Hirdetés
. Hirdetés

SAP - Adatszféra a felhőben

|

Valódi digitális átalakulásukhoz a vállalatoknak zökkenőmentesen hozzá kell férniük kritikusan fontos üzleti adataikhoz, függetlenül azok elhelyezkedésétől. A felhőalapú és a helyben bevezetett alkalmazások és rendszerek között elosztott, hibrid környezetekben azonban a szervezetek túl sok erőforrását köti le az adatok összegyűjtése, előkészítése és összekapcsolása, amin az SAP most bejelentett Datasphere megoldásával változtatna.

Hirdetés

A Datasphere az SAP Data Warehouse Cloud felhőalapú adattárházának új nemzedéke. A megoldás az adatintegráció, katalogizálás, szemantikai modellezés, adatraktározás, adategyesítés és adatvirtualizáció egységes felületével teszi könnyebbé az adatszakértőknek, hogy a kulcsfontosságú üzleti adatokat - a kontextus és az üzleti logika megőrzésével - skálázható módon juttassák el a szervezet megfelelő területeire.

Üzleti adatszövet

A március közepétől elérhető Datasphere az SAP Business Technology Platformra (BTP) épül, amely olyan erős, nagyvállalati szintű biztonsági képességeket vonultat fel, mint az adatbázisok védelme, titkosítása, valamint felügyelete és irányítása.

Új funkciói közé tartozik a katalogizálás, amely automatikusan felismeri, kezeli és szabályozza az adatokat, a szintén most megjelenő egyszerűsített adatreplikáció pedig valós időben követi az adatok folyamatos változásait. A továbbfejlesztett adatmodellezés megőrzi az adatok üzleti kontextusát az SAP alkalmazásokon belül. A szállító ezen felül további alkalmazásintegrációs képességek hozzáadását is tervezi, amelyek az SAP felhőalapú alkalmazásainak adatait és metaadatait fogják összekapcsolni az SAP Datasphere rendszerével.

Hirdetés

Az újgenerációs megoldás nyílt adat-ökoszisztémájával olyan technológiai alapot ad a vállalatoknak, amelyen létrehozhatják üzleti adatszövetüket. A Datasphere adatmenedzsment architektúráján ugyanis egyszerűbbé válik az integrált, szemantikai szempontból gazdag adatréteg kialakítása, amely az alatta elterülő, változatos adatkörnyezetet átfogva zökkenőmentes és rugalmasan skálázható hozzáférést ad az adatokhoz, azok duplikálása nélkül. Modellje nem az adatok kiragadására és áthelyezésére, egyszerű mozgatására, hanem azok összekapcsolására épül, amihez az adatokat és a metaadatokat használja.

Üzleti adatszövetében minden szervezet jelentőségteljes adatokkal láthatja el összes adatfogyasztóját, mivel azok üzleti kontextusa és logikája érintetlen marad, mondta a szállító. A vállalatoknak pontos, ugyanakkor gyorsan elérhető és az üzleti oldal számára érthető kifejezésekkel leírható adatokra van szükségük, és ezzel a megközelítéssel az adatszakemberek az üzleti szemantika által biztosított egyértelműséget az összes felhasználási esetre kiterjeszthetik. A szervezetek így gyorsabban készíthetnek intelligens adatalkalmazásokat és indíthatnak új analitikai, tervezési projekteket, adatkészleteikből hamarabb nyerhetnek üzleti értéket.

Nyílt adat-ökoszisztéma

Datasphere megoldása mellett az SAP új stratégiai partnereket is bejelentett. Az adattechnológiák és a mesterséges intelligencia területén élenjáró Collibra, Confluent, Databricks és DataRobot az üzleti adatszövet alapvető fontosságú alkotóelemeit szállítja, ezért a velük kialakított együttműködésnek köszönhetően tovább bővülhetnek az SAP Datasphere képességei, és a megoldás az átjárható adatstratégia új iparági szabványává válhat, mondta a szállító.

A partnerek mindegyike egyedi erősségeivel gazdagítja ezt a nyílt adat-ökoszisztémát. A Databricks ügyfelei például Data Lakehouse platformjukat integrálhatják az SAP Datasphere megoldásával bármely felhőplatformon. A Collibra és az SAP hozzálát adatkatalógusainak integrálásához, így a szervezetek átfogóvá és jövőbiztossá tehetik adatirányítási, -védelmi és megfelelési kezdeményezéseiket. A Confluent a várakozások szerint adat-streaming platformját kapcsolja össze az SAP megoldásával, a vállalatok ezáltal mozgásban lévő adataikhoz is valós időben hozzáférhetnek, és azokat összeköthetik üzleti alkalmazásaikkal az egész szervezetben. Végül a DataRobot lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy multimodális gépi tanulási képességeket használjanak az SAP Datasphere mellett, és az eredményeket közvetlenül beillesszék üzleti adatszövetükbe.

Ha az újgenerációs megoldásra váltanának, akkor az SAP Data Warehouse Cloud felhasználóinak nem kell további lépéseket tenniük vagy migrálniuk, az SAP Datasphere képességeihez ugyanis azonnal hozzáférnek meglévő termékkörnyezetükben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.