Hirdetés
. Hirdetés

Kényszer szülte, de mindenkinek kell

|

A Computerworld magazin InnoWorld című konferenciáján kiemelt szerepet kaptak a cégek számára kézzelfoghatóan hasznosítható, innovatív megoldásokat nyújtó technológiák.

Hirdetés

A jövő megbeszélése (meetingje) a kutatások szerint a hibrid részvételen alapul, azaz mindegy, hogy valaki a tárgyalóból vagy bárhonnan máshonnan - otthonról vagy akár egy kávézó teraszáról - csatlakozik be. Ez a trend határozza meg az újfajta tárgyalók kialakítását is. A pandémia után felkészülésre és a befektetésre lesz szükség, hogy az új hibrid tárgyalási kultúra kialakuljon.

A COVID-19 a különféle méretű szervezeteket rákényszerítette, hogy elfogadják a home office intézményét. Ez egy új helyzet, amely felkészületlenül érte a cégeket, hatalmas kihívást jelentett technikai és HR szempontból egyaránt.

Hibrid meeting

Amikor a lezárások miatt a munkaerő jelentős része home office-ba kényszerült, a munkaadók pánikszerűen kezdtek nagyon különféle minőségű és képességű konferenciaeszközöket vásárolni. Azután, hogy az első ijedtség elmúlt, és a döntéshozók racionálisabban átgondolhatták a helyzetet, nem csak az online konferenciaeszközök szükségességét fogadták el, hanem azt is belátták, hogy minőségi videokonferencia eszközökre, megoldásokra van szükségük, mert a hibrid meetingek száma várhatóan tartósan megnövekszik.

A Computerworld magazin InnoWorld című konferenciáján kiemelt szerepet kaptak a cégek számára kézzelfoghatóan hasznosítható, innovatív megoldásokat nyújtó technológiák.

A több, mint 30 éves múltra visszatekintő Mikropo Vizuáltechnika Kft. üzletágvezetője, Schramek Gábor szemléletesen bemutatta, hogy az új helyzetben a cégeknek milyen igényeik alakultak ki, és ezekre a technika milyen válaszokat képes adni. Elmondta, hogy a legtöbb vállalatnál az Office 365 programcsomaghoz tartozó Teams szoftver adja a konferenciabeszélgetések szoftveres alapját. A laptopok kamera-mikrofon-kijelző hármasa azonban nem képes megfelelni a professzionális hardverigényeknek, de még az olcsó egyszerű kiegészítő eszközök sem érik el a szükséges színvonalat.

Elmondta, hogy a sikeres hibrid meetingekhez olyan technikai háttérre van szükség, ahol a képminőségés a hangminőség szinte olyan, mintha az online bejelentkező résztvevők ott ülnének a tárgyalóban. Az általuk forgalmazott Barco ClickShare, azon belül isa Conference modellcsalád éppen ennek az elérésében segít.

Hirdetés

Konferenciaterem HDMI kábel nélkül

A ClickShare egy vezeték nélküli prezentációs rendszer, amely szavatolja, hogy a sokféle típusú videocsatlakozás ne jelentsen gondot a megbeszélés során. A ClickShare Nyomógomb USB 2.0 kapcsolatot használ, amely a legtöbb notebookon megtalálható, így az előadók megérkezésekor nem kell kompatibilitási kellemetlenségekkel számolni. A desktop applikációnak köszönhetően a kapcsolat kialakítása a konferenciarendszer és a laptop között teljesen felhasználóbarát, a mobiltelefon és tablet esetében pedig mobile app vagy képernyőtükrözés áll rendelkezésre.

A BARCO ClickShare Wireless Conference lehetővé teszi a mind népszerűbb szoftver alapú egyéni videókonferencia-kapcsolat kiterjesztését a céges igényeknek megfelelően. Azaz a tárgyalókban szokásos prezentációs, többrésztvevős, kollaborációs videokonferencia forma megfelelő támogatást kap a rendszertől. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a megszokott és ismert videokonferencia felületeken indított megbeszélés az új ClickShare gomb csatlakoztatása után vezeték nélkül automatikusan, átvált a személyi eszközökéről a tárgyaló kamera- és hangrendszerére, majd a VC szoftver elindítása után a videokonferencia biztonságos kapcsolaton keresztül folytatódik a távoli résztvevők bevonásával.

Schramek Gábor elmondta, hogy a ClickShare alapmegoldásában a vezeték nélküli kapcsolat a nyomógomb 30 méteres körzetében 4K-val 128 bites titkosítás mellett teszi lehetővé a videokonferenciát. A megoldás integrálható a vállalati infrastruktúrába is, ami pedig a megbeszélések technikai hátterét megnöveli. Hálózati integrációtól függően a ClickShare megoldásával bármekkora teremben, akármekkora állománnyal lehet stabil képi és hangvilágot biztosítani.

Hogyan tovább a piacon?

A vállalatok a pandémia végével sem fordulnak el az új technikáktól, amelyek kisegítették őket az extrém körülmények között. A piac egyre nagyobb érdeklődést mutat erre a termékre és a hasonló hibrid megbeszéléseket támogató megoldásokra.

A cégek igyekeznek a pénzügyi lehetőségeiknek megfelelően olyan technikai megoldásokkal felszerelkezni, amelyek gondoskodnak róla, hogy a megbeszélések (online vagy hibrid formában is) a lehető leghatékonyabban működjenek. Ezért kezd a ClickShare standard termékké válni. Erre a rendkívüli rugalmassága is alapot ad, hiszen a kisvállalkozásoktól kezdve a legnagyobb társaságokig, például bankokig vagy önkormányzati, állami szervezetekig képes kielégíteni a konferenciaigényeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.