Hirdetés
. Hirdetés

A fővárosban dolgoznának leginkább a nyugdíjasok

|

Budapesten, Fejér és Veszprém megyében tervez munkát vállalni a legtöbb nyugdíjas, többnyire ráérésének megfelelően, rugalmas időbeosztásban.

Hirdetés

Szinte kivétel nélkül fontosnak tartják, hogy egy helyen legyenek láthatók a lehetőségek. A munkaerőpiac rendkívül jól fogadta az újabb atipikus foglalkoztatási lehetőséget, akár a KKV-szektort, akár a nagy foglalkoztatókat vizsgáljuk, derül ki a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége legfrissebb kutatásából.

Hirdetés

A közérdekű nyugdíjas szövetkezeteken keresztül történő munkavállalás egyszerűsége, megbízhatósága, legalitása miatt népszerű. Alapításuk óta fontos szempont a szövetkezeti kollégák szakértelme, a rugalmas időbeosztás és a széles kínálatból történő választás opciója. A megkérdezett nyugdíjasok több mint 60 %-a kiemelten fontosnak tartja, hogy szakértői segítséggel juthat pénzkereseti lehetőséghez.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekvédelmi Szövetsége jónak és életképesnek tartja a nyugdíjas szövetkezeti rendszert. A KÖZÉSZ 2017-es alakuló ülése utáni sajtótájékoztatón a törvényjavaslatot benyújtó Kósa Lajos kiemelte, felmérések igazolják, hogy szükség van egy jó struktúrára, amely lehetőséget kínál a nyugdíjas korosztálynak rugalmas keretek között történő munkavégzésre, illetve közösségi kapcsolatok építésére.

A 2018-as esztendőben bizonyítást nyert ez az állítás. A munkaerőpiac rendkívül jól fogadta az újabb atipikus foglalkoztatási lehetőséget, akár a KKV-szektort, akár a nagy foglalkoztatókat vizsgáljuk. A kezdeményezés sikerességét az is alátámasztja, hogy a kedvező adózási rendszer a nyugdíjasok körében alanyi jogra bővítették 2019. január 1-től, ami ez idáig csak a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek esetében bizonyíthatott.

A KÖZÉSZ tagszervezeteinek tapasztalata szerint a konstrukció minden résztvevő számára továbbra is egy lehetőség. A vállalkozások szabadon eldönthetik, hogy foglalkoztatók akarnak-e lenni, vagy egy szolgáltatás igénybevevői. A nyugdíjas korosztály szintén szabadon döntheti el, hogy szövetkezeti tagként rugalmas időbeosztásban a szövetkezet nyújtotta előnyöket kihasználva vagy közvetlenül, általában korábbi munkahelyével munkaszerződés keretein belül látja-e el feladatait.

Monopolhelyzetben vannak a szövetkezetek a tekintetben, hogy tökéletesen fel tudják mérni a nyugdíjasok igényeit, kompetenciáit és ennek megfelelő lehetőségeket garantálnak számukra. Úgy, hogy a tagok több opció közül is választhatnak. A szövetkezetek erejét az is jól demonstrálja, hogy 2018-as esztendő végén megduplázódott a KÖZÉSZ kötelékébe tartozó közérdekű nyugdíjas szövetkezetek száma, hogy közösen építsék tovább ezt a jelenleg fiatal, de óriási lehetőségeket rejtő atipikus területet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.