Hirdetés
. Hirdetés

Software AG - Folyamatfitnesz digitalizációhoz

|

Automatizálással gyorsíthatják digitális átalakulásukat a vállalatok az új szoftverképességek révén, amelyeket conXion '21 konferenciáján jelentett be a Software AG.

Hirdetés

Az ARIS folyamatbányászó eszköztára okfeltárással, változatkezeléssel és automatikus tartalomfordítással gyarapodott, a friss webMethods DataHub adatelérése pedig közel valós idejű analitikához és döntéshozáshoz segíti a hálózatba kapcsolt üzletet.

Amikor a gyors, mégis eredményes változtatás, rugalmas és sikeres alkalmazkodás képessége olyan létfontosságú az üzlet jövője szempontjából, mint napjainkban, akkor semmi sem lehet fontosabb annál, mint hogy gondoskodjunk róla, időnk minden percét a lehető leghatékonyabban használjuk fel - mondta dr. Stefan Sigg, a Software AG vezető termékigazgatója a cég októberben megtartott conXion '21 konferenciáján. - Más szóval nem csupán a folyamatok működését biztosítjuk, hanem megoldást találunk a feladatok automatizálására is, amelyek elvégzése egyébként lassítaná futásukat, hátráltatná az eredmények elérését.

Hirdetés

ARIS platformján a Software AG ehhez több új funkciót is bejelentett, amelyekkel a vállalatok stratégiai és műveleti szinten is automatizálhatják digitális átalakulásuk menedzselését. A platform legfrissebb folyamatbányászati (process mining) képességeivel a szervezetek például mélyebben feltárhatják és jobban megérthetik folyamataik működését, így könnyebben azonosíthatják a kiváltó okokat is, amelyek lassítják futásukat. Az ARIS emellett automatizációs eszközökkel is bővült, amelyek a multinacionális vállalatokon belül meglévő kulturális és nyelvi különbségek áthidalásával segítik a változtatások gyorsabb megtervezését és keresztülvitelét a globális méretű szervezetekben.

Integrációs és mikroszolgáltatásaival, valamint API platformjával a webMethods legfrissebb verziója pedig olyan képességeket ad az ügyfeleknek és a partnereknek - közöttük a Software AG megoldásait Magyarországon kizárólagosan képviselő NTT DATA Business Solutions csapatának -, amelyek gyorsabb adateléréssel támogatják a hálózatba kapcsolt üzlet automatizálását. A platform újdonságai között megjelenő DataHub fejlesztői portál és menedzselt fájlátviteli eszközkészlet a több száz csatlakozóval és integrációs recepttel együtt szintén az egyszerűbb és gyorsabb automatizálásban segíti a vállalatokat.

Oknyomozó folyamatbányászat

Az ARIS platform új Root Cause Miner folyamatbányászó eszközével a vállalatok például jobban megérthetik, hogy a folyamatokat lassító, szűk keresztmetszetek pontosan miért és hogyan alakulnak ki. A kiváltó okok megismerése pedig minden, átalakítást célzó kezdeményezés első, alapvető lépése. A folyamatokat, amelyek a sikeres átalakítás eredményeként kategóriájukban a legjobbnak minősülnek, az ARIS felhasználói egy szintén most bemutatott exportáló eszközzel vállalati szinten is azonnal megoszthatják és újrahasznosíthatják, a folyamatokat ugyanis egy központi tárba (repositoryba) vihetik át. Az új változatkezelő pedig a mesterséges intelligenciával felruházott, automatizált fordítóeszközökkel együtt ezt az együttműködést országhatárokon, régiókon át is hatékonnyá teszi a nemzetközi szervezeteknél.

Említett képességei mellett az ARIS üzletifolyamat-elemző palettája, egészen pontosan a megoldás portálja új nyitóoldallal és alkalmazásindítóval is frissült, a platform adatbányászati eszköztárában mostantól a megfelelés-ellenőrzés is elérhető minden kiadásban, valamint Java Database Connectivity (JDBC) vonalon tovább bővült az adatkapcsolati lehetőségek köre is. Az ARIS Business Process Analysis és ARIS Process Mining megoldásokhoz elérhető, szintén új wM.io csatlakozó (connector) több mint 300 különféle rendszerhez biztosít adatkapcsolatot.

Total Economic Impact tanulmányában, amelyben a Software AG megbízásából elemezte az ARIS teljes üzleti hatását, a Forrester Consulting megállapította, hogy a platformot bevezető vállalatok három év távlatában beruházásuk 301 százalékos megtérülésére (ROI) számíthatnak, és közel 8 millió dollárral növelhetik eredményüket, miközben a folyamatelemzés költségeit negyedével (25 százalék) csökkenthetik, a folyamatbevezetés sebességét pedig mintegy 40 százalékkal pörgethetik fel.

- A járványhelyzetben hirtelen megváltozó körülményekre válaszolva a vállalatok felgyorsították digitális átalakulásukat, többek között a távmunka támogatására és a folyamatok automatizálására irányuló projektjeiket is - mondta Stefan Sigg. - A transzformációs törekvések támogatásához és a változások kezeléséhez a megfelelő eszközöket beszerző szervezetek házon belül és a piaci versenyben is sokkal rövidebb idő alatt sokkal nagyobb eredményeket érnek el. A folyamatbányászat eszközeivel segített üzletfolytonosság-tervezés és hatékonyságoptimalizálás egyértelműen üzletkritikusnak bizonyult, ezért ARIS platformunk új képességeivel is ügyfeleink transzformációs folyamatát támogatjuk.

A hálózatba kapcsolt vállalat automatizálása

Mostantól a webMethods felhasználói még gyorsabban hozhatnak üzleti döntéseket, mert a kialakított integrációs kapcsolatokon keresztül áramló adataikat közel valós időben elemezhetik, és emellett az API-k (alkalmazásprogramozási felületek) kezelését is automatizálhatják, programozhatóan építhetik tovább, mondta a Software AG.

- Napjainkban a vállalatok mindinkább hálózatba kapcsolt üzletté alakulnak át, akár szabad akaratukból haladnak előre a transzformáció útján, akár a szükségszerűség tereli őket ebbe az irányba - fejtette ki Stefan Sigg. - Az átalakulás bonyolultsága azonban mindig komoly és valódi kihívás számukra. A webMethods képességeivel könnyebbé tesszük a kihívások megválaszolását, hogy a szervezetek a digitális transzformáció céljára, az üzleti innovációra és a nagyszerű ügyfélélmény biztosítására összpontosíthassanak.

A platform legfrissebb kiadásának egyik legnagyobb újdonsága a webMethods DataHub. Segítségével a vállalatok közel valós időben elemezhetik a kialakított integrációs kapcsolatokon áramló adatokat, méghozzá az általuk választott analitikai és üzletintelligencia-megoldásokkal, többek között a Microsoft Power BI és a Tableau eszközeivel. A webMethods DataHub feleslegessé teszi az adatok kötegelt letöltését, ami bonyolult IT-jóváhagyással és kódolással jár, így sokkal gyorsabban szolgáltat adatokat az elemzéshez.

Ugyancsak a konferencián jelentette be a Software AG, hogy menedzselt fájlátvitellel (MFT) bővítette a webMethods.io iPaaS (integration platform as a service) megoldásának meglévő integrációs, B2B, API és IoT képességeit. Az új, könnyűsúlyú és beágyazható webMethods Developer Portal segítségével a vállalatok saját arculatukat tükröző API piactereket hozhatnak létre fejlesztőik számára. A portál ún. headless, azaz back-end képességek teljes tárházával támogatja és teszi egyszerűvé az automatizálást, továbbá könnyen áttekinthető műszerfalakkal és intuitív testre szabással is segíti a fejlesztők együttműködését.

A szintén új Connector Development Programon keresztül a független szoftverfejlesztő (ISV) és eredeti eszközgyártó (OEM) partnerek a Software AG-vel közösen építhetnek, tesztelhetnek, tanúsíthatnak és tehetnek közzé konnektorokat a webMethods.io platformhoz. Együttműködésük nyomán a platformot használó vállalatok várhatóan még több, igény szerint választható csatlakozóhoz férnek majd hozzá, és a házon belüli fejlesztőcsapatok további terhelése nélkül is felgyorsíthatják integrációs folyamataikat. A Software AG tervei szerint a program olyan közösséget, konnektorfejlesztő ökoszisztémát hív életre, amely még inkább kiszélesíti a már elérhető, több száz csatlakozó és integrációs recept választékát.

Nem sokkal a conXion '21 konferenciát és a webMethods új verziójának bejelentése után a Gartner mágikus négyzetében (2021 Magic Quadrant for API Management) immár negyedik egymást követő évben ismét az API-menedzsment megoldások vezető szállítói közé sorolta a Software AG-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.