Hirdetés
. Hirdetés

SAP TechEd 2021 - Mindenkiből lehet fejlesztő

|

Kevés kódírást követelő fejlesztőeszközökkel bővítette technológiai platformját az SAP, amelyekhez beágyazott mesterséges intelligencia és ingyenes oktatóanyag tartozik.

Hirdetés

A szoftvercég technológiai konferenciáján az S/4HANA Cloud újabb magánkiadása is bemutatkozott, amellyel a vállalatok a felhőalapú ERP megoldást saját adatközpontjukba vihetik.

A járványhelyzetben világszerte felgyorsult a szervezetek digitális átalakulása, az informatika területét korábbról jellemző szakemberhiány így még fájdalmasabb tünetként jelentkezik. A vállalatoknak idén 1,4 millió hivatásos fejlesztővel többre lett volna szükségük, mint ahányat teljes munkaidőben foglalkoztathattak, de a hiányzó létszám 2025-re eléri a 4 millió főt, figyelmeztet friss előrejelzésében (Quantifying the Worldwide Shortage of Full-Time Developers) az IDC. Virtuális eseményként megtartott TechEd 2021 technológiai konferenciáján az SAP új fejlesztőeszközöket, integrációkat, beépített AI-képességeket és oktatóprogramokat jelentett be, amelyekkel a szervezetek elkerülhetik, hogy a szakemberhiány a további transzformáció akadályává váljon.

Hirdetés

- Ügyfeleink és partnereink számára egyaránt a felhő a jövő - mondta Jürgen Müller, az SAP technológiai igazgatója a konferencia nyitó előadásában -, a felhőbe lépéshez szükséges tudás és képesség azonban nem áll mindig rendelkezésre, fejlesztése és bővítése nehézségekbe ütközik. Most bejelentett megoldásainkkal ezért nemcsak a polgári fejlesztők kezébe adunk hatékony eszközöket, hanem a hivatásos fejlesztőket is támogatjuk szaktudásuk folyamatos gyarapításában, hogy ügyfeleink már ma újító munkával, innovációval alapozhassák meg holnapi sikereiket.

Folyamatautomatizáló AI

Idén februárban vásárolta fel az SAP az AppGyver professzionális színvonalú no-code platformot, amelyen a felhasználók kódírás nélkül, percek alatt készíthetnek mobil és webes alkalmazásokat. Az AppGyver szolgáltatás mostantól általánosan elérhető az SAP Business Technology Platformon (BTP), így a hivatásos és a polgári fejlesztők (citizen developerek, vagyis az üzleti felhasználók) egységes low-code/no-code környezetben készíthetnek új alkalmazásokat, fejleszthetik tovább a meglévő appokat, illetve automatizálhatják az összetett feladatok elvégzését. Mindehhez az SAP Business Application Studio low-code fejlesztőkörnyezetét is új képességekkel bővítette, és előzetes változatában bemutatta Process Automation folyamatautomatizáló megoldását. A felhasználók szélesebb körében hozzáférhető, új eszközök által a szervezetek még több technológiai tehetséget vonhatnak be a fejlesztés folyamatába, függetlenül attól, hogy az alkalmazottak a hagyományos értelemben vett IT csapatban, vagy azon kívül, más üzleti területeken dolgoznak, emelte ki a szoftvercég.

Az SAP Integration Suite - a BTP üzleti technológiai platform integrációs rétegének - legfrissebb kiadása újabb, SAP API Business Hubon elérhető, használatra kész integrációs tartalommal és adapterekkel érkezik, amelyekkel a vállalatok a szoftvercégtől, illetve más szállítóktól származó alkalmazásaikat kapcsolhatják össze. Az SAP Integration Suite várhatóan még 2021-ben elérhetővé válik a Google Cloud Platform is. A szoftvercég az SAP HANA Cloud platformot is újabb, dinamikus bővítést támogató képességekkel frissítette, amelyekkel a szervezetek munkaterheléseiket a házon belüli rendszerekből valós időben a felhőbe mozgathatják. Új megoldások teszik könnyebbé a házon belül bevezetett SAP Business Warehouse adattárház rendszerek migrálását is SAP Data Warehouse Cloud felhőalapú megoldásra, és bővültek az SAP S/4HANA Cloud lokalizációs lehetőségei is, amire még visszatérünk.

Az új fejlesztéseknél fogva a vállalatok agilis módon, egyszerűbben és gyorsabban integrálhatják és bővíthetik a működésüket támogató informatikai környezetet moduláris megoldásokkal, amelyekkel jobban válaszolhatnak a konkrét üzleti kihívásokra, mondta a szoftvercég. A HANA Cloud és az Integration Suite mostantól megtalálható az SAP BTP hivatásos fejlesztők számára hozzáférhető, ingyenes rétegében. A konferencia közönsége emellett láthatta az SAP Fiori tervezőrendszer új, Horizon fantázianevű vizuális témájának előzetesét is.

Fejlesztői és felhasználói hatékonyságot növelő, beépített mesterséges intelligenciáját (AI) is újabb képességekkel ruházta fel a szállító. Az SAP Conversational AI szolgáltatással a vállalatok például még egyszerűbben készíthetnek és monitorozhatnak chatbotokat, azaz természetes nyelven kommunikáló szoftverrobotokat, amelyekkel különböző munkafolyamatokat automatizálhatnak. A szoftvercég hamarosan elindítja Personalized Recommendation szolgáltatását is, amely új neurális hálózatra épülő ajánlómotorként rendkívül nagy mértékű személyre szabást tesz lehetővé az üzleti alkalmazások és helyzetek széles körében. Az SAP számos terméke és szolgáltatása már jelenleg is használja az AI képességeit például a vállalatközi dokumentumegyeztetés automatizálására, a dokumentumokban szereplő adatok kinyerésére és feldolgozására, munkafolyamatokon belüli intézkedésjavaslásra, valamint oktatóanyagok és más tartalmak ajánlására.

Teljesen új megjelenést kapott az SAP Learning weboldala, ahol egyszerű, intuitív kezelőfelületen a profi és a polgári fejlesztők is könnyen megtalálják - és ingyenesen elérik - az ismeretanyagot, amelynek elsajátításával tovább- vagy átképezhetik magukat a digitális innováció kulcsfontosságú területein. Szakértők által vezetett szekció előadásoktól és gyakorlati képzésektől kezdve mikrotanulási videókig változatos formátumú tartalmak segítik a tudás bővítését a honlapon keresztül. Az SAP emellett középiskolai AI tananyagot készített, és egy programot is bejelentett, amelyben egyetemeknek és professzoroknak ad hozzáférést felhőalapú megoldásaihoz.

S/4HANA Cloud saját adatközpontból

Technológiai konferenciáján mutatta be az SAP az S/4HANA Cloud magánkiadását is, amelyet az vállalatok saját adatközpontjukban vezethetnek be. További újdonság, hogy a RISE with SAP szolgáltatáspaletta részeként megjelenő magánkiadás mostantól a Dell Technologies APEX szolgáltatásként használható infrastruktúráján is elérhető, a vállalatok így a világ még több piacán hozzáférnek a szoftvercég megoldásaihoz ebben a felhőalapú működési modellben.

A RISE with SAP egy kulcsrakész, magánfelhő-alapú vállalatirányítási rendszer, amellyel a vállalatok csökkenthetik a felhőmigrációt, és általában a bevezetést kísérő kockázatokat, így felszabaduló, értékes erőforrásaikat az SAP S/4HANA-ban meglévő csúcstechnológiás képességek és üzleti folyamatok kiaknázására csoportosíthatják át. A most bejelentett magánkiadás - amelyet a vállalatok kolokációs szolgáltatójuk adatközpontjában is bevezethetnek - előfizetéses modellben a nyilvános felhőben elérhető megoldásokéhoz hasonló gazdaságosságot kínál mindazoknak, akik adatbiztonsági vagy geopolitikai megfontolásból, illetve a válaszidők rövidítéséhez saját adatközpontjukban futtatnák alkalmazásaikat, vagy egyszerűen nem férnek hozzá a vezető, hiperméretű nyilvános felhők szolgáltatásaihoz.

Számukra a RISE with SAP S/4HANA Cloud, private edition, customer data center option menedzselt szolgáltatásokat, szoftvert és hardver infrastruktúrát is magában foglaló, as-a-service modellben használható magánfelhőt kínál az üzleti szoftverek rendkívül egyszerű bevezetéséhez és magas rendelkezésre állású futtatásához, miközben az adatok teljes életútjuk során a felhasználó adatközpontjában maradnak. Nemcsak a bevezetést gyorsítja, hanem az üzleti követelmények teljesítését is egyszerűbbé teszi, hogy az SAP és a Dell Technologies szolgáltatásaira a vállalatok egyetlen szerződéssel fizethetnek elő. Az értékesítést a szoftvercég végzi, a Dell Technologies pedig a szükséges infrastruktúrát szállítja, telepíti, monitorozza és menedzseli az ügyfelek adatközpontjaiban kialakított, biztonságos környezetben. A Dell Technologies APEX szolgáltatásaival továbbővült az S/4HANA Cloud saját adatközpontban bevezethető magánkiadásához választható infrastruktúrák palettája, amelyen a Lenovo TruScale és a HPE GreenLake szolgáltatásai is szerepelnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.