Hirdetés
. Hirdetés

Teljes IT-biztonsági és mentési megoldás minden méretre

|

Az Acronis az év elején nyitott új adatközpontot Budapesten. Az Acronis Cyber Cloud a kibervédelmi megoldások teljes skáláját teszi elérhetővé a szolgáltatóknak, amelyre új szolgáltatásokat építhetnek, miközben gyorsabb hozzáférést, állandó adatelérhetőséget és adatszuverenitást biztosíthatnak ügyfeleik számára.

Hirdetés

Az Acronis Cyber Cloud adatközpontok globális hálózata néhány kelet-európai várost is magában foglal, köztük Varsót, Prágát, Tallinnt és Rigát. Az új budapesti adatközponttal a szolgáltatók országon belüli helyszínen tárolhatják partnereik kritikus üzleti adatait. A helyi szolgáltatók által biztosított adatkezelés és az Acronis Cyber Protect Cloud platformon keresztül elérhető menedzselt felhő- és kibervédelmi megoldások teljes skálájának kombinálása mindenki számára előnyt jelent.

"Az Acronis elkötelezetten dolgozik azon, hogy szolgáltatásait világszerte elérhetővé tegye, ez pedig egy újabb lépés azon célunk felé, hogy minden partnerünknek a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk termékeink használata közben" - nyilatkozta Artur Cyganek, az Acronis kelet-európai regionális igazgatója. "Örömünkre szolgál, hogy magyar ügyfeleinknek a lehető legjobb kibervédelmet nyújthatjuk, méghozzá méghozzá hihetetlen sebességgel."

Az ünnepélyes megnyitót követően az Acronis magyarországi disztribútorát a RelNet Technológia Kft.-t Orosz Nándor projekt- és szolgáltatásigazgató és Veréb Stella, az Acronis-ért felelős termékmenedzser képviselte, ők válaszoltak feltett kérdéseinkre.

Computerworld: Miért előnyös a magyar piac számára az Acronis budapesti adatközpontja?
RelNet: Az Acronis, mint elismert felhős IT-biztonsági és mentés szolgáltató, magyarországi adatközpontba telepítette felhőjének egyik fizikai lábát. Ennek előnye, hogy ügyfeleink számára elsődleges, lokális adatközpontként tud funkcionálni, aminek további mentése a felhőben történik. Így nagyon gyors és nagyon magas rendelkezésre állást biztosít, ami az ügyfél számára hozzáadott érték. Mivel az Acronis már megtette a beruházást, így az ügyfélnek már nem kell, ezért tisztán havidíjban igénybe vehetők a szolgáltatások.

Hirdetés

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni a budapesti elhelyezés fontosságát. A kormányzat és közigazgatás számára fontos szabályozásokat az 50-es törvény tartalmazza, ez pár tekintetben szigorúbb, mint a GDPR, például egyes adatok nem hagyhatják el Magyarország területét. Így a közigazgatási szervezetek számára is megfelelő az Acronis megoldása (mentés és Disaster Recovery területen is).

Minden, Európai Unión belüli piaci szereplő számára betartandó a GDPR, amelynek két lényeges pontja:
▪ A pénzügyi szektorra vonatkozó szabályok kikötik, hogy az EU-n belül kell tartani az adatokat.
▪ Mivel nem csak infrastruktúra mentés történik, hanem kifejezett adatmentés is, ezért hozzáadott érték az EU-n belüli adatközpont.

A pénzügyi szektorra vonatkozó előírások kötelezik őket Disaster Recovery megoldás kiépítésére és rendszeres tesztelésére.

CW: A RelNet gyártói portfóliójába milyen integrált kibervédelmi megoldások tartoznak?
RelNet: Vállalatunk, mint értéknövelt disztribútor, fókuszáltan tartja a portfólióját, IT-biztonsági megoldásokra és hálózatra koncentrál. Ezen belül az Acronis gyártói megoldás egyedi, mert integrált IT-biztonsági és mentési megoldás.
Az utóbbi idők, sajnos sikeres ransomware támadásai jó nevű, a piacon régóta működő cégek hírnevét is megtépázták. Az Acronis megoldása alapáron, felár nélkül tartalmazza a ransomware elleni védelmi funkciót. Ezen felül további megerősített biztonsági, management, mentési és DR-megoldások állnak rendelkezésre. Még az O365-öt használó szervezeteknek is előnyösek a biztonsággal integrált csomagok, mint például felhős e-mailvédelem, ami a leggyakoribb támadási vektort a szervezeten kívül tartja.
Továbbá az Acronis multiplatform támogatással rendelkezik Windows, Linux, Apple (Mac, IOS) rendszerekre is.

CW: Milyen előnyöket és lehetőségeket nyújtanak ezen szolgáltatáscsomagok?
RelNet: Az Acronis megoldása teljes IT-biztonsági és mentési megoldást nyújt, amely funkciókat egyébként 4-6 gyártótól kellene összeszedni és integrálni. Így nemcsak licencoldalon mutatható ki megtakarítás, hanem az üzemeltetés is hatékonyabb élőmunka felhasználással történhet.

CW: Kiknek érdemes igénybe venni ezeket a megoldásokat?
RelNet: A gazdálkodó szervezetek üzletmenete egyre jobban támaszkodik a kiszolgáló IT-környezetre. Azon szervezetek - legyenek akár kis-, közép-, vagy nagyvállalatok - akik már azonosították, hogy mekkora gazdasági kockázatot/kiesést okozhat például egy ransomware-támadás miatti kiesés, ezt számosítani is tudják.
Ők jutottak el a szervezeti érettségnek arra a szintjére, hogy érdemes igénybe venniük ezeket a szolgáltatásokat. A másik csoportja a gazdálkodó szervezeteknek, akiknek törvényi előírások vagy szabályozói megfelelőség - esetleg rendszeres auditkötelezettség - miatt kell tudni felmutatni a megnövekedett védelmi képességeiket.

CW: A RelNet miben és hogyan segíti ezt?
RelNet: Közel 20 éves szakmai műhely vagyunk, vizsgázott mérnökeink támogatják az MSP és integrátor partnereinket. Forduljanak hozzánk bizalommal demolicenc igénylés, konzultációs igény, vagy mérnöki bemutató szervezés témában. E-learning platformunkra várjuk az érdeklődő végfelhasználókat, integrátor partnereket.

Minden célra megfelel

Az új budapesti adatközpont egyike az Acronis jelenlegi 49 (jövő év végéig 100 feletti) adatközpontból álló globális hálózatának, és kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljen a vállalati és szabályozási követelményeknek, valamint elérhetővé tegye a partnereknek a megfelelőségi-, adatszuverenitási- és teljesítménycélok túlteljesítését. Az Acronis globális adatközpontjai a legmagasabb szintű fizikai biztonsági szabványokat alkalmazzák a jogosulatlan hozzáférés korlátozása érdekében, és hogy megvédjék az ügyféladatok biztonságát. A magyarországi adatközpontot érintő szabványok és beszámolók: ISO 27001:2014

Minden egyes létesítmény a legkorszerűbb berendezésekkel, valamint a legjobb működési és biztonsági rendszerrel rendelkezik, és bizonyítottan a legmagasabb szintű adatelérhetőséget, vállalati adat-, alkalmazás- és rendszerbiztonságot nyújtja. Az Acronis Cloud adatközpontok szintén a szükséges plusz egy (N+1) szemléletet követik a nagyobb redundancia érdekében az infrastruktúra minden hardverrétegében, minimalizálva a kockázatot és kiküszöbölve az egyedi hibapontokat.

Fejlett biztonság minden helyzetre

Az Acronis egyesíti az adatvédelmet és a kiberbiztonságot, hogy integrált, automatizált kibervédelmet nyújtson, ami megoldja a modern digitális világ biztonsági, hozzáférhetőségi, adatvédelmi, hitelességi és biztonsági (SAPAS) kihívásait. A szolgáltatók és informatikai szakemberek igényeinek megfelelő rugalmas telepítési modellekkel az Acronis kimagasló kibervédelmet biztosít az adatok, alkalmazások és rendszerek számára innovatív, következő generációs víruskeresési, biztonsági mentési, katasztrófa-helyreállítási és végpontvédelmi felügyeleti megoldásokkal, melyeket mesterséges intelligencia támogat. A legkorszerűbb gépi intelligenciával és blokklánc alapú adathitelesítési technológiával működő fejlett kártevőirtó segítségével az Acronis minden környezetet megvéd - a felhőtől a hibriden át a lokálisig - alacsony és kiszámítható költségek mellett.

Az Acronis két világméretű központtal rendelkezik Svájcban és Szingapúrban. A két évtizedes innovációt ünneplő Acronis több mint 2 000 alkalmazottat foglalkoztat 45 helyszínen. Az Acronis Cyber Protect megoldás 26 nyelven érhető el több mint 150 országban, és 16 000 szolgáltató használja több mint 750 000 vállalat védelmére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.