákra, azaz arra, hogyan kell alkalmazni a digitális bizalmat a való világban.

6 Kyndryl - A sikeres transzformáció titka
Létfontosságú, hogy a szervezetek gyorsan alkalmazkodjanak a piaci környezet dinamikus változásaihoz és a technológia fejlődéséhez, ez versenyben maradásuk és tartós eredményességük előfeltétele. Digitális átalakulásuk sok esetben mégis felemásnak bizonyul.

7 Gördülékeny munkavégzés OTRS-sel
Az OTRS-sel való munkavégzés mostantól "gördülékenyebb", mert rolling release, magyarul gördülő kiadási modellre váltottunk. Az ügyfeleink azonnal megkapják a legújabb fejlesztéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a mindennapi feladatok elvégzését. Az agilis transzformáció lehetővé teszi, hogy hamarabb szállítsunk értéket jelentő fejlesztéseket úgy, hogy a szolgáltatással kapcsolatos visszajelzéseket beépítjük a termékbe.

8 Hatékonyság és AI - Erről szólt az idei Dyntell Next konferencia
Idén második alkalommal rendezte meg a Dyntell Software a Dyntell Next eseményt, ami ezúttal a Mesterséges Intelligencia a Cégvezetésben fókuszt és címet kapta. A Dyntell Software régiós szinten meghatározó vállalatirányítási és üzleti intelligencia szoftverekkel foglalkozó cég, ami a multik profizmusát vegyíti a KKV-k rugalmasságával és ügyfélközpontú szemléletével. A Dyntell Next 2023 kapcsán a Dyntell alapítóját és ügyvezető igazgatóját, Salga Pétert kérdeztük.

9 NTT DATA Business Solutions - Korszakváltás küszöbén a vállalatirányítás
Puszta verzióváltásnál sokkal több az S/4HANA-ra történő átállás. A felhőalapú ERP megoldás ugyanis a digitálisan átalakuló intelligens vállalat koncepcióját váltja valóra, amelyet a nyílt platformon összekapcsolt alkalmazásokba beépülő generatív AI az információkinyerés új szintjére emel.

Hirdetés

10 CCLab - Robbant az AI-meteor
A generatív mesterséges intelligencia meteorként csapódott az üzleti világba, amely a dinoszauruszként viselkedő vállalatokat kipusztulással fenyegeti. A gyors alkalmazkodást azonban megnehezíti, hogy a versenyképességet hamarosan döntően befolyásoló technológiát újfajta biztonsági kockázatok kísérik.

12 A felhőszolgáltatások kényelme, a helyi infrastruktúra stabilitása - bő 2 éve döntött a Szatmári csoport
Szolgáltatás alapú modellt használ, így beruházás nélkül tart lépést egyre növekvő informatikai igényeivel az elsősorban épületgépészeti megoldásokról ismert, de a tej-, malom- és autóiparban is sikert sikerre halmozó Szatmári csoport.

14 Gartner - Technológiák stratégáknak
Bátor cselekvésre, ad hoc válaszadás helyett a rugalmas ellenálló képesség fokozására sürgeti a vállalatokat a technológia felforgató erejű fejlődése és a társadalmi-gazdasági környezet kiszámíthatatlansága, figyelmeztet a Gartner. Az elemző stratégiai fontosságú trendek listájával segíti az IT beruházások tervezését, amelyeket az informatikai vezetőknek érdemes kiértékelniük az új évben.

16 Synology - Felhős adatkezelés biztonsággal
Minél előrébb járnak a digitális átalakulás útján, a vállalatok annál nagyobb adatvagyont gyűjtenek. Kezeléséhez olyan komplex megoldásra lesz szükségük, amely egyszerre ad erős védelmet és teszi könnyűvé a jogosult hozzáférést minden környezetben.

18 MiniCRM - Bizonytalan piacon is biztos növekedés
Folyamatosan nő a hazai kis- és középvállalatok érdeklődése a CRM rendszerek iránt. Az első lépés minden esetben egy stabil alaprendszer kialakítása, arra épülhetnek a további, egyre korszerűbb szolgáltatások, háttérben a mesterséges intelligenciával. Akik élnek a lehetőségekkel, sikerrel szállhatnak versenybe a piacon.

20 Sessionbase - a fizető parkolás megvalósítása városi szinten
Az intelligens parkolási rendszer a lehető legjobb megoldás a települések, polgáraik és az éghajlat számára.

22 Mi várható a hazai és a nemzetközi ERP-piacon 2024-ben
A vállalkozások már szinte kezdik megszokni, hogy a kovidos évek és a szomszédban zajló háború mellett elképesztően változékony üzleti környezetben kell helytállniuk. Ugyanakkor, a bődületes inflációs nyomás, az ellátási láncok problémái és a munkavállalók elvárása a távmunka iránt erősíti a naprakész, adatalapú döntéshozatalt és ezzel együtt a digitalizációs projekteket.

24 Hét forradalmi agrártrend 2024-ben
A precíziós mezőgazdaság az egyre növekvő élelmiszertermelési kihívásokra adott válaszként fejlődött ki, de merre tart?

26 IDC - Itt a digitális vállalatok kora
A digitális átalakulás csupán az első lépés volt, a valódi értékteremtéshez a vállalatoknak tovább kell haladniuk a megkezdett úton, mutatott rá az IDC. A generatív mesterséges intelligenciával elérkezett az idő, hogy innovatív képességeket és kultúrát építsenek ki, ha versenyképesek akarnak maradni a digitális üzlet új korszakában.

28 2024 egészségügyi-technológiai trendjei
Az egyre kevésbé konzervatív egészségügy hatalmas technológiai változásokat élt át az elmúlt évtizedben, a következő évben még többre számíthatunk. Lássuk, milyen nehézségeket és fejlődést várhatunk a 2024-es évtől.

29 Az SZTFH esete a kiberbiztonsággal
Az Országgyűlés 2022. január 1-jei hatállyal hatalmazta fel az SZTFH-t kiberbiztonsági feladatok ellátására. A Hatóság kiberbiztonsági tevékenysége révén elősegíti a hazai gyártású és fejlesztésű termékek, valamint szolgáltatások kiberbiztonsági követelményeknek való megfelelését, ezáltal elősegítve a kiberbiztonság, mint versenyelőny érvényesítését a piacon, továbbá ezen termékek és szolgáltatások megjelenését az EU egységes piacán. A Hatóság másik fő prioritása a kiberbiztonság területén a tudatosság növelése, a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése, az állampolgárok online térben történő biztonságos eligazodásának segítése.

30 Újhullámos biztosítás - az insurtechek világa
Az insurtech (insurance technology) az a terület, ahol a modern technológia és az innováció találkozik a biztosítási szektorral.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.