Hirdetés
. Hirdetés

Ők képviselik Magyarországot az idei informatikai diákolimpiákon

|

Négy diák a nyáron Magdeburgban zajló Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI 2023), négy társuk pedig a Romanian Masters of Informatics (RMI) nemzetközi versenyen vehet részt.

Hirdetés

Véget ért a világ legrangosabb informatikai diákolimpiáinak kétnapos válogatóversenye az ELTE Informatikai Kar száznál több számítógépet rejtő számítógép laborjában. A válogatón legjobb eredményt elérő nyolc versenyző vesz részt az augusztus 28-ától Szegeden zajló Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI 2023). Négy diák a nyáron Magdeburgban zajló Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI 2023), négy társuk pedig a Romanian Masters of Informatics (RMI) nemzetközi versenyen vehet részt.

Április 27-28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának nagylaboratóriumában száznál is több számítógép előtt zajlott le az idei év kiemelt informatikai diákolimpiái, az IOI 2023 világverseny, illetve a közép-európai régió országaiban élő diákok számára szervezett CEOI 2023 válogatóversenye.

A kihíváson részt vevő középiskolás diákoknak ugyanolyan összetett algoritmikus gondolkodást igénylő feladatokat kellett minél nagyobb sikerrel megoldaniuk három fordulóban, amelyek majd a világversenyen és a közép-európai diákolimpián várják majd őket.

A válogatóverseny a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, dr. Horváth Gyula vezetésével, a társaság és az ELTE IK munkatársainak intenzív közreműködésével, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulhatott meg.

Hirdetés

Ezek a középiskolás diákok képviselik majd Magyarországot az idén augusztus 28. és szeptember 4. között Szegeden zajló Nemzetközi Informatikai Diákolimpián:
• Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium (Miskolc)
• Németh Márton Tamás, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja (Budapest)
• Czanik Pál, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
• Máté Lőrinc, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
• Fülöp Máté, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
• Tarján Bernát, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
• Németh Marcell, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely
• Vámosi Bendegúz Péter, Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen

A németországi Magdeburgban augusztus 13-19. között zajló Közép-európai Informatikai Diákolimpián részt vevő magyar diákcsapat tagjai:
• Molnár István Ádám, Földes Ferenc Gimnázium (Miskolc)
• Czanik Pál, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Budapest)
• Fülöp Máté, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
• Tarján Bernát, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

Az RMI - Romanian Masters of Informatics nemzetközi versenyen induló csapat tagjai:
• Németh Marcell, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,Szombathely
• Szilágyi Balázs, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
• Vámosi Bendegúz Péter, Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen
• Bata Zsombor, Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár

"A most lezárult válogatóversenyre csak sok éves felkészülés eredményeként juthattak el a legjobban teljesítő diákok. A Neumann Társaság az ELTE IK-val együttműködve évtizedek óta egy egymásra épülő rendszerben válogatja ki és készíti fel a legkiemelkedőbb tehetségeket, akik hazánkat képviselik a nemzetközi versenymezőnyben. Hálával tartozunk azoknak a tanár kollégáknak, szülőknek és segítőknek, akik évtizedek óta segítik a gyerekeknek megtalálni az utat a versenyprogramozás világába, s folyamatosan inspirálják és motiválják őket arra, hogy fejlődjenek" - mondta el Erdősné Dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke.

A 2023-as Neumann 120 emlékév kapcsán a Neumann Társaság egy dedikált honlapot indított, amely a www.neumann120.hu címen érhető el. Ezen az oldalon minden fontos információ megtalálható a 2023-as emlékév kapcsán zajló eseményekről (versenyek, pályázatok, kiállítások, díjátadók, konferenciák és emlékfaültetés), a Kaleidoszkóp menüpont alatt pedig Neumann János életéből fennmaradt vizuális emlékeket lehet böngészni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.