Hirdetés
. Hirdetés

Van-e keresnivalója a magyar kkv-nak és egyetemeknek az USA-ban?

|

Jön a válasz a magyar-amerikai kapcsolatok legnagyobb rendezvényén, a Hungarian Summiton június 8-án, Budapesten!

Hirdetés

Több mint 50 neves előadó részvételével idén végre Budapesten rendezik meg a legnagyobb magyar-amerikai szakmai rendezvényt, amely az üzleti kapcsolatok, felsőoktatás lehetőségek és kulturális együttműködések hármasát emeli központba. A Hungarian Summit nemcsak kölcsönösen előnyös üzleti, oktatási és kulturális kapcsolatok kialakítását segíti elő az Egyesült Államokban a magyarországi vállalkozások és felsőoktatási intézmények számára, de konkrét tippeket, szakmai tanácsokat ad, sőt személyes találkozásokra is lehetőséget nyújt a meghívott előadókkal rapid találkozók keretében!

"A rendezvény célja, hogy hidakat építsen a két ország között, és segítse a résztvevőket abban, hogy kölcsönösen előnyös üzleti, oktatási és kulturális kapcsolatokat alakítsanak ki. Az amerikai piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar vállalkozások, startupok számára, de muszáj megérteniük a piac sajátosságait és minél szélesebb kapcsolatrendszert kell kialakítaniuk - ebben segíti őket a Hungarian Summit" - vallja Pazaurek Piros, a Floridában működő HungarianHub alapítója, tiszteletbeli konzul, az esemény szervezője.

Magyar vállalkozások az USA-ban?

A Hungarian Summiton résztvevő szakértők segítségével olyan konkrét kérdésekre kaphatnak választ (magyarul is) az érdeklődők, mint például készen áll-e a cégük az USA piacra lépésre, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy cégnek ahhoz, hogy "USA érett" legyen, illetve milyen olcsó és kockázatmentes út vezet az USA-ba, melyek a tipikus buktatók és mekkora kezdeti tőke szükséges az induláshoz.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Magyarország első számú célországa Európán kívül az exportot tekintve. Az 50 legnagyobb amerikai cégből pedig 40 jelen van Magyarországon. Összesen több mint 1700 amerikai vállalat működik hazánkban, 106 ezer munkavállalót foglalkoztatva. A Hungarian Summit abban segít az üzleti élet és a felsőoktatás képviselőinek, hogy ezek a számok, mutatók még tovább növekedjenek.

Amerikai-magyar kapcsolatok a felsőoktatásban

A rendezvény a felsőoktatás képviselőinek és döntéshozóinak is hasznos tanácsokat és hosszú távú együttműködési lehetőségeket nyújt. Idén ráadásul kivételesen nagy számban képviselik magukat amerikai egyetemek az eseményen. Június 8-án egyedülálló módon mintegy 6 államból 7 felsőoktatási intézmény képviselője érkezik Magyarországra, a Hungarian Summitra annak érdekében, hogy magyarországi egyetemekkel együttműködéseket dolgozzanak ki.

"Az Egyesült Államok vállalataival, oktatóival, szakértőivel, politikusaival való kapcsolatfelvételhez hazánkban páratlan lehetőséget kínál a Hungarian Summit, hiszen 10-15 olyan amerikai tisztségviselőt is Magyarországra hoz, akiknek kifejezetten az a célja, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki vagy bővítsék oktatási kínálatukat" - hangsúlyozza Pazaurek Piros, aki minden olyan magyar vagy magyarországi gazdasági szereplőnek ajánlja az eseményt, aki üzleti kapcsolatokat, befektetőket keres az USA-ban. A magyar felsőoktatási szereplők számára pedig a hosszú távú csereprogramok, az ösztöndíj-lehetőségek, valamint a tartós szakmai kapcsolatok kialakítása szempontjából ígérkezik hasznosnak a találkozó.

Rapid networking, több mint 50 előadó egyetlen nap alatt

A tavaly Floridában megrendezett esemény idén Budapestre hozza a legnagyobb gondolkodókat, szakembereket a témában, akikkel személyes kapcsolatépítésre és akár rapid randira is lehetőség van.

A Hungarian Summit olyan jelentős amerikai személyiségeket hoz Magyarországra, mint Derrick Henry, Daytona Beach polgármestere, Keith Norden, a gazdaságfejlesztéssel foglalkozó Team Volusia ügyvezetője vagy Carol Ann Dykes Logue, a Közép-Floridai Egyetem üzleti inkubációs programjának igazgatója.

Több mint 50 előadót hallhatnak az érdeklődök, többek között Jókay Károlyt, a Fulbright Magyar-amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság ügyvezető igazgatóját vagy Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedzőt, a Magyar Vízilabda-szövetség korábbi elnökét is. Különleges pillanata lesz az eseménynek az is, hogy egy asztalhoz ül hazánk három korábbi amerikai nagykövete: Szemerkényi Réka, Szabó László és Szapáry György.

A HungarianHub csapata által rendezett Hungarian Summit a legnagyobb magyar szervezésű üzleti találkozó volt az Egyesült Államokban 2022-ben. Idén Budapesten várja az érdeklődőket a két ország közötti kapcsolatépítést fókuszba helyező, különleges esemény. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen június 8-án megrendezett üzleti találkozóra már lehet regisztrálni a hungariansummit.com oldalon. A találkozó jelmondata: "Be linked!", azaz "Kapcsolódj össze!"

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.