Hirdetés
. Hirdetés

Leveli András: Magyar innováció ügyféligény-vezérléssel - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. december 1-jei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Kiss Benedek - A kozmopolita lokálpatrióta
Mondhatni, már gyermekként beszippantotta a későbbi Széchenyi István Egyetem atmoszférája, hiszen szülei több évtizeden át az intézmény oktatóiként dolgoztak. Nem volt kérdés tehát, hogy Kiss Benedek a gimnáziumi érettségit követően innen kezdi meg nemzetközi utazását az üzleti és IT-világba, de számára a győri horgony mindvégig erős maradt.

5 LSK Hungária - Magyar innováció ügyféligény-vezérléssel
Innovatív termék kategóriában MagyarBrands díjat kapott az interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia megoldásokat fejlesztő LSK Hungária. Az újítás hitvallásáról és a legfrissebb fejlesztésekről Leveli Andrást, a vállalat üzlet- és termékfejlesztési igazgatóját kérdeztük.

7 NTT DATA Business Solutions - Munkamegosztás a fejlesztésben
Sokkal több a fejlesztési igény, mint a fejlesztő. Az SAP Build low-code eszközével az üzleti felhasználók egy sor feladattal maguk is boldogulnak, így a digitalizáció gyorsabbá, költséghatékonyabbá és kiterjedtebbé válik.

8 SAP TechEd 2022 - Szabadulás a kódírástól
Megjelent az SAP Build, a szoftvercég üzleti technológiai platformjának kulcseleme, amellyel a felhasználók húzd-és-ejtsd módszerrel készíthetnek vállalati alkalmazásokat, automatizálhatnak folyamatokat és építhetnek weboldalakat. A TechEd konferencián bemutatott megoldás az SAP meglévő low-code eszközeit egyesíti egy technikai alapismeretek mellett már könnyen használható fejlesztőkörnyezetben.

10 Budapest BI Fórum 2022 - Adatelemzés önkiszolgálással
Vezetői pozíciókon túl is növekszik a vállalati BI-megoldások felhasználói köre, amelyben immár az ügyfelek és a beszállítók is megjelentek. Az önkiszolgáló elemzés térhódítását mind több technológia, közöttük a vizualizációs képességek nélküli üzleti intelligencia továbbfejlődése és a programozható szolgáltatásként újjászülető műszerfalak megjelenése is segíti.

12 "A web3 a jövő, ezért foglalkozunk vele annyit"
Pethes Dávid - vagy ahogy sokan ismerik, six - nehezen illeszthető be bármilyen skatulyába. Évtizedes tapasztalata van a hackerkedéssel, szebben fogalmazva az információbiztonsággal, de emellett kikerülhetetlen alakja a web3-nak. Egyik vállalkozásával sikerült összehoznia ezt a két dolgot, és több hasonló rendezvény megszervezése után december 5-7. között Budapestre hozta a Polkadot Metaverse Championshipet, ami tulajdonképpen a fejlesztők olimpiájának felel meg - de hogy hogyan jutott ide, arról ő maga mesélt.

14 Ipar 4.0 kicsiben
Valós környezetbe illesztett mintaprojektek bizonyítják a hazai kis- és középvállalatoknak, hogy számukra is elérhetőek az ipar 4.0, illetve a digitalizációs megoldások. Aki nem él a lehetőséggel, komoly versenyhátrányba kerülhet a piacon.

16 A munkajogi szabályok modernizációját sürgeti az IVSZ
Az elmúlt három évben megnégyszereződött Magyarországon a távmunkában vagy home office-ban dolgozók száma, akik körében felülreprezentáltak a nők, a 25-44 évesek, a városban élők, illetve a felsőfokú végzettségűek. Mivel az IKT-szektorban egyre inkább a home office válik a normává, az IVSZ szerint szükség lenne a home office és távmunkavégzés alkalmazási feltételeinek szétválasztására. A szervezet szerint a munkajogi szabályozást is modernizálni kell az egyre nagyobb teret hódító, új foglalkoztatási formákhoz igazodva.

18 Gartner - A kockázatkerülés kockázata
Lassabb ütemben növekedhet jövőre a vállalatok informatikai költségvetése, mint az infláció, ezért a CIO-k minden eddiginél nagyobb nyomás alá kerülnek, figyelmeztet a Gartner. Stratégiai trend-előrejelzésében az elemző rámutat, hogy a bizonytalan környezetben az IT-osztály mely technológiákkal kezelheti a kockázatokat és ragadhatja meg a lehetőségeket a gyorsabb értékteremtéshez.

20 Új trend: már nem a főnök a marketinges a hazai KKV-knál
Ez derül ki a Magyar Marketing Fesztivál szervezői által készített, legfrissebb, immár 10. alkalommal elkészült KKV Marketing Felmérés 2022 című kutatásából, amelynek keretén belül 1300 kis- és középvállalkozást, illetve azok vezetőit, továbbá egyéni vállalkozót, marketing-döntéshozót kérdeztek meg a vállalkozásuk 2022-es marketingjéről, konkrét tevékenységéről és azok eredményeiről.

22 Pénzhez segíti az e-kereskedelmi szektort a fintech
Robbanásszerű növekedésen esett át az e-kereskedelmi szektor a pandémia alatt, azonban a megváltozott gazdasági környezetben idén lelassult a piac. A nagy elemzőcégek így is jelentős növekedési potenciált látnak a területben. A növekedéshez pedig pénzre is szükség van.

23 Telefon POS-terminál helyett: így is lehet kártyával fizetni?
A SimpleBusiness 2020 óta biztosítja az elektronikus fizetés lehetőségét partnereinek, és legújabb funkciójával már fizikai terminál telepítése sem szükséges a bankkártyás fizetéshez. A SoftPOS funkció kompakt és komfortos megoldást kínál a kereskedők és vásárlók számára egyaránt. Az idén elindult, sorban ötödik fizetési mód sikerességét a forgalmi adatok és az OTP Mobil partnereinek visszajelzései mellett a társaság megbízásából készült legfrissebb reprezentatív felmérés is megerősíti.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.