AI funkciókkal teszi kényelmesebbé életünket a Samsung Galaxy S24 sorozat

|

Bemutatkoztak a Samsung idei zászlóshajói, mindhárom különleges, a mesterséges intelligencia segítségét hívó újdonságokkal segít nekünk.

Menetrend szerint mutatkoztak be az új Samsung mobiltelefonok, a Galaxy S24 sorozat három tagja, melyek a koreai gyártó 2024-es csúcsmodelljei. Legnagyobb újításuk a Galaxy AI szolgáltatáscsomag támogatása, amely számos, mesterséges intelligencia segítségével működő funkciót kínál - magyar nyelven is.

A Galaxy AI része a ProVisual motor, ami a fényképek minőségét fokozza, 50 MP-es, nagy felbontású képeket készíthetünk, amiket aztán a rendszer szoftveresen tesz még jobbá. A képek sötétben is tiszták, világosak lesznek, és még 3x-os zoomnál sem veszik el sok részlet. Előnézetben is láthatjuk, milyen lesz a Super HDR-fotó, könnyedén méretezhetünk át és retusálhatunk elkészült képeket, akár úgy is, hogy a szoftver kipótol lyukakat, generál elemeket, mintha azok eredetileg is ott lettek volna. Kijelölhetünk és elmozgathatunk objektumokat, ezek helyét is feltölti az AI.

A bekarikázással keresés szintén hasznos funkció: kijelöljük egy fotón azt, amire keresni szeretnénk, majd a Google Lens megtalálja nekünk, legyen szó növényekről, tárgyakról, szövegekről. Az élő fordítás megkönnyíti az idegen nyelvű kommunikációt akár telefonhívások során is, a személyre szabható zárolt képernyő widgetjei pedig fontos információkkal szolgálnak a nap minden szakában. A Chatsegéd javaslatokat tesz arra, hogyan fogalmazhatnánk meg mondatokat jobban, kreatívabban, adott kontextushoz illően vagy a közösségi médiával kompatibilisen.

A Galaxy S24 készülékek természetesen nem csak ezen újításokat hozzák. Kialakításuk miatt kényelmesebb fogni őket, számos gyönyörű színben érhetők el (kobaltlila, borostyánsárga, ónixfekete, márványszürke, zafírkék), a nagyobb párakamra jobb hűtést, és így kényelmesebb élményt kínál videojátékoknál. Az S24 6,2 hüvelykes FHD+ és az Galaxy S24+ 6,7 hüvelykes QHD+ kijelzője az eddigi legnagyobb, utltravékony kávával, lenyűgöző megjelenítéssel, természetesen 120 Hz-es frissítési gyakorisággal. A két alapmodell hátlapi kameráját egy 50, egy 10 és egy 12 MP-es lencse alkotja, elől egy 12 MP-eset találunk.

A készülékek akkumulátorai videónézés esetén akár 29 vagy 31, zenehallgatásnál 78 vagy 92 órán át bírják a terhelést.

A csúcsot ezúttal is a Galaxy S24 Ultra jelenti. A strapabíró, mégis könnyű, titán bevonatú keret nem csak még elegánsabbá teszi az eszköz külsejét, de védi is a behatásoktól. A beépített S Pen érintőtoll ismét adott, ez viszi tovább a Note-széria örökségét. Fő kamerája 200 MP-es, ezt egészíti ki egy 12 MP-es és egy 50 MP-es lencse, valamint egy 10 MP-es a 3x-os optikai zoomhoz. A Snapdragon 8 Gen 3 processzor a legjobb teljesítményt nyújtja, amit okostelefon ma nyújtani képes.

A Samsung Galaxy S24 sorozat előrendelési időszaka már tart, január 30. 23:59-ig lehet jelezni vásárlási igényünket. Az eMAG-nál az előrendelők tárhelyet duplázhatnak, így a kisebb tárhelyű készülék áráért egy nagyobbra csaphatnak le (128 GB helyett 256 GB, 256 GB helyett 512 GB, 512 GB helyett 1 TB). Készülékbeszámítás és részletfizetés ugyancsak elérhető.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.