Hirdetés
. Hirdetés

A digitalizáció nem választás kérdése az oktatásban sem

|

Az hazai oktatás versenyképességét támogatja az oktatástechnológiai koalíció.

Hirdetés

Húsz szereplővel, köztük felsőoktatási intézmények, állami szervezetek és piaci vállalatok tagságával megalakult az oktatástechnológia hazai fejlődését támogató EdTech Koalíció. Az együttműködés tagjai között, olyan intézmények szerepelnek, mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Széchenyi Egyetem, a Pannon Egyetem, az Edutus Egyetem, a Gábor Dénes Egyetem és az Oktatási Hivatal, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint a Klebelsberg Központ. Az alakuló ülést kísérő oktatástechnológiai konferenciát és kiállítást Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára nyitotta meg.

Az oktatástechnológiai piac szereplői és a hazai oktatás vezető állami szervezetei találkoztak szeptember 2-án a Mathias Corvinus Collegium székházában az EdTech Koalíció alakuló ülésén, amelynek helyszíne a nagy érdeklődéssel kísért, közel 200 pedagógust vonzó EdTech Summit Hungary - Magyar Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás volt, ahol szakemberek mutatták be a hazai és nemzetközi oktatástechnológiai újításokat a résztvevő tanároknak. A konferencián a mesterséges intelligencia, a digitális világ kihívásai, az online gyermekvédelem és a tehetséggondozás témáiban hallgathattak előadásokat az érdeklődők. Emellett 15 oktatástechnológiával foglalkozó kiállító cég is bemutatta termékeit és szolgáltatásait. Az EdTech Summit Hungary a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia kísérőrendezvénye volt.

Hirdetés

Az oktatástechnológiai fejlődés a versenyképesség feltétele

Az EdTech Koalíció kapcsolódási lehetőséget biztosít az egyetemek, iskolák, az oktatástechnológia területén elérhető legjobb szakemberek, szakértők és az iparág piaci szereplői, cégek vezetői felé. Az együttműködés révén a koalíciós tagok naprakész tájékoztatást kapnak az elérhető pályázati lehetőségekről és a legaktuálisabb piaci trendekről. A Koalíció a European EdTech Alliance, Global Alliance for Technology in Education tagjaként nemzetközi kapcsolatokat és érdekképviselet is biztosít a tagjainak. Az EdTech Koalíció a közvetlen kapcsolatteremtéssel támogatja, hogy minőségi és külföldön is piacképes oktatástechnológiai termékek jöjjenek létre. Az együttműködés célja, hogy a magyar oktatás szereplői profitáljanak az oktatástechnológia újdonságaiból.

Az EdTech Summit Hungary - Magyar Oktatástechnológiai Kiállítás és Konferenciát Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az oktatástechnológiai fejlődés szerepe kulcsfontosságú az oktatás versenyképességének fenntartásában. Ennek pedig hatékony eszköze az ökoszisztéma építése és a párbeszéd. 

Fotó: Rusznák Gábor

"A digitalizáció nem választás kérdése, ahogyan az oktatásban a digitalizáció jelenléte sem az. Erős digitális kompetenciákkal kell rendelkeznie a mai gyerekeknek, hogy munkavállaló korukban meg tudjanak felelni a rájuk váró, a ma még számunkra is ismeretlen elvárásoknak.  Az EdTech koalíció arra vállalkozik, hogy ebben a nehéz kihívásban együttműködést kínáljon a különböző szereplők számára" - tette hozzá Fábián Gergely.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.