Hirdetés
. Hirdetés

SAP Sapphire 2023 - Üzleti AI és a zöld főkönyv

|

Felelősségteljesen használható mesterséges intelligenciát épít üzleti alkalmazásaiba, jelentette be az SAP. A szoftvercég éves konferenciáján az ellátási lánc rugalmasságát és ellenálló képességét erősítő, iparág-specifikus megoldások mellett bemutatkozott a vállalati szénlábnyom nyilvántartásához készült könyvelési rendszer is.

Hirdetés

Most bejelentett fejlesztéseivel a vállalatok a felhőben fejleszthetik tovább üzleti modelljeiket, a fenntarthatóságot működésük középpontjába állíthatják, és növelhetik agilitásukat, ami a folyamatosan változó gazdasági környezetben sikerességük egyik előfeltétele, emelte ki a szoftvercég.

- A geopolitikai feszültségekkel, ellátási problémákkal és munkaerőhiánnyal, valamint új szabályozásokkal terhelt üzleti környezetben ügyfeleink világszerte olyan megoldásokat várnak tőlünk, amelyekkel a legsürgetőbb kihívásokat is megválaszolhatják - mondta Christian Klein, az SAP vezérigazgatója a májusban Orlandóban megtartott Sapphire 2023 nyitó előadásában. - Konferenciánkon bemutatkozó újításainkat felelősséggel fejlesztett technológiánkra, valamint több évtizedes iparági és folyamatkezelő szakértelmünkre építettük, hogy a vállalatokat most és a jövőben is sikeres működéshez segítsük.

Munkára termett mesterséges intelligencia

Üzleti alkalmazásra készült mesterséges intelligenciája megfelel a felelősségteljes AI legszigorúbb iparági követelményeinek, hangsúlyozta a szoftvercég. Működése átlátható, így a szervezetek megérthetik, miként jut következtetésekre és készít ajánlásokat, tiszteletben tartja az érzékeny adatok sérthetetlenségét, valamint segít az előítéletesség, az elfogultság és egyéb torzítások elkerülésében. Az SAP Business AI mostantól még fejlettebb képességekkel segíti az üzlet szempontjából kritikus fontosságú problémák megoldását a munkafolyamatokon belül - beleértve az ügyfélkapcsolatok személyre szabását, a beszerzés, illetve a toborzás és a tehetségfejlesztés hatékonyságának növelését.

Felhőalapú ERP megoldásait a szoftvercég például olyan AI-képességekkel bővítette, amelyekkel a felhasználók jobban ráláthatnak a folyamatokra és a fejleményekre, könnyebben előrejelezhetik és kezelhetik a változásokat a különböző vállalati területeken. Az SAP Business AI segítségével a pénzügyi csapatok azonnal észlelik a vásárlói hangulat változásait, így hatékonyabban ellenőrizhetik a költségek alakulását, és csökkenthetik a kockázatokat. Az intelligens beszedési megoldással - amely már elérhető az S/4HANA Cloud szolgáltatásai között - a késedelmes fizetés kockázatait is előrejelezhetik, így pontosabban meghatározhatják, hogy mely ügyfeleknek szükséges előbb emlékeztetőt küldeni. Az év hátralevő részében pedig elérhetővé válik a bonyolult értékesítési megrendelések dokumentumait automatikusan elkészítő AI-képesség is, így a kézi rendelésbevitel és feldolgozás terhe alól mentesülő értékesítők még több időt fordíthatnak ügyfélkapcsolataik ápolására.

Az SAP Business AI az ellátási lánc rugalmasságát és ellenálló képességét is erősíti a gyorsan változó igények pontosabb előrejelzésével és hatékonyabb megválaszolásával. Extended Warehouse Management alkalmazását a szoftvercég például intelligens besoroló funkcióval bővítette, amely a termékek tulajdonságai, valamint a kereslet és a prognózisok alapján javaslatokat ad a raktárszervezés, a készletezés és a feltöltés optimalizáláshoz. Generatív mesterséges intelligenciával erősít az SAP Transportation Management alkalmazása. Új funkciójával, amely az AI képességeit a szoftvercég dokumentumkezelő megoldásával ötvözi, az autóipar és a gyártóipar szereplői növelhetik majd a fuvarrendelési szállítások pontosságát, várhatóan az idei év negyedik negyedétől.

Hirdetés

Hasonló, intelligens funkciókkal gyarapodik többek között az SAP Business Network, Customer Experience, SuccessFactors és Signavio Process Manager megoldása is. A szoftvercég bejelentette továbbá, hogy SuccessFactors megoldásait integrálja a Microsoft 365 Copilot és a Copilot in Viva Learning intelligens "másodpilótájával", valamint a Microsoft Azure OpenAI szolgáltatásával, hogy hozzáférjenek a természetes nyelvet elemző és generáló, nagy nyelvi modellekhez. A megoldások és technológiák összekapcsolásával a szervezetek a munkavállalók bevonzását, elkötelezettségük erősítését és képzettségük naprakészen tartását gazdagíthatják majd új felhasználói élményekkel.

A szénlábnyom számszerűsítése

A gyorsan változó szabályozási követelmények és a fenntartható működést mindinkább számon kérő piaci elvárások miatt a vállalatoknak olyan rendszerre lesz szükségük a széndioxid-kibocsátás kimutatásához, amellyel ugyanolyan ellenőrizhető, átlátható és pontos nyilvántartást vezethetnek, mint a pénzügyi adatok könyvelésével. Most bejelentett zöld főkönyvével a szoftvercég pontosan ezt célozza, becslések helyett ténylegesen mért és kalkulált adatokhoz juttatja a szervezeteket környezeti hatásuk megbízható kezeléséhez és jelentéséhez.

Az SAP Sustainability Footprint Management frissítéseként megjelenő megoldással a felhasználók a vállalat, az értéklánc és az egyes termékek szintjén keletkező kibocsátások teljes körét kiszámíthatják és kezelhetik. Mellette az SAP bemutatta Sustainability Data Exchange alkalmazását is, amellyel a vállalatok a partnerekkel és a beszállítókkal is biztonságosan cserélhetnek szabványosított fenntarthatósági adatokat az ellátási láncok gyorsabb szénmentesítéséhez. A zöld főkönyv a tervek szerint a RISE with SAP és a GROW with SAP megoldásokban is elérhető lesz.

Számos további fejlesztéssel is frissítette az SAP termékkínálatának több területét. Az évente mintegy 4,5 billió dollár összértékű kereskedelmet bonyolító B2B együttműködési platformját például a Business Network for Industry szolgáltatással bővítette, amellyel a hálózatba kapcsolt ellátási láncok rugalmasságát és állóképességét növelhetik a különböző szektorok szereplői.

Az SAP Business Technology Platformon bevezetett innovációk pedig az üzleti folyamatok optimalizálását és nagyvállalati szintű automatizálását gyorsítják fel. A Signavio új képességeivel felhasználók ehhez napok helyett akár órák alatt kiértékelhetik folyamataikat. Az Integration Suite frissítéseivel a szervezetek a különböző szállítóktól származó rendszereken átívelő folyamataikat kapcsolhatják össze a helyi, házon belüli környezetekben és a felhőkben. Az SAP Build low-code fejlesztőeszközben megjelenő, új eseményintegrációs képességekkel pedig az üzleti felhasználók is indíthatnak az összes üzleti folyamatot érintő automatizációkat.

Nem utolsósorban a szoftvercég bejelentette, hogy üzleti technológiai platformján futó SAP Datasphere adatszolgáltatását összekapcsolta a Google adatfelhőjével. A szervezetek így végponttól végpontig érő, nyílt adatfelhőt hozhatnak létre a vállalati környezetből származó adatok egyesítéséhez és az értékes üzleti információk gyorsabb kinyeréséhez.

Az IBM Watson képességeit építi megoldásaiba az SAP

Konferenciája előtt két héttel a szoftvercég bejelentette, hogy felhőalapú megoldásaihoz egységes belépési pontként szolgáló SAP Start weboldalán elérhető digitális asszisztensébe beépíti az IBM Watson mesterséges intelligenciáját.

Az SAP Start segítségével a felhasználók az SAP és az S/4HANA Cloud kínálatában kereshetnek, indíthatnak el és használhatnak alkalmazásokat. Az IBM adatvédelmi elvek szerint, megbízhatóan és transzparensen működő mesterséges intelligenciájával a kezelőfelület természetes nyelvi és prediktív képességeket kap a felhasználói hatékonyság növeléséhez. Intelligens funkcionalitásával a digitális asszisztens az SAP megoldások széles körében segíti majd a vállalati vezetők és alkalmazottak kérdéseinek megválaszolását a döntéshozás pontjain, továbbá rutinszerű feladataik automatizálását is megkönnyíti. Az IBM technológiája például már jelenleg is elérhető az SAP Concur TripIt mobil alkalmazásában, amelynek közel 13 millió felhasználóját időjárási információkkal és fenntartható megoldások ajánlásával segíti az üzleti utak szervezésében és lebonyolításában.

Az SAP és az IBM emellett a generatív mesterséges intelligencia és a nagy nyelvi modellek területén is együttműködik, hogy az SAP üzletkritikus alkalmazáscsomagjára épülő, folyamatos és következetes gépi tanulási és automatizációs képességeket szállítson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.