Hirdetés
. Hirdetés

Ladislav Orenic: Infrastruktúra fenntarthatóan - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. július 20-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Vélemény: Havasi Ferenc, főszervező, Szabad Szoftver Konferencia
A szegedi Szabad Szoftver Konferencia főszervezői szemmel - Ez volt a tizedik alkalom, hogy megrendeztük a konferenciát, aminek ismét főszervezője lehettem. Ebben a cikkben az évek folyamán bennem kikristályosodó egyik olyan tapasztalatot szeretném a kedves olvasókkal megosztani, ami akár más típusú esemény szervezésénél is hasznos lehet.

5 Címlapon: Ladislav Orenic, régiós platformüzletág-vezető, Fujitsu
Infrastruktúra fenntarthatóan
A helyben telepített adatközponti és peremhálózati infrastruktúrát felhőt idéző modellben kínáló szolgáltatását a Fujitsu partnerein keresztül fogja értékesíteni a magyar piacon. A fogyasztás alapján elszámolt uSCALE szolgáltatással a vállalatok nemcsak agilitásukat és rugalmas állóképességüket növelhetik, hanem fenntarthatósági erőfeszítéseikben is előreléphetnek.

8 A gép ne döntsön önmaga - Nemzetközi LegalTech konferencia az NKE-n
A modern technológiák a jogi szakmát sem hagyták érintetlenül. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) június 23-24. között tartott LegalTech konferenciája arra kereste a választ, hogy miként érinti a bíróságokat, az ügyvédi irodákat és a jogi szakma más szereplőit az innováció.

10 Magyar startup teszi profivá a nonprofit szervezeteket
Startupper sztárok a 25 000 eurós támogatási program mögött.

11 IDC - Pénzeső a felhőben
Idén is a nyilvános felhőszolgáltatásokra fordított költés erős, kétszámjegyű növekedésére számít Európában az IDC. A lendület kitart majd az évtized közepéig, így a piac mérete akkorra megduplázódhat. Az elemző szerint a vállalatok beruházási kedvét egyszerre két törekvés, az üzleti agilitás és a rugalmas állóképesség fokozása is fűti.

12 A matematika szerepe az informatikában
Beszélgetés Dr. Komzsik Lajossal, az Óbudai Egyetem professzorával.

15 A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói
A szeptember 20-21-én a siófoki Hotel Azúrban megrendezésre kerülő konferencia első előadói között hacker-komédiás, pap, sport-, és gasztroszakember is helyet kapott. A klasszikus IKT-cégek képviselői mellett idén egy sor egyéb iparágakból hívott szakértő osztja meg majd digitalizációhoz kapcsolódó best practice-eit, vitatja meg a lényeges európai és hazai jogszabályi változások hatásait, és mutatja be a hazai digitális gazdaság bővítését támogató kezdeményezéseit."

16 Cisco - Kvantumugrás a felhőben
Agilis és ambiciózus, vállalkozó szellemű szervezeti egységet hozott létre a Cisco a feljövő technológiák sikerre viteléhez, amelynek első akvizíciója a budapesti Banzai Cloud felvásárlása volt. Interjú Vijoy Pandeyjel, az Emerging Technologies and Incubation munkáját irányító alelnökkel.

18 HPE Discover 2022 - Privát felhő programozva
Automatizált, rugalmasan méretezhető és fogyasztás alapján számlázott magánfelhő szolgáltatással bővítette GreenLake portfólióját a HPE. A cég éves konferenciáján a biztonsági mentéstől kezdve a hiperkonvergens infrastruktúráig új felhőszolgáltatások és iparági megoldások, valamint felhőnatív processzorokkal érkező szerverek is bemutatkoztak.

20 Új utak a HR-menedzsmentben
Átgondolt stratégia, valamint jól működő, szabványosított HR-folyamatok nélkül megkérdőjelezhető a HR digitális transzformációjának sikere. Szoftverek terén nincs hiány, a cégek eltérő megoldásokat és utakat választhatnak. És választanak is.

22 Fintech-lehetőségek a telekommunikációs szektorban
Amikor egy vállalat növekedési akadályokba ütközik saját területén, gyakran tevékenységének diverzifikálása a válasz a problémára. Az utóbbi években megfigyelhető, hogy egyre több cég a pénzügyi szolgáltatások nyújtásában látja jövőjét. A fintech fellendülésének jelentős szerepe van ebben a jelenségben, ugyanis a trendek követése, valamint a megoldások használata is kézenfekvő módja a pénzügyi szektorba lépésnek. Nincs ez másként a telekommunikációs vállalatok esetében sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.