Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft - Vállalatirányítás dinamikusan

|

Üzen az AI, kalauzol az MR.

Hirdetés

Az ERP platformjukat sikeresen felújító szervezetek a Gartner szerint jövőre legalább 40 százalékkal fogják javítani az üzleti eredmények eléréséhez szükséges IT-agilitásukat. A Microsoft Dynamics 365 felhőalapú vállalatirányítási rendszere - amely az idei első frissítési hullámban ismét több száz új képességgel bővül -, ehhez kész elemekből igény szerint gyorsan összerakható és átalakítható, integrált megoldást ad.

A modern vállalatirányítás moduláris építőelemeit - üzleti alkalmazásait, adat-, analitikai és automatizációs képességeit - a szervezetek az alapul szolgáló, integrált platformokon könnyen rakhatják és hangolhatják össze, így a folyamatosan változó piaci körülményekre, az új kihívásokra és lehetőségekre, valamint az előre nem látható zavarokra is gyorsan, rugalmasan és nagy állóképességgel válaszolhatnak.

Hirdetés

Idei első frissítési hullámában (2022 release wave 1) a Microsoft Dynamics 365 és a Microsoft Power Platform ehhez az agilitáshoz ismét több száz új vagy továbbfejlesztett képességgel gyarapítja az igény szerint összerakható vállalatirányítás eszköztárát. A mostantól szeptemberig folyamatosan megjelenő újdonságokat a szoftvercég Charles Lamanna alelnök vezetésével online eseményen (Microsoft Business Applications Launch Event) ismertette, amely regisztrációt követően visszanézhető.

Üzen az AI, kalauzol az MR

A Microsoft felhőalapú, modern ERP megoldása a vállalati erőforrás-tervezés és ügyfélkapcsolat-kezelés különböző szerepköreiben intelligens alkalmazásokkal segíti a munkavégzést. Mindegyik alkalmazás számos fejlesztéssel frissül a mostani hullámban is, amelyek közül itt csupán párat emelünk ki, teljes listájuk a szoftvercég weboldalán található.

A Dynamics 365 Marketing és a Microsoft Teams közötti integráció az alapul szolgáló adattechnológiák és a mesterséges intelligencia (AI) támogatásával együtt például megkönnyíti a tartalom létrehozását és kódírás nélküli, fejlett testre szabását. A mostani kiadásban az alkalmazás egyedi kulcsszavakat ajánl a marketingeseknek, amelyek személyre szólóvá teszik az ügyfelekkel folytatott SMS-kommunikációt. A Dynamics 365 Sales és a Microsoft 365 közötti kapcsolatnak köszönhetően az értékesítők ez utóbbi kezelőfelületéről is gyorsan összefüggésbe helyezhetik az adatokat. A Sales Hub egységes munkaterületén például valós idejű, AI-vezérelt visszajelzéseket és javaslatokat kapnak értékesítési ajánlataik finomhangolásához, de csapatvezetőik is figyelemmel kísérhetik teljesítményüket, és tanácsokkal láthatják el őket a nagyobb ügyfél-elégedettség eléréséhez. A Dynamics 365 Customer Service pedig új képességekkel segíti az adminisztrátorok és az ügynökök együttműködését, valamint az ügyfelek személyre szóló kiszolgálását a hibrid munkavégzés körülményei között. A Microsoft Teamsszel kialakított integráció további AI-képességeket ad kontaktszemélyek ajánlásához és a beszélgetések kivonatos összefoglalásához, az ügykezelés folyamatainak optimalizálását pedig továbbfejlesztett analitikai és diagnosztikai funkciók szolgálják.

Mostantól általánosan elérhető a Dynamics 365 Finance szolgáltatásalapú gazdaságra szabott, intelligens előfizetés-számlázó funkciója, de a pénzügyesek kipróbálhatják az adóellenőrző és -bevalló szolgáltatás (Tax Audit and Reporting Service) előzetes változatát is. A szoftvercég bővítette továbbá a low-code fejlesztési modellben használható Globalization Studio adóbevallási és elektronikus számlázási kínálatát, amely beépített konnektorain keresztül harmadik féltől származó alkalmazásokkal is összekapcsolható. A Dynamics 365 Supply Chain Management továbbfejlesztett raktár- és gyártáskezelő, valamint tervezésoptimalizáló funkciókkal javítja az ellátási lánc agilitását és rugalmas állóképességét. A globális leltárkönyvelés például a többféle pénznemmel és különböző helyi, illetve nemzetközi könyvelési szabályok szerint dolgozó vállalatoknak egyszerűsíti a követelmények teljesítését. A Dynamics 365 Intelligent Order Management vadonatúj szolgáltatása (Returns and Exchange) pedig okos képességeivel az áru visszavételét és cseréjét teszi gördülékenyebbé.

Külön említést érdemel a Dynamics 365 Guides alkalmazás (lásd a második képen), amely a HoloLens 2-n használható útmutatók fejlesztését támogatja. A Microsoft csúcskategóriás MR (mixed reality) szemüvege a kevert valóságban segíti a vállalati együttműködést. Mostani frissítésének köszönhetően a felhasználók már saját vállalatukon kívüli vendégekkel is megoszthatják MR-tartalmaikat. Szintén újdonság, hogy a Dynamics 365 Remote Assist mobilapp friss változata már az iOS és az Android-alapú eszközök közötti képernyőmegosztással is hozzájárul a hatékonyabb együttműködéshez.

A Microsoft vállalatirányítási megoldásának kis- és középvállalatokra szabott változata, a Dynamics 365 Business Central mostantól még egyszerűbben használható, modern súgóablaka (Help Pane) ugyanis ott segíti az új képességekkel ismerkedő alkalmazottakat, ahol ez a leghasznosabb, a munkavégzés összefüggésein belül. A Help Pane nemcsak a betanuláshoz, hanem az új üzleti folyamatok bevezetéséhez szükséges időt is lerövidíti. A Microsoft Power Platformot is használó vállalatok a Business Central friss változatából már közvetlenül elindíthatják a Power Automate megoldást a munkafolyamatok automatizálásához, és mostantól a Business Centralból származó adatok a Microsoft Teams platformon zajló együttműködésben is egyszerűbben kezelhetők.

Riportolás és fejlesztés a szó erejével

Adatvezérelt üzleti megoldások gyors építését támogatja a Microsoft Power Platformja, amely a Power BI üzleti intelligenciája mellett a Power Automate folyamatautomatizáló, valamint a Power Apps és a Power Virtual Agents önkiszolgáló módon is használható alkalmazás- és chatbot-építő képességeit vonultatja fel. A szoftvercég a Dynamics 365-tel együtt évente két hullámban frissíti ezt a platformot is.

Mostantól a Power BI egyéni felhasználói is készíthetnek riportokat természetes nyelvi eszközök segítségével, és a OneDrive szolgáltatáson keresztül együttműködhetnek. Jelentéseken dolgozó csapatoknak a PowerPointtal és a Teamsszel kialakított integráció szolgál újabb képességekkel a Power BI friss változatában. Szervezeti szinten pedig automatikus aggregáció javítja a nagy adattal (big data) végzett munka élményét, adatvesztést gátló (DLP) házirendek erősítik az adatvédelmet, valamint a rendszergazdáknak is új megoldások adnak nagyobb rálátást az adatokkal dolgozó kollégák tevékenységére.

A Power Apps segítségével alkalmazásokat építő felhasználók munkáját a Dataverse azzal teszi hatékonyabbá, hogy fejlett AI modellek (például a GPT-3 és a PROSE) segítségével kóddá alakítja a természetes nyelven megfogalmazott fejlesztői szándékot. A Power Automate friss változata a Microsoft 365 bármely pontjáról könnyebben elérhető a robotizált folyamatautomatizáláshoz (RPA-hoz), és az Azure-ban is egyszerűbbé vált a gépek, valamint a felhasználói azonosítók és fiókok kezelése. A Power Virtual Agents többek között olyan fejlesztésekkel támogatja a chatbotok készítését, mint a kommentelés, a Power Apps portálokkal kialakított integráció, az adatvesztés megelőzése, valamint a robotok frissítésével összefüggő, proaktív üzenetküldés a Microsoft Teamsben. Az AI Builder új képességeivel pedig a felhasználók a strukturálatlan dokumentumokból - például szerződésekből és levelekből - nyerhetnek ki kulcsinformációkat, amelyeket a Power Automate segítségével automatizált munkafolyamatokban dolgozhatnak fel.

Termékcentrikus - például gyártó, szállítmányozó és kereskedő - vállalatok számára fejlesztett ERP rendszereket értékelő mágikus négyzetében (Magic Quadrant for Cloud ERP for Product-Centric Enterprises) a Gartner a piacvezetők közé sorolta a Microsoft Dynamics 365 megoldását. Az elemző szerint jövőre a termékközpontú vállalatok 60 százaléka már ilyen, szabványos képességekből modulárisan összerakható és átalakítható ERP platformot fog használni. Egy évre rá, 2024-ben pedig a vállalati SaaS alkalmazások 60 százaléka is hasonló felépítésű lesz, hogy az üzlet változó igényeihez gyorsan és rugalmasan illeszthető adat-, analitikai és műveleti szolgáltatásokat adjon a szervezeteknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.