Hirdetés
. Hirdetés

OpenText World 2021 - Fenntartható tartalomfelhő

|

Védekezés és helyszínelés a felhőben.

Hirdetés

Az információ elérését, kezelését és védelmét minden eddiginél átfogóbb eszközkészlettel támogatja az OpenText Cloud Editions új, 21.4-es verziója. Felhőalapú tartalomkezelő platformját mostantól évente négyszer frissíti, jelentette be éves konferenciáján a kanadai szállító, amely kutatási-fejlesztési erőforrásait is átcsoportosítja, friss fenntarthatósági programjával pedig a klímasemlegességet célozza.

Gyorsan és visszafordíthatatlanul alakulnak át a munkavégzés modelljei, új hálózati végpontok jelennek meg és terjednek el környezetünkben, adataink egyre körmönfontabb és intenzívebb támadások célkeresztjébe kerülnek, miközben a fogyasztói magatartás folyamatosan fejlődik, a globális ellátási láncok pedig működésüket megakasztó zavarokkal küszködnek. Tapasztaljuk ráadásul, hogy mindezek a trendek a járványhelyzetben milyen mértékben felerősödtek. A vállalatoknak digitális működésre kell átállniuk, hogy sikeresek maradhassanak ebben a hálózatba kapcsolt, földrajzilag egyre elosztottabb és rohamosan változó világban.

Hirdetés

- Minél jobban alakítják át működésüket a technológia segítségével, a szervezetek annál eredményesebbek lesznek - mondta Mark J. Barrenechea, az OpenText vezérigazgatója a cég virtuális eseményként megtartott éves konferenciáján. - A Cloud Editions 21.4-es verziójával még hatékonyabb alkalmazásokat, a vezető üzleti szoftvermegoldásokkal kialakított, szorosabb integrációt adunk a vállalatoknak az információ egységes kezeléséhez, irányításához, hasznosításához és védelméhez, a további digitális átalakulás támogatásához.

Nyitó előadásában Barrenechea a Cloud Editions (CE) 21.4 újdonságai között kiemelte például az egységes tartalomkezelés alaptechnológiáit felvonultató Core Content integrációját a Salesforce, valamint a Microsoft Teams felhőalapú megoldásokkal, amellyel a felhasználók az értékesítés és az együttműködés tartalomközpontú folyamatait tehetik hatékonyabbá és biztonságosabbá, a törvényi megfelelés követelményeit is szem előtt tartva. A szintén most debütáló Business Network Managed Services segítségével pedig a vállalatok kereskedelmi partnereikkel építhetnek gyorsabban kapcsolatokat.

Okos tartalomszerkesztés, dinamikus testre szabás

A CE 21.4-es kiadásban az OpenText Content Cloud eszközkészlete az elosztott munkaerő, a hibrid munkavégzés támogatásához szükséges képességekkel bővült, amelyek vállalati szinten összekapcsolják és az üzleti alkalmazásokba integrálják az emberek és a rendszerek által naponta használt információkat. A Salesforce és a Microsoft 365 felhőalapú alkalmazásaival kialakított, varratmentes integráción túl az OpenText Core Content az ügykezelést támogató Core Case Management megoldással modellezi és összehangolja a bonyolult üzleti folyamatokat. További újdonság az OpenText Documentum összekapcsolása a Salesforce Sales és Service Cloud értékesítéstámogató és ügyfélszolgálati alkalmazásaival. Az Intelligent Capture az információkinyerés hatékonyságát és pontosságát gépi tanulással fokozó, újgenerációs Information Extraction Engine (IEE) motort kapott, és friss képességekkel gyarapodott a Magellan Risk Guard, az eSignature, valamint az eDiscovery is.

Rendszereket, embereket és dolgokat kapcsol össze az OpenText Business Network Cloud, amely az ellátási láncok digitalizálásával segíti a kereskedelmi partnerek közötti gyors és szabályozott, zökkenőmentes információcserét. A CE 21.4-es kiadásban ez a megoldás beépített, önkiszolgáló képességeket kapott, amelyekkel kis- és nagyvállalatok egyaránt könnyen építhetnek ki tartalomkapcsolatot üzleti partnereikkel a világ bármely pontján, a legjobb adatintegrációs, analitikai és megfelelési szolgáltatások mellett. Az Active Applications továbbfejlesztett funkcionalitásával szintén a külső beszállítókkal és adatforrásokkal történő integrációt és a törvényi megfelelést teszi könnyebbé, az OpenText IoT Platform áttervezett kezelőfelülete pedig a dolgok internetére csatlakozó eszközökről érkező információk áttekintését és kezelését teszi hatékonyabbá.

Az OpenText Experience Cloud intelligens tartalomkészítő és szerkesztő képességeivel a vállalatok az ügyfélút egészén átívelő, korszerű élményt alakíthatnak ki. A CE 21.4-es kiadásban még fejlettebb képességek szolgálják az ügyfélélmény célzott létrehozását és dinamikus személyre szabását az Experience CDP ügyféladatplatform, az Exstream és a TeamSite, valamint a Google Marketing Platform közötti szorosabb integrációval. Az OpenText Media Management friss funkcióival a tartalomalkotók még hatékonyabban ajánlhatnak tartalmakat célzott elhelyezésre a kommunikációs csatornákon, felületeken. . Az Exstream és a Notifications közötti integráció az elektronikus levelek tömeges kezelésével szintén a többcsatornás ügyfélelérést szolgálja.

Védekezés és helyszínelés a felhőben

Kiberfenyegetésekkel szembeni védelmüket erősíthetik a szervezetek az OpenText Security and Protection Cloud megoldásával, amely nemcsak a támadások megállításához és az adatvesztés elkerüléséhez, hanem a biztonsági események utáni helyreállításhoz is eszközöket ad. A CE 21.4-es kiadásában mutatkozik be a Digital Evidence Center, egy új felhőalapú alkalmazás, amely a médiafájlok és más digitális bizonyítékok központi gyűjtésével, elemzésével és tárolásával a bűnüldöző szerveket segíti az esetek gyorsabb felgöngyölítésében és lezárásában.

További újdonság, hogy a BrightCloud Threat Intelligence Service mostantól több mint ezer alkalmazásra kiterjedően szolgálja a vállalatokat a felhőalkalmazások osztályozásában és a rájuk vonatkozó házirendek kialakításában, valamint a hozzáférés szabályozásában, az alkalmazás neve, csoportja és a konkrét felhasználói cselekvés alapján. A megoldás emellett reputációs pontszámozással teszi könnyebbé a felhőalkalmazások adatbiztonsági kockázat és törvényi megfelelés szerinti megítélését. Az OpenText emellett bővítette a digitális helyszínelést és törvényszéki szakértői vizsgálatot támogató Endpoint Investigator és EnCase Forensic megoldások eszköztárát is.

Gyorsabban készíthetnek, szabhatnak testre és integrálhatnak alkalmazásokat a fejlesztők az OpenText Developer Cloud Information Management API szolgáltatásaival. A CE 21.4-es kiadásban az új API szolgáltatások első körben Észak-Amerikában lesznek elérhetők, fogyasztásalapú elszámolásra épülő modellben, azaz a fejlesztők csak a ténylegesen használt erőforrásokért fognak fizetni. A kanadai szállító átalakította fejlesztői weboldalát is, így az mostantól az OpenText termékek alkalmazásprogramozási interfészei (API-jai) mellett az új Developer Cloud szolgáltatásokhoz is egy helyen ad hozzáférést.

A november közepén megtartott konferencia előtt a Gartner mágikus négyzetében (2021 Magic Quadrant for Content Services Platforms) immár tizenhetedik egymást követő évben ismét a tartalomszolgáltatási platformok vezető szállítói közé sorolta az OpenTextet. Értékelésében a piacelemző rámutatott, hogy a szervezetek tartalomszolgáltatási portfóliójuk konszolidálására törekednek világszerte, és ehhez könnyen bevezethető, konfigurálható és használható, felhőalapú megoldásokat keresnek - a szállítók pedig SaaS képességeik kiterjesztésével válaszolnak erre a keresletre.

Felhő iránti elkötelezettségét az OpenText a szolgáltatásportfólió jelentős bővítésén felül további bejelentésekkel is megerősítette a konferencián. A szállító mostantól évente négy frissítést fog kiadni felhőalapú megoldásaihoz, és 2,2 milliárd dollárt fordít a legátfogóbb, integrált információkezelő felhő létrehozására. Másfél év múlva, mire a Cloud Editions 23.2-es kiadásához érkezik, a kutatási-fejlesztési keret több mint 80 százalékát már felhőre fogja költeni a cég.

Mark Barrenechea a felhőinnováció mellett a befogadás és a fenntarthatóság fontosságát is hangsúlyozta az OpenText ZERO Initiative programjának elindításával. A kezdeményezés egyik célja, hogy a szállító 2030-ra a felére csökkentse károsanyag-kibocsátását, 2040-re pedig klímasemlegessé váljon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.